Odgovori 1041 post
I ljubav sam pojela!
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

Re: I ljubav sam pojela!

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

RI6 je oznaka

Ti si super, ja se farbam svaki drugi mesec. Doduše i da se ne ispere, kosa mi hvala Bogu raste neverovatno brzo, u svakom slučaju bih trebala onda bar izrastak farbati...ovako osvežim celu kosu :D

Edit; Imam dilemu oko kuvanja heljde ( celo zrno ) negde piše savet da se uveče kuvaju 10 min i da u toj vodi prenoće, i da se ujutru procede i jedu tako - kažu da tako zadrže najviše hranljivih sastojaka. Dok drugi izvori pišu da se ostave u hladnoj vodi da prenoće pa se ujutru kuvaju u drugoj vodi, cede, isperu i jedu :neznalica: Evo ne znam sad bogumi :D
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Da li meni tako brzo raste kosa :shock: ...ja se farbam jedanput mesečno, inače je izrastak (kad sevnu sede na ovom suncu) veoma primetan ... moja sreća je da se ćera ispraksala pa ne moram kod frizera svaki čas :013:
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Eleonor
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Eleonor » pre 9 godine

Meni se ne ispire, ali izrasta. E sad, ja se u poslednjih godina farbam kad iskrsnu prilike. Dakle prosek svaki treci mesec :005: Oduvek koristim Palette, ali mi se cini da su dosta nekako "potamnili"nijanse ili bar meni ispada tamnije. Za isti efekat od pre par godina, sad moram da ubacim i plavu. Bas cu da probam tu novu... Inace, treba mi 3 farbe za celu kosu pa nije bas ekonomicno :oops:
    TZLJ, za heljdu pojma nemam. Pitaj dr Grifing :16:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Posle duuugog eksperimentisanja, meni se (za ovu moju bež kosu) najbolja pokazala keune farba ... jeste malo skuplja, ali je izdašna, pa je dosta pola količine u poređenju sa ostalim farbama (i uvek koristiti manji preporučeni hidrogen npr. piše 9-to postotni ili 12-to postotni ... odaberi onaj slabiji i drži koji minut duže, jednom sam ofarbala sa jačim da probam i sva požutela ... duda me je upoznala u tom žućkastom izdanju :)). Boja ispadne bukvalno kao što je prikazana na kutiji.
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

narcisa,Eleonor Nemojte da probate novi nijansu ukoliko volite svetlije tonove :D tamnija je od one RI5...na kutiji piše da je svetlija, ali kad je meni na blanširanu kosu ispalo tamno, verujem da ce na crvenu podlogu biti još tamnije...U svakom slučaju ja sam i ovako zadovoljna :skakutalo: I tačno...i meni deluje da su im u zadnje vreme tamnije boje. Ali kako sam čula to ima veze i sa kosom. Pokušavala sam sa jačim hidrogenom, ali mi se efekat nije svideo.

Probala sam i Garniere, i onu Syoss...ni jedna nema lep sjaj kao Palette...Garniere mi čak prvi put nije ni izvukla na crveno. +Palette mi ne isuši kosu.
  • TetaKate
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 9 godine

od TetaKate » pre 9 godine

Ovde se pocelo sa ishranom a zavrsilo sa farbanjem kose. Eh, pusto žensko. Kad smo već kod farbanja, ja sinoć, sama svoj majstor, pa danas ne znam kako ću na posao umazana. :o
  • Hiz
    Početnik
    Početnik

od Hiz » pre 9 godine

TZLJ, postoji neka maska koja obnavlja crvenu boju. Ima u DM-u da se kupi.

A za žitarice važi pravilo kao za pasulj (sočivo, bob..): uveče potpoiti u hladnu vodu (na tih nekih 12 sati), pa onda kuvanje. Stvar je u tome što žitrice imaju fitinsku kiselinu, koju bi trebalo na ovaj načit eliminisati.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Hvala Hiz...nisam naišla na tu masku...mada nisam ni trazila :D

TetaKate i ja se uvek sama farbam jedino kad su neke velike promene u pitanju ( kao što je bila promena boje iz crvene u smedje) to ostavim profesionalcima. Drugarica mi je frizerka pa to ide uz ispijanje kafe :D

25. dan

Doručak: uštipci, jaja, pileće grudi, paradajz/krastavac salata
    Ručak:slatki kupus, tikvice, pileći batak, salata
    Večera....
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Heljdu sam drzala preko noci u vodi pa kuvala ali je ona toliko groznog ukusa da to iskustvo vise necu ponoviti.
    I ja sam crvena 8)
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Jrste ruznog ukusa, pokušacu ponovo sa kiselim mlekom i nekim mesištem :D zamaskirati zdravu namirnicu :D
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Jbt doćićemo na kraju do statističkog podatka da su žene crvene kose podložnije gojenju od drugih.
    Ja nema šta nisam imala na glavi. Mislim bukvalno farbe svih proizvođača dostupnih na tržištu. Paleta je najisplativija i sasvim pristojna. I da, ljubitelj sam svijetlijih tonova, hvala na upozorenju.
    Kod frizera se u životu nisam ofarbala, a rijetko me i šišaju (ima neka frizerska akademija gdje se uče, pa je sve prejeftino, da je bliže centru ne bi se isplatilo kosu prati kući). Sestra je glavna i odgovorna, ali je znalo tu biti raznoraznih izvođača (prvi put me ošišala kad sam imala 15 - žiletom, ako izuzmemo dječija igranja frizera gdje je znao stradati koji pramen).
    Npr pijano farbanje u Berlinu mi je jedno od dražih. U 3 noću drugarica koja nikada nikoga nije farbala, na sreću završila je likovnu akademiju pa je ličilo na nešto. Drug glumac koji je od malena imao frizerske sklonosti (kasnije se ispostavilo da je gej), pa reko što da ne, da učinim čoveku. To mi je bila ubjedljivo najbolja frizura ikada. Neko crno pramenje mi je izvukao, a ošišao za medalju (i nikad više nije htio da me šiša :bas_tuzan:, tvrdeći da je on glumac, a ne frizer). Za maturski debakl je zadužena najbolja drugarica. Ne koristite crveni blanš! Mislila sam da će mi otpasti sva kosa s glave. Boja je bila fenomenalna, a kosa trajno uništena. Kad malo bolje razmislim dobro je da je uopšte imam.
    (završavam off, sorry, ponjela me sjećanja)

Meni heljda nikako nije draga. Ima taj miris od kojeg hoću da iskočim iz kože. Vjerujem da bi to mlijeko ublažilo situaciju. :mahalo:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Priča se da crvenokose žene ne bi trebalo da jedu crveno povrće ni voće... :neznalica: Nemam te probleme, plava sam :).TZLj, još kad se doda ona priča o hormonu sreće, pripazi ti dobro! Autorke Dijete Tri Kolore se slažu da na ovo treba obraćati pažnju. Još ako ste rođene na datum koji je deljiv sa brojem šest, onda ne smete da jedete ni posle šest sati.... strašno... Ako vam je prvo slovo imena A, S, M ili L, ne biste smele ni voće da jedete, a ako je N, D, F ili P onda možete na koju god hoćete dijetu...

(mislim ne bi me iznenadilo da ovakvo nešto pročitam u BlicŽeni :) )
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Saznala sam novu Hrono tajnu za uspešno mršanje - zabranjeno i to strogo spavanje preko dana :17:
  • Eleonor
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Eleonor » pre 9 godine

Ti se zezas :shock: Znaci za mrsavljenje najbolje da budemo u fazonu :svadja: :bic: :nasilan: :03: po ceo dan :D
    Btw. dijete u novinama se pisu ko horoskop...Uz kaficu smislis hit za tu nedelju :neznalica:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Vidjela sam taj hrono biser + onaj da noćna smjena treba da gladuje i onda kad dođe kući "doručkuje" i direktno u krevet :shock:, a ako se budiš u 12h onda nema doručka tog dana, pošto je doručak do 10, jer nećeš stići da večeraš do 20 h...
    I khm po nekim novim pravilima žumanjca nisu skrob i mogu se konzumirati svaki dan, aminovala direkt Ana Gifing. Kašljuc. :mahalo:
Odgovori 1041 post