Odgovori 1289 postova
Krećem i ja
  • tamy
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Krećem i ja

od tamy » pre 9 godine

Upala se upalom leči ;)
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Bas zato sam predlozila Lesli,a ne JM. Skakutanje je veliko opterecenje za zglobove i ligamente, a s Lesli moze svako. Upala butina je skroz normalna. Orbitek aktivira pojedine misice butine,ali su unutrasnji netaknuti. Za izbjegavanje upale je odlican magnezijum direkt,praskic u kesici,koji pijes odmah poslije treninga. Probaj jos koji dan pa vidi sta ti je ciniti. U drugom nivou se forsira plank polozaj,a moje mrtve ruke ne mogu da urade,
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Mislim da te kratke pauze ne mogu da naškode mnogo, samo ne treba pauzirati toliko da se telo skroz ohladi :) polako samo :) i napred :skakutalo:
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

od leonida » pre 9 godine

narcisa napisao:Bas zato sam predlozila Lesli,a ne JM. Skakutanje je veliko opterecenje za zglobove i ligamente, a s Lesli moze svako.

Ali ja videla ONE rezultate smanjenja obima stomaka, pa ... da probam. Odradiću taj 1 level svakako, posle ću videti da li mogu dalje ili ne. Svakako znam svoje granice i neću se preopterećivati. Mislim da mesec dana po 1/2 sata ne može puno da našteti zglobovima, ali da su vežbe koje bi ja trajno smela da radim .... nisu.
    Baš bih volela da mi se stomak smanji !!!
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od alfa » pre 9 godine

U želji da uzvratim posetu i kažem bar nešto smisleno (ako već ne mogu pametno ;)) malo sam prozujala po tvom dnevniku... Brzinski koliko mi vreme dozvoljava. Istina je da je u potpisu sve objašnjeno i to je pametno, ali ono što mi se posebno dopada je da se sve to vreme vrlo istrajno i uspešno boriš sa kilogramima.
    Neki moj utisak (što uopšte ne mora imati nikakve veze sa mozgom... samo zapažam) je da je, kad već ostaje višak i posle dijete, možda i svrsishodnije promeniti način ishrane i preći na neki drugi režim... što se kod tebe pokazuje kao ispravno.
    Na temu brojanja kalorija i nemirnica koje uzimaš ne mogu da kažem baš ništa jer i ne znam ništa o tome, tako da ti verujem na reč :)
    Razlika na slikama je očigledna i svaka čast za istrajnost i odličan rezultat!
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

alfa, hvala na podršci.
    Što se mojih jelovnika tiče misu idealni - dok nisam bila na postu unosila sam previše proteina, a od kad sam na postu nema šanse da ih unesem ni približno dovoljno. E sa, istraživanja su pokazala da je ona prva varijanta mnogo bolja, čak poželjna, kad si na dijeti, što se i vidi jer se moja brzina skidanja kg smanjila, mada to može imati i veze sa dužinom držanja dijete ... Ali, ja sam odlučila da se upustim u ovaj eksperiment sa postom da vidim da li se na postu moraš ugojiti ako ne želiš da budeš gladan ili i dalje možeš biti sit i srećan i mršati ... i eto, može se, samo će verovatno umanjiti efekte vežbanja tj. formiranja mišića zbog manjka proteina. Zato sam i ubacila taj nesretni tofu, koga, napravljen na ovaj način kako se kod nas može kupiti, baš i ne volim ...Kinezi ga, sa druge strane, začine tako da je fantastičan. Nemam još puno kg da skinem, nigde ne žurim u ovim godinama, pa sebi mogu da dopustim da se igram ... kad ćitav eksperiment dijete shvatiš kao igru, nekako je lakše i lepše, brže prođe. Pogotovu što postoji ovaj forum sa divnim ljudima sa kojima možeš da podeliš sve svoje privremene zaključke (kažem privremene jer se u ovom dugotrajnom procesu menjam i dolazim do novih saznanja).
    Juće nisam brojala kalorije, ali sam bila prilično disciplinovana s obzirom na meni, možda sam samo sa količinom preterala ... meni je definitivno količina, a ne vrsta hrane problem. Doručkovala kao i uvek, ručala malo tofua sa ajvarom i jednim parčetom tonusa, ali večerala tonu pasulja sa malo belog hleba. Ignorisala ribu, lignje i ostalo na stolu ....
    Danas je plan da jedem tu ribu i lignje, a da ignorišem ćuretinu, prasetinu, kolače i ostalo .... kalorijski će biti previše, zbog načina spremanja, ali ... ne mogu totalno ignorisati ovu gozbu na stolu.
    Sinoć uredno vežbala u ponoć, kad sam završila sve poslove ... videću kako će današnji dan proći i da li ću vežbanje ikako uspeti da uglavim, bar u ponoć ...

Srećni praznici svima koji slave ... kod nas slavlje počelo, a kako slavimo i jedne i druge praznike ... trajaće sa mnogo iskušenja za mene narednih dana ...

• alfa
    Amater
    Amater

od alfa » pre 9 godine

Da, proteini jesu zgodni za dijetu i apsolutno je tačno da se povećanjem unosa proteina i smanjenjem ugljenih hidrata lakše i brže gubi na težini. I da se razumemo: nije zdravo biti debeo, tako da je sveki način ishrane koji dovodi do toga da se gubi na težini - bolji od toga.
    Teorija o ishrani ima milion... najčešće su međusobno kontradiktorne i ako svaka za sebe zvuči logično.
    Ja lično mislim i da ne postoji univerzalna "idealna ishrana", odnosno da su potrebe svakog organizma priča za sebe. Neka opšta pravila i načela postoje, manje-više svako od nas se sa njima sretao i jedino što još treba je da malo osluškujemo sami sebe i sopstveni organizam pa tako dođemo do nekog ličnog optimuma.
    Ono što još želim da kažem je da lično nisam pristalica povećanog unosa proteina (pre svega mesa) koliko god da je dobro za gubljenje težine, toliko je loše iz zdravstvenih razloga i ne postoji način da me neko ubedi kako je "zdravo" 7 dana u nedelji 2 ili tri puta dnevno jesti - meso (jaja, ribu ili sir). I ne sretoh ni jednog ozbiljnog lekara ili nutricionistu koji to podržava (one koji na tome zarađuju ne računam u ozbiljne), naprotiv.
    Znači, dugoročno je ipak najvažnije naći neki balans... način da organizam funkcioniše kako treba na nekoj optimalnoj težini.
    Zbog toga mi se dopada ovo tvoje eksperimentisanje :)
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Zaboravila da prijavim 1 zamedljanu rakiju juče (to je ona naša pola rakije, pola meda) ... biće i danas barem jedna ... sve u svemu merenje odlažem za 10-ak dana ... već prekosutra ću normalizovati ishranu

• ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ivaiva » pre 9 godine

Ja alkohol nisam nikada ni prijavljivala,a bilo ga je tu i tamo. :)
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • alfa
    Amater
    Amater

od alfa » pre 9 godine

hmmm... :005: ja bas nikad ne pijem... mozda bi imalo smisla - probati uz dijetu? :wink: :pivo:
  • signorina
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od signorina » pre 9 godine

Leonida, šta bih sad dala za tu mednu rakijicu! :pivo:
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Jako sam ponosna na sebe kako sam preživela jučerašnji dan.
    Jela samo lignjice i ribu, zapravo u vrlo malim količinama - jedino što su bile pržene u ulju, pa je kalorijska vrednost obroka možda i prekoračila moje zacrtane vrednosti, ali ... s obzirom koliko uobičajeno jedem za praznike ... unela sam bar puta manje kalorija nego što je to uobičajeno. Nisam imala želju da probam nijedan kolač, ni pečenje. Nisam bila gladna. Jedino je one zamedljane rakijice bilo više nego jedne .... nisam vežbala jer je u 2 sata noću, kad sam završila sve poslove, oprala svo suđe ... definitivno bilo kasno ...

• alfa
    Amater
    Amater

od alfa » pre 9 godine

Bez sve šale. j stvarno mislim da rakija sa medom nije neko zlo, niti nešto što će se negativno odraziti na dijetu.
    U suštini, svi znamo da se ne sagoreva svaka kalorija koju unesemo na isti način, tako da je svakako bolje uneti domaću rakiju sa medom nego npr čaj zaslađen veštačkim zaslađivačem (i ako je kalorijska vrednost na njegovoj strani ;))
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Bravo za disciplinu!
    To što je preskočena zadata Fa, ne znači da Fa nije bilo. Stvarno potpisujem da su poslovi domaćice za*ebaniji 100 puta od bilo kog programa.
    Moram da se nadovežem na proteinsku priču. Ne vjerujem da si uspjevala previše da ih unosiš. Po gramu čovjeka je preporučeno 0,8 g - 1 g. Za postizanje pravih mišića stručnjaci kažu 1,5-2g. Ja sam uz svoju hiper proteinsku ishranu na tih 0,8 g, do maksimalno 0,9. Ti se ne gojiš i to je odlično, ali kad se završi post ponovo ih uvrsti. Dok si na postu mislim da je 500 puta bolje da te proteine ganjaš kroz orašaste plodove i mahunarke (naravno riba kad ti se uklapa), nego kroz tofu (o kojem ne mislim ništa dobro). :mahalo:
  • signorina
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od signorina » pre 9 godine

leonida napisao:nisam vežbala jer je u 2 sata noću, kad sam završila sve poslove, oprala svo suđe ... definitivno bilo kasno ...

Nema bolje vježbe! Svaka čast na samodisciplini.
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
Odgovori 1289 postova