Odgovori 1041 post
I ljubav sam pojela!
  • NevenaS
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 9 godine

Re: I ljubav sam pojela!

od NevenaS » pre 9 godine

Hejjjj pozdrav. Cekamo te :mahalo:
    UN dijeta (I) 01.02/01.05.2016= -17kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Čekamo te, draga :009:
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Hvala vam žene moje drage :)
    NApravila sam "mali" edit na 1.stranici, ali nije na odmet da ispišem i ovde kratak osvrt na period iza mene.
    Brojanje kalorija trajalo je oko 1,5 meseci - otišlo je 10kg
    NAUČILA:
    -da jedem koliko mi treba
    -da i dalje vodim računa o kombinaciji namirnica
    -koja hrana sme u kojoj količini da se pojede
    -da mogu bez mesa ( brojala sam u vreme posta)
    -da ne želim bez mesa jer mi skrob nikako ne odgovara :D

Evo vraćam se nakon skoro 3 meseca. U periodu izmedju vratila sam 2-2,5kg, ali zaista nisam vodila računa o kaloričnosti niti sam merila namirnice - jela sam kad sam gladna i dok ta glad ne prestane. JEla sam i slatko, ali sam tu uvek bila umerena. Pre 8 dana rešila sam da pokušam sa HRONO ishranom samo eto malo da se disciplinujem i uobročim i konačno izbacim beli hleb. I evo me nakon 8 dana vratila sam se na kilažu koju sam na tickeru ostavila pre skoro 3 meseca.
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Da ... to izbacivanje belog hleba je odlična ideja (beli domaći može da prođe kome ne smeta belo brašno za varenje), ali generalno ... velika većina kupovnih hlebova je sa aditivima ... a to i te kako otežava varenje.
    I mene je onaj post drastično iscrpeo ... i moj zaključak se sveo na ... može post tu i tamo, dva puta nedeljno ko je tako navikao, ali 40-ak dana posta je previše za moj organizam. Meni čak i nije toliko nedostajalo meso kao takvo, ali jesu mlečni proizvodi i jaja (da bar nisam poštovala ono nesretno ograničenje da se riba jede samo vikendom, sigurno bi bilo puno lakše, riba je zaista kvalitetan izvor proteina i trebalo bi je češće uključivati u ishranu, mislim češće nego što smo mi kontinentalci (kako nas je narcisa deklarisala) navikli ...
    Hrono sam proučavala, nije ona uopšte loša ... samo je sa moje tačke gledišta previše restriktivna (pravila tipa nemoj jesti paradajz uveče mi se apsolutno ne uklapaju u moj način ishrane). Ali ... kad sam je proučavala, ja više nisam tražila dijetu, nego doživotni program ishrane, ... tu i tamo ukradem po koji hrono recept ... ima odličnih ideja, ali ovaj program ishrane mi se pokazao idealnim ... ne razmišljam previše, uklopljiv mi je u svakodnevne obaveze (čak i meni ručak uklopim ... zamolim da mi umesto krompira, pirinča ili graška uz meso donesu neko drugo varivo ili jednostavno puno više salate), a kile se održavaju, čak povremeno uočim i koji minus ...što je na moj eventualni minimalni višak veliki uspeh ... i presretna sam što sam uklopila sir (to je moja osnovna namirnica od detinjstva), tako da ga bez ikakvih problema jedem, razne vrste, i nemasne i masne, zavisi koji mi se jede, skoro svaki dan). U osnovi, imam u glavi sam par restrikcija - pravilna kombinacija namirnica u jednom obroku, oko 100 gr zdravog hleba na dan (po mogućstvu od celih žitarica zbog varenja ili manje ako doručkujem one moje mlevene žitarica po manastirskom receptu) i kolači, pica i slične stvari ne češće od jednom u 5 dana. I naravno, izbacila sam sve grickalice koje ionako ništa korisno nemaju u sebi i ne nedostaju mi. Umesto grickalica grickam orašaste plodove ili neke semenkice za užinu, u ograničenim količinama, naravno.

Jedino kad sam bolesna dobijem taj napad za keksom i grisinama uz čaj, ali to se pokazalo kao totalno nebitno za održavanje kilaže, pošto kad si bolestan svakako ne možeš da pojedeš nenormalne količine (pojedem ja i po pola kg petit beurre keksa za dan, ali definitivno to povremeno ne utiče na kilažu).

Atmosfera na forumu ... naravno da se menja ... jedni ljudi odlaze, drugi dolaze, svi sa različitim karakterima (ali sa istim problemom) ... ja se muvam još malo ... ali verovatno ću na leto polako popustiti ..,. prosto nema više potrebe da visim ovde non-stop. Zasad još osećam da imam neke korisne zaključke da prenesem, bar ono što je meni lično pomoglo i koristilo i što mi i dalje pomaže, ja sam zaista došla do načina ishrane koji je za mene idealan i na kome mislim bez ikakvih problema da ostanem do kraja svog života ... hrana skuvana na ovaj način mi je puno ukusnija i primamljivija, imam puno više energije i nemam apsolutno nikakvu želju da se vratim na staro. Nekako se nadam da ovo moje iskustvo može još nekome da pomogne, ja se odlično sećam kako je teško bilo nositi 30 i kusur kilograma viška ... unapred se radujem ovom letu u kome ću moći da uživam kao sav normalan svet ... a kad malo boje razmisliš, godinu dana koje sam ja uložila u sebe i nije neki perod ako će ti to doneti kvalitetniji ostatak života ...

Drago mi je što si se vratila, nedostajala si na forumu.

• Sax
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

od Sax » pre 9 godine

Zdravo TZLj, ja sam stari novi član kome je napokon nešto kvrcnulo u glavi i vratilo se na pravo mesto.
    Malo sam proučavala horno i pozajmila nekoliko pravila, za koja mi se čini da su baš logična (i koja mi prijaju kad ih se pridržavam :oops: što nije baš uvek), mislim da je to dobra opcija za dijetu.
    Do sada smo se mimoilazile na forumu, dok sam ja otvorila dnevnik ti si zbrisala (mada mi se sve čini da smo nekada davno u isto vreme vodile dnevnik?).

Želim ti srećan nov početak i nadam se da ćemo se lepo družiti :mahalo:

Leonida, tvoje iskustvo i komentari su neprocenjivi, drago mi je što si i dalje sa nama :009:
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Sax hvala...sećam te se kao starijeg člana...s obzirom da sam ovde bila u par navrata ne mogu talčno da se setim kada :) O da...ima dobrih i pametnih stvari i ako uspemo iz svake ishrane pokupiti po nešto pametno uspeh neće izostati :)

Leonida ja se nadam da ćeš ipak i preko leta biti uz nas kojima su tvoji saveti, iskustvo i podrška potrebni. Da...zato ne jedem ni kupovne hlebove. Počinjem da mesim, naučiću jednog dana :D JEdino ću one gotove Heljdine kore koristiti jednom u 10 dana jer je 70& opet pšenično brašno...al ajde...Jutros je majka spremala pite...njima je razvlačila kore i pravila burek i sirnicu...i meni je napravila burek sa tim korama...iako sam se ja bunila jer sam planirala probati kačamak od dozvoljenog brašna, ipak je burek pobedio :D

8.dan
    Doručak: burek od heljdinih kosa i paradajz salata
    Ručak: belo meso i testenina od tikvice u paradajz sosu, kari, mirodjija, salata od pečenih paprika sa belim lukom + dozvoljeno ulje
    Večera: belo meso + kari, krastavac salata.

Znam da sve ovo nema dovoljno kalorija...ali jedem dok ne osetim sitost, dodam ulja u salatu, i semenke u doručku, tako da radim i na tome.
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Ja sam naletela na ovaj recept, pa ću jednom, kad budem imala vremena (po opisu za ovo treba malo više vremena) probati. Deluje mi ukusno i zdravo, mislim da je bolja varijanta od kupovnih kora.

http://www.kurir.rs/pita-od-heljde-clanak-402058

Samo ... ja bih stavila bar duplo više sira. i to ne fetu, ona se rastopi, nego neki fini mladi ...

• narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Moram ovdje da škrabnem koju.
    PRESREĆNA SAM ŠTO SI SE VRATILA!!!
    Sada ćemo da jašemo jače nego ikada.
    Hrono je po meni baš prava stvar za tebe. Nisi šećeroman, ali si mesojed, tako da je to pun pogodak.
    Vas dve ste bile u istom periodu prije dvije godine (Sax i TZLJ), kad sam ja bila u snazi, često ste pisale postove istog dana u mom dnevniku ;) (kako se čitam često znam te podatke ;)).
    Bilo kako bilo forum se obnovio, raznovrsan je i poučan.
    Ljubim te puno i viđamo se sutra. :009:
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Dobro jutrooo džezveriii :D
    Evo ga još jedan dan. Vidim da se napolju "sunčani" :D kiša je prestala i nadam se da će sad da dodje proleće :roll: ne bih one vrućinčine od +40.

Leonida divna si jer sam i tražila neki sličan recept da nije komplikovan, a to testo mogu da ilujem sa svačim. Hvala, čim isprobam napisaću kakvo je :)

"Sad ćemo da jašemo jače nego ikad" narcisa-divno :roll: mnogo toga se izdešavalo i kod tebe i kod mene. Nešto smo pozavršavale uspešno, a nešto manje uspešno. Drago mi je da si ti još tu jer ovaj forum gubi smisao bez osoba poput tebe - energičnih, iskrenih, dobronamernih i istrajnih. KRećemo u još jedan krug :D Idemo niže nego ikada ( kad su kile u pitanju ). Da se dočepamo tog divnog "kluba 8" pa da odemo na neki zajednički VK dan :skakutalo:
  • NevenaS
    Početnik
    Početnik

od NevenaS » pre 9 godine

Taj recept za heljdinu pitu ja cesto koristim, samo sto ja pravim testo bez jaja i mleka. Sebi u glavnom filujem ajvarom, a moji obozavaju kombinaciju ajvar-sir. Odlicno je.
    UN dijeta (I) 01.02/01.05.2016= -17kg
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Probaću ga u narednih par dana sigurno :)

Ono što sam jutros probala bio je kačamak od raženog brašna. Integralno raženo brašno se sipa u ključalu slanu vodu, ko standardni kačamak...ali ja sam se oduševila koliko je to drobro! Ukoliko bi se dodao rogač ili kakao(van Hrono) i malo zasladiti nečim ispalo bi kao čokolino ili ove popularne kaše. Definitivno novo otkriće za mene i prelepo je, a imala sam utisak da to može biti samo i samo bljutavo! :roll: srećna sam ko mali majnun :D

9dan
    Doručak: Kaša od raženog brašna sa kiselim mlekom, slaninom i suvim mesom, paradajz salata.
    Ručak:Paradajz čorba (bez testenine), pileća krilca sa lukom, tikvice, salata od sveže cvekle.
    Večera: tek sledi, karfiol pire i belanca, krastavac salata.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Slavićemo slavićemo! :)
    Uopšte nisam zainteresovan za tu kašu :020: , a majke ti zašto ne može rogač u restrikciji?
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Rogač može...mislim da kakao ne može :D
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Pa dobrodosla i ti nazad :)
    Ovu pitu moram da probam vec sutra a i kasu od razanog brasna, super ideja :)
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Čitam ove postove po vašim dnevnicima i vidim da svako nauči nešto o sebi i svojim mogućnostima ovde. Setim se mog i narcisinog noćnog razgovora na chatu pre skoro pola godine... razgovor je bio šta cemo jesti za VK dan :D želje, čestitke i pozdravi :D i ja sva euforična 3 dana pred VK dan mislim da sam već i sanjala pire krompir, paradajz sos i kuvanu junetinu uz to ( kombinacija -Bože me sačuvaj ). I sad se setim da ni to ni ništa nalik tome nije bilo na mom meniju nikada! Čak ni za ova tri meseca pauze nikad nisam pojela slično. Izgleda kada sama sebi ponavljam dovoljno dugo i mnogo, mnogo puta da nešto nije dobro, mozak to više i ne traži. Čim vidim pirinač, krompir, grašak, nema sile koja ce me naterati da uz to jedem meso.
    Ostavila sam cigarete jer sam znala da mi odmažu, ne pijem sokove jer znam da nisu "sok", ne jedem u pekari jer mi stomak buja, ne jedem kupovne slatkiše jer u skoro svima ima Aspartam, poslednje što sam uradila za sebe je da sam se skinula i sa kafe pre 11 dana.

NE znam sto sam ovo pisala, al mi podiže motivaciju :16:

Luna...lepo ja napisah da se stara postava polako vraća :) hvala nek nam je sa srećom :)
Odgovori 1041 post