dudank. hvala što si se uključila. Tvoje savete definitivno smatram dragocenim.
Nisam ni imala nameru da idem na skupe i komplikovane pretrage ... ja sam neko ko ode kod lekara jednom u 10 godina ... ali definitivno je korisno povremeno uraditi rutinsku kontrolu krvi/urina, pogotovu kad misliš da u organizmu nešto ne štima.
Sećam se tih AD kapi za decu (ako se ne varam, to je bila kombinacija A i D vitamina), ima mi logike objašnjenje. Zaista, ni leti nisam dovoljno na suncu ... trčiš s posla kući ... obaveze, jedino uveče imaš vremena za šetnjicu ...
Ipak, ako slučajno rezultati pokažu
ozbiljan manjak nečeg, to se iz mog iskustva može rešiti samo sa par kutija tabletica (ne piti ih čitavog života, bože sačuvaj ...), već ih koristiti kao lek (što po meni i jesu) mesec-dva dok se situacija ne normalizuje, pa onda nastaviti pametno sa ishranom - prosto se problem brže reši. U ovom zimskom periodu zaista nas može snaći manjak svega i svačega (a pogotovu i našim godinama), tako da mi ni doktoricina logika nije čudna.
Tonus ... moj problem sa hlebom je što imam zatvor od njega ... najnormalnije varenje sam imala sa kombinacijom ovsene kaše i tonusa. Probala sam sa dvopekom, od hleba bez aditiva ... katastrofa (što opet ima logike ... dvopek se preporučuje kad imaš potpuno suprotne probleme ...). Vratim se na tonus, varenje se donekle normalizuje ... Mogu da probam sa hlebom bez aditiva, a ne dvopekom ... ali se tu jako bojim da ne preteram sa količinom ... previše sam alava kad su testa u pitanju. Moguće je da se i tu nešto promenilo, i svakako ću probati i tu varijantu. Tu dolazi do problema čuvanja ovog hleba, pošto ga jedem sama, a treba da traje nekoliko dana ... pretpostavljam da će frižider biti dobra opcija. Nije mi bitno da bude svež, ja volim i stari hleb.
Uverila sam se da i lekari jedu tonus ... volela bih da čujem šta smatrate negativnim kod njega ... ne branim ga, nego prosto ne mogu da shvatim
Najviše se obraćam tebi, jer nekako sam čitajući tvoj dnevnik našla dosta sebe u njemu ... generacijska sličnost verovatno... i naravno da su mi tvoji zaključci logični (naravno, ne isključujem ni
Debeliccku - i ona mi je bliska generacijski i mentalno, pa sam se zato njoj i obratila za savet i njene savete takođe smatram dragocenim, i
alfa i
olivera su mi bliske generacijski i imam utisak da se savršeno razumemo ).
Bez namere da isključim ove mlade, i njihovi su saveti i podrška zaista dragoceni, prosto, drugačije razmišljam ja, drugačije moja deca, a drugačije moja mama ... to je sasvim prirodno - i ja mogu da razumem svoju decu (to sam već prošla, memorija me hvala bogu još dobro služi i mogu da pretpostavim tok njihovih misli ...), a o toku misli mojih roditelja mogu samo da nagađam ... nemam to iskustvo ...
Tako da se ljudi iste generacije prosto bolje razumeju, imaju sličan tempo života i onda najbolje shvataju probleme sa kojima se susrečeš u datoj životnoj fazi ... podrška i saveti mlađih mi takođe znače (isto kao što mi je stalo do podrške moje dece) i zaista unosite vedrinu u moj dnevnik i život, i dajete mi vrlo dragocene informacije do kojih ste došli svojim istraživanjima - zaista je ovde skup vrlo pametnih, obrazovanih i samostalnih žena -
nažalost i onog jednog dečka koga smo imale osim Gige smo oterale, a Gigi skidam kapu što nas trpi ... ali vi mladi imate sreće da j
oš uvek ne morate da razmišljate o eventualnoj reumi, osteoporozi (koja, nažalost, čeka većinu ženske populacije - eto ova moja generacija je znala o čemu razmišljam iako to nijednom rečicom nisam spomenula) ... i sl., ali ne bi bilo loše da počnete o tome da razmišljate na vreme ... kad ja već nisam.
U svakom slučaju, hvala bogu, ja nisam nešto ozbiljno bolesna ... to što se umaram zaista može biti i verovatno jeste nedostatak nečeg - da li zbog godina ili duge dijete, ko će ga znati, ali nije loše proveriti ... a može biti samo od stresa ... umor i te kako može biti na psihičkoj bazi, što čak i ovi mladi nažalost znaju ...
I ne mogu da ne prokomentarišem muškarce, gledajući meni bliske parove, čini mi se da žene ostaju vedrijeg duha ... možda je to slučaj samo u ovoj mojoj ravnici ...
Sad sam proverila ovaj vigantol, to su samo kapi D vitamina (bila sam ubeđena da A i D moraju da idu zajedno ... mislim da smo tako nekad učili u školi, ali ... to je bilo jako davno )
Između ostalog, koristi se kao
prateća terapija kod osteoporozeU svakom slučaju, ima logike koristiti ga, pogotovu što sam ja, s obzirom na svoju genetsku predispoziciju, sigurna da me osteoporoza čeka ...
Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).
Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.