Odgovori 1289 postova
Krećem i ja
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Krećem i ja

od leonida » pre 9 godine

Šta ja znam ... prosto imam lenja creva ... u načelu mi pomažu mekinje i psilijum ... sve u svemu nesvarljive stvarčice ... računam da su njihovi eventualni negativni efekti u svakodnevnom dugoročnom unosu, a na 3 dana, koliko je meni potrebno obično da se proces pokrene kad jednom zastane ... da su svakako bolji od sene ... i nisam primetila da mi se organizam navikava na njih, ali nisam ih ni koristila duže nego što je neophodno ...

Sve u svemu, definitivno veće količine kvasnog testa od belog brašna izazivaju zatvor kod mene ... ovo sam uspela da zaključima tokom dijete ... e sad, ako slučajno imam manjak nekog mineralčića, što će nalazi krvi pokazati ... moguće je da je i to uzrok ... svakako moram ograničiti svoje najdraže testo - pogačice, kiflice, štrudle, krofne i slične stvarčice ... beli hleb mi baš nešto ni ne nedostaje, zapravo su svi drugi hlebovi ukusniji od njega ...

Drugim rečima, ne više pica i štrudla zajedno ... jedan dan jedno, drugi dan drugo ...

Pasulj ispao baš čorbast - vijali smo zrna po njemu, ali neverovatno ukusan - ja u svakom slučaju smazala svu onu zelen - bilo oko 1 kg šargarepice, paštrnka i peršuna zajedno i čorbicu uglavnom bez zrna - zrna i meso prepustila mm-u - nadam se da neće imati negativan efekat na dijetu, jako mi se jeo pasulj - tu i tamo baš mi se jedu mahunarke, ne bih baš volela da ih izbacim ni tokom dijete, tako ... pravilno iskombinovala skrobne namirnice ... pa ćemo videti kako će organizam reagovati ... svakako sad imam nekoliko meseci pripreme za normalan doživotni jelovnik - ovako mogu da ga zamislim, da tu i tamo ubacim svašta ponešto, pravilno kombinujući i onaj jedan VK dan da se razdrmam.
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Jelovnik danas:
    D: 2 tonusa, malo šunke - 3 providna parčeta, turšija - 1 paprika, 1 krastavac, 1 zeleni paradajz
    U: narandža
    R:prokelj (1/2 kg) dinstan na 1 kašiki masl ulja sa 1/2 kg crnog luka, pa zapečen u pećnici sa 4 jaja - pola otišlo za ručak, ostatak ostavila sutra za doručak, 1,5 parče ražanog hleba, salata od svežeg kupusa sa susamovim uljem, kad smo ga već toliko spominjale bar 400 gr. možda i više ...
    V: sir i ajvar
    Poslednja izmena od leonida u 30 Jan 2016, 21:32, izmenjeno 2 puta ukupno.

• Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 9 godine

od Luna85 » pre 9 godine

što se tiče probave i mog iskustva kada sam jela onaj hleb sa 3,4 vrste integralnog brašna i puno lana to je sve išlo kako treba. Čim sam smanjila taj hleb eto i problema i opet ga uvela sve je bilo ok, tako da sam povezala kod mene da upravo ta kombinacija brašna i lana daju odlične efekte 8) Ko o čemu ja o lanu :neznalica:
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Čim se malo budem organizovala, probaću da napravim hleb sama sebi ... čeka me ono speltino brašno koje nikako da probam ... samo da se setim da potražim lan ...
    Idem da pravim krempitu za sutra (namerno je pravim kasno uveče da bi me koje parče dočekalo sutra ... svakako će se količina noćas drastično smanjiti, ali ovako bar ima nade ...)

• Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Neko će sutra da se zasladi :) divno...ja sutra krećem u napad na brašno i da napravim po prvi put uspešno hleb ima da ga mesim dok ne zaspim haha :D
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od alfa » pre 9 godine

Ja do pet jutros pravila tortu... i još po nešto, brat ima rođendan.
    Sad ću da se bacim na kroasane... pa je taman vreme i da krenem.
    Inače, sva testa mesim isključivo mikserom... često čak i onim mutilicama koje nisu predviđene za testo... napravim malo ređe, dobro ga izlupam i posle još samo malo rukom doradim. I dodam brašno po potrebi.
  • pink rose
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 12 godine

od pink rose » pre 9 godine

Jao ovde svi planiraju neke slatkise, a moj sledeci vk dan je tek tamo za 2 nedelje,hm..... ko mi je kirv sama sam sebi tako udesila. :007:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Navijam da te kolači dočekaju.
    Pasulj te sigurno neće unazaditi na putu do cilja :mahalo:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 9 godine

Ja sam i htela da ti predložim, još pre par dana (ali me je neko preduhitrio) da, zbog problema sa probavom, praviš te ,,hrono,,hlebove. To bi trebalo sigurno da ti pomogne. Možeš da napraviš jako veliki hleb i da ga jedeš npr 3 dana, plus da zamrzneš delove i porcije.
    Upozorenje: ovi hlebovi umeju da budu odlični - pazi da ti neko ne pojede zalihe i ostavi te bez tog hleba :)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • signorina
    Amater
    Amater

od signorina » pre 9 godine

Ja imam jedan recept za probavu: u čašu jogurta izrežu se dva kivija i stavi kesica Probavite. Ostavi se preko noći i ujutro konzumira. Pa ako želiš, probaj.
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Probaću se hlebovima, eksperimentisaću - nema lana u mojoj prodavnici, proverila ... skoknuću u neku prodavnicu zdrave hrane ...
    Uboija me psihički što sam teža iz dana u dan ... zaobilaziću vagu u širokom luku ...

Znam ja za mnoga privremena rešenja, ali ja bih volela da nađem neko trajno ... da više nemam tih problema.

Jelovnik danas - VK dan:

D: prokelj sa jajima - 1/2 ostatka, 1 tonus
    R: čorba sa lukom, horgroškom mešavinom, belim mesom, pavlakom - 2,5 tanjira, 2 parčeta ražanog hleba, 2 parčeta krempite
    V: 2 šnicle, salata od pečene paprike

• Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Koliko si to teža? Ja sam jedan dan bila čak 1 kg teža pa se posle dva dana tek vratilo u normalu.
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 9 godine

Ne brini se... to je malo zbog zatvora, a malo zbog pasulj dana....
    Ono, posle skrobnog dana nije baš morao odmah sledeći da bude VK krempita dan... ali, ništa se ne obaziri, sve će to da bude u redu.. Posle ovog VK, samo nastavi nekoliko dana onako baš lepo proteinski (plus povrće)... i sve će to da ide svojim tokom... nema razloga za realno gojenje, to samo može da bude zadržavanje tečnosti a ne pravo gojenje...
    Malo sada proteini, popij jednu rakijicu... malo čaj od kukuruzne svile... čorbica prosviruša (po Dudinom receptu)....
    Nemaš razlog za brigu zbog plusa, nisi se ti ugojila nego očigledno imaš zastoj u saobraćaju plus zadržavanje tečnosti... ali biće to sve u redu..
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma znam ja da se realno nisam ugojila, od ovakve ishrane je nemoguće ugojiti se, to je prosto zastoj u varenju ... samo deprimira.
    Inače me redovno hvata ta zimska depresija ... kako sam privatnik, a u mom poslu je januar užasan ... tj. uopšte nema posla ... a ni februar nije puno bolji ... a napolju nije vreme za šetnju ... nakupi se masa razloga za loše raspoloženje ... imam ja i leti period kad nema posla, ali me ne pogađa kad je vreme divno i puno vremena provodim napolju, puno šetam, što sa psima, što sama, često pored jezera, a voda ima blagotvoran uticaj na moje psihičko stanje ... ovako, kad si stalno unutra, kad je loše vreme, bar u mom slučaju to drastično utiče na raspoloženje ...

• alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od alfa » pre 9 godine

ja sam poslednja osoba ovde kompetentna da komentariše "kilogram gore dole" jer na to ni ne reagujem :D
    Loše raspoloženje i poso... uffff...
    Na žalost, sve je sve gore i nije više ono "samo da prođe januar" nego se loši meseci ređaju jedan za drugim i užasno mnogo se radi za jako malo novca... i baš se svi mučimo. Ja mnogo puta kažem i stvarno tako mislim, nije mi teško da na poslu provodim 10 ili čak 12 sati dnevno... nije mi problem da stalno učim i preuzimam više obaveza, nema veze što sam u hroničnoj svađi sa vremenom... problem je što i pored svega toga ne uspevamo da obezbedimo ni neke elementarne uslove i bar neku stabilnost. Kod nes je situacija specifična (u stvari je svuda "specifična" na svoj način) jer radim kod brata (dakle, nije zajednički posao, već je njegov posao u koji sam se ja uključila) i naravno da sam sentimentalna i puna razumevanja... jer je činjenica da je egzistencija čitave njegove porodice oslonjena na posao, a sa druge strane - koliko god da ja radim, on radi znatno više, a u situaciji sam da znam i koliko novca uđe i koliko izađe iz firme. I baš se mučimo... i najgore od svega je što je sve neizvesno i nestabilno... ne zato što radimo loše, već zato što su uslovi poslovanja i života takvi kakvi jesu...
    Dakle... razumem i tugu i uslovno depresiju... samo što su to stvari na koje je nemoguće uticati, pa je jedini "recept" okrenuti se onome što zavisi od nas i što je - lepo.
    Kad si pomenula pse (ne znam koje pse imaš?), jutros je nešto pucalo kod mene (kasarna je preko puta, pretpostavljam da imaju neko gađanje ili nešto slično) i ja nepravim grešku i najnormalnije izlazim iz dvorrišta (bez problema otvorim kapiju i izvezem auto dok Dona jede), ali ... Uplašila se i pobegla mi, a to što ja kasnim na posao - nju baš ni malo ne dotiče :)
    I tako... ostavim auto, uzmem bicikl i povodac... pa smo se malo jurile po kraju :16:. Jutarnja rekreacija!
    Prvo sam bila besna... posle mi je bilo smešno... a u stvari mi je prijalo. Da nisam toliko lenja na jutarnje ustajanje, stvarno bismo mogle prošetati svako jutro.
Odgovori 1289 postova