Odgovori 1289 postova
Krećem i ja
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: Krećem i ja

od narcisa » pre 9 godine

Čestitke!
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 10 godine

od MiShīCá Mãllä » pre 9 godine

Cestitam!!! :hi-fi:
  • Lela Bacvanski
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

od Lela Bacvanski » pre 9 godine

leonida napisao:
    Vežbanje se isplati - 1 kg za 7 dana ...

itekako :evil:

cestitke!!! :veseljak:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Hvala svima na podršci.

Juče, još jedan od mojih totalno neorganizovanih dana.

Doručak, po planu, ovsena kaša i mala jabuka.

Posle posla u šoping u susednoj nam Madjarskoj (tu i tamo skoknem po omiljenu mi ćuretinu, a za ostatak familije gaudu i suhomesnate proizvode).
    U prodavnici, naravno, postoji restorančić i plan je da pojedem jedan batak uz salatu, koga uvek imaju u ponudi. Ali ... danas ga nema
    Zato imaju one njihove fantastične kobasice i hurke (pečene u dubokom ulju), hamburgere, fašir punjen trapistom i šunkom, pomfrit ... sve fina niskokalorična jela.
    Elem, dok moji saputnici uživaju u kobasicama i pomfritu , ja lepo odem u prodavnicu, kupim sebi konzervu tunjevine sa povrćem, i pojedem uz jedno parče (belog) hleba - nema šanse naći drugi ... madjarska kuhinja podrazumeva isključivo fine, kalorične obroke ...
    U povratku kući, kupim jednu integralnu kiflu, već je skoro 10 uveče, na brzinu skuvam dva jaja, zgrabim pavlaku, paradajz i najpre jedem, a onda preračunam koliko sam pojela.

Sve u svemu 1350 kcal

Nije loše za ovako neorganizovan dan, ali višak preko 1200 treba potrošiti vežbanjem, a ja sam već mrtva umorna.
    Stisnem zube i odradim svojih 20 minuta sa teškom mukom ...
    Padnem u krevet i zaspim kao beba ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Odlično savladan izazov! Kapa dole.
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

doručak: ovsena kaša 50 gr

užina: kruška 100 gr.

ručak:
    batak 200 gr
    mladi sir 50 gr
    tonus hleb 2 parčeta
    sveža paprika 200 gr

užina: kruška 300 gr

večera:
    tonus hleb 2 parčeta
    sir mladi 120 gr
    paprika 100 gr

Ukupno 1125 kcal

Vežbanje 20 minuta

Usput budi rečeno, i dalje mrzim vežbanje.
    Stanem pred onu mučiteljsku spravu i gledam je sa očajem.
    Posle 5 minuta sam mokra (pojačala sam snagu za 1 stepen pošto mi je početna pre par dana postala prelaka, sad sam tačno na polovini opterećenja sprave).
    Posle 10 minuta mi je svejedno. Zadnjih par minuta skoro ni ne osetim i prijatno se iznenadim kad dodje kraj.
    Onda sledi neizmerno zadovoljstvo sobom što sam to još jednom uradila za svoje dobro ...

Inače, ova moja sprava aktivira i noge i ruke, i zaista nije lako vežbati. Uz to je, kako mi se čini, sa većom težinom tega (karakteristike sam odavno izgubila, ali je moja jačina 4, na kojoj trenutno vežbam, otprilike ista kao što je na prijateljicinom jačina 7).

Za vikend neću biti kući pa u subotu sigurno neću vežbati . U nedelju možda ako stignem kući u neko pristojno vreme. A obroci, biće puni izazova i nadam se da ću pokazati snagu karaktera.

• Alisa_GG
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 12 godine

od Alisa_GG » pre 9 godine

Svaki trening topi kalorije i ako sam dobro razumela to sto ti vezbas je neki kardio? To je savrseno i ja sam pocela sad u ponedeljak i iskreno svaki dan mi je sve lakse i lakse... i vidim da sam na kraju skroz mokra i znam da je to dobar znak.
    Svi mi sto ne volimo vezbanje treba da volimo sebe i da budemo svesni da vezbamo zbog sebe ja sam to tako prihvatila i sad sa osmehom stajem na svaku spravu a sa jos vecim osmehom izadjem sa treninga :D
    Divim ti se sto brojis kalorije probala sam par puta al me brzo smori jako... dok ja nadjem sta je koliko pa onda preteram ujutru pa sam gladna uvece ili odem u drugu krajnost pa ne pojedem ni 600 za ceo dan pa onda pocnem da osecam malaksalost i tako sam svaki put odustala... Al svesna sam da je to jedan od boljih nacina pracenja dijete i onda se vodi racuna o potrosnji kalorija i eto rezultata.. mozda nakon unke krenem brojati malo :D
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma, sad za vikend nisam ni brojala, ali vec otprilike znam šta smem da jedem kad nisam kući - piletinu, džigericu, junetinu, ribu, povrće - bareno, sveže ili na grilu, parče crnog hleba, večeram voće , a u zadnje vreme svakako doručkujem ovsenu kašu, raznih ukusa - nekako mi prija. Računam da ću sa ovim načinom dijete steći zdrave navike u ishrani i da ću na taj način lakše održavati kile kad jednom dodjem do cilja.

Jedino sam u nedelju zgrešila sa pohovanim karfiolom - nisam odolela, obožavam ga. U načelu, pohovane stvari su zlo, upiju puno ulja/masti.

Nisam vežbala za vikend, ali s obzirom da sam i u subotu i u nedelju šetala po 5-6 sati ... koliko sam preračunala potrošila sam više kalorija nego da sam vežbala ... a bogami i aktivirala mišiće listova, danas baš osećam bol od upale ...

Neću da se merim do srede. Zacrtala sam merenje jedanput nedeljno, nekako je ispalo da je to sreda, a sa ovakvom dijetom realno mogu da očekujem gubitak od 0,5 kg nedeljno, pa je besmisleno meriti se svaki čas ... u stvari jednom u 14 dana bi bilo više nego dovoljno.

• Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 16 godine

od Nena3110 » pre 9 godine

Ide tebi, polako ali sigurno.
    Samo napred i sve najbolje! :04:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Pre 20 i kusur godina sam sa brojanjem kalorija skinula 16 kila za dva meseca ... sad se metabolizam drastično usporio, ali ... zadovoljna sam, najviše zbog toga što je većina zdravstvenih problema nestala... moje kosti definitivno nisu predvidjene za preveliku kilažu ...

Inače, ove nedelje (stidim se) nisam vežbala, ali ... imala sam ubitačan tempo.

Ponedeljak : selila studenta br. 1 (kažem selila jer je količina stvari koje je nosila zahtevala da je vozimo autom). Smestili je, vratili se kući jako kasno ... srušila se u krevet.
    Utorak i sreda: posao, pranje, peglanje stvari, pravljenje kiflica kasno u noć da bi u četvrtak bile sveže .... sve u svemu spremanje studenta br. 2 za selidbu.

Juče : selidba studenta br. 2 ... opet se vratili kasno, srušila se u krevet.

Ishrana tekla po planu ...

Danas opet počela sa vežbanjem ...

• leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

subota

doručak: ovsena kaša ukus čokolade

ručak:
    kuvana ćureća krila bez kožice 300 gr
    šargarepa
    varivo od kelerabe
    2 parčeta tonus hleba
    tanjir supe (od onih gore pomenutih krilaca), sa vrlo malo rezanaca

večera: kruška 300 gr

ukupno 1260 kcal

od vežbanja ništa, imala goste do kasno ....

nedelja

doručak: ovsena kaša ukus malina

ručak:
    kuvana ćureća krila bez kožice 180 gr
    šargarepa 3 kom
    varivo od kelerabe
    1 parče tonus hleba
    tanjir supe sa vrlo malo rezanaca

užina: štrudla od bundeve 100 gr (pravila studentima njihov omiljen kolač, pa nisam odolela ...)

večera: kruška 200 gr

ukupno 1230 kcal

vežbanje 20 minuta (zapravo nekih 2 minuta duže, da se dobro preznojim)

obim

grudi: 103
    struk: 85
    kukovi: 107

sve u svemu 1 cm manje u obimu od prošlog merenja ...

• leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

doručak: ovsena kaša
    ručak: belo meso 200 gr, salata od luka, šargarepe i malo pavlake 100 gr, kupus salata 50 gr, 70 gr (1/3) lepinje
    večera: kruška 200 gr
    Ukupno 914 kcal

Uhvatio me neki virus, sva sam šmrkava, glava mi se raspada, znam da je ovo kalorijski malo, ali jedva sam i to pojela ...

• tamy
    Amater
    Amater

od tamy » pre 9 godine

Ja se tebi divim sa ovom ovsenom kasom , ja sam je jednom probala i nisam mogla da je progutam :D
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

doručak: ovsena kaša ukus jabuka
    ručak: pasulj (gotovo jelo, nije bilo šanse da kuvam ovako nikakva), 2 parčeta tonus hleba, kisela paprika 200 gr
    užina: kruška 200 gr
    večera: jogurt 3 dcl, parče tonus hleba
    užina: 50 gr mešavine oraha i suvog groždja
    ukupno 1430 kcal
    Pošto me virus drma i od vežbanja očito ništa narednih par dana, jutros išla peške na posao (i to je neka fizička aktivnost) - to je 2 km, koje ja onako brzim hodom predjem za 30 minuta ... mada mi je danas malo teže palo ... inače mogu da hodam tim tempom bukvalno satima bez problema.

Tamy, što se ovsene kaše tiče, meni se svidja ... u stvari, moj problem i jeste što ja u stvari SVE volim da jedem ...

• tamy
    Amater
    Amater

od tamy » pre 9 godine

To je super , ja sam bas probirljiv a :(
Odgovori 1289 postova