Ja sam se jutros upustila u malo matematike - koliko kcal pojedem sa VK danima na godišnjem nivou, koliko mi je potrebno za održavanje kilaže ... sve u svemu, ovom zimskom ishranom (leti ću jesti manje i više se kretati) mogu da skinem maksimalno 1/2 kg mesečno - sve preko toga značiće da sam prevarila organizam VK danima ... tako da, nije to sporo, na moju kilažu to je sa ovom ishranom za očekivati ... naravno da će neko sa većom kilažom sa istom ishranom gubiti više kg.
Da, i merila sam obime, sve se topi osim stomaka ... tako da ... mislim da je jednostavno potrebno vreme da se taj višak pravilno rasporedi. A možda je i tako normalno ... ipak su u tom stomaku nekad bili blizanci ... ma želja mi je da uđem u normalnu prodavnicu garderobe i da me nadobudna prodavačica ne pogleda sa visine i izjavi da se moja veličina garderobe ne proizvodi ...
Sinoć se dugo zadržali ... pa jutros dugo spavali, pa se ja razvlačila sa kafom ... tako da ništa od nabavke namirnica ... moram da burlam po zamrzivaču pa da smislim šta ćemo danas jesti ... znam da imam belog ćurećeg mesa ... ali supa/čorba otpada iz svake kombinacije ... nema šargarepe u kući, a u mojoj glavi to je osnov svake čorbice. Svakako je VK dan i štrudla je još sinoć bila ispečena i čeka me ...

moja sa makom i jabukama, a ima i mm-ove sa višnjama ...
Ispekla sam i kvasni hleb, zapravo pogaču sa istim sastojcima kao i onaj hrono, radi poređenja. Jedina je razlika što za umesi/premesi moraš koristiti belo brašno, pa je smesa pojela do 200 gr belog brašna ... probala sinoć mini komadić i baš mi se sviđa ... samo ćemo videti da li ću se uklopiti u 100 gr na dan ... pitanje je da li će previše da mi se svidi. Testo je jako lepo narastalo, čak lepše od štrudle (pravila u isto vreme, 1/2 kvasca za hleb, 1/2 za štrudlu), ali sam sigurnija kad pečem pogaču nego hleb ... ko zna da li će se ispeći u sredini, ovako sam sigurna ... baš me zanima koliko ovakav hleb može da stoji zamotan u debelu pamučnu krpu (imam one starinske, sa grubim tkanjem, kao lanene ) , eksperiment u toku .
Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).
Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.