Odgovori 1041 post
I ljubav sam pojela!
  • signorina
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

Re: I ljubav sam pojela!

od signorina » pre 9 godine

Bravo, bravo :skakutalo: ! samo naprijed :veseljak: !
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Debeliccka...željno sam očekivala tvoje mišljenje i hvala puno na lepim željama :ljubav2:
    Pokušavam da ubacim koštunjave plodove, krenula sam sa Brazilskim orahom jer pored kaloričnosti dobar je izvor proteina i božanstvenog SELENA kojeg inače ima malo u ostaloj hrani(bar sam tako pročitala) :D. Tvoj komentar mi je potvrdio da su zaista zdravi(u ograničenim količinama) bez obzira na masti o kojima se večito polemiše .
    Pangasius...uh...kupila ja njega tada i kao i uvek što mi se dešava- kasnim :D googlajući u želji da naidjem na kaloričnost te ribe, naišla sam na iste te informacije o zemlji porekla i zagadjenosti. Već je bio pojeden. Ubedjena sam da na mom jelovniku više neće biti iako je bio ukusan :D
    Raduje me ova informacija za Skušu. Obožavatelj sam tunjevine, iako sam se svaki put zapitala šta li sve ima u toj konzervi :cry: moraće i ona da ide napolje :D
    Hvala za podsetnik za suve šljive(totalno sam zaboravila da postoje) i predlog da uvrstim mahunarke i hoću...uvek sam ih izbegavala i imala neku zabludu da su štetne za dijetu...
    Testo pokušavam da jedem u minimalnim količinama. Jednom u 7 dana (špagete ili neku pitu), osim što jedem svaki dan 100- 150gr hleba i nadam se da to nije puno...ako jeste molim nekog da me ispravi .
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

150 gr hleba ne bi trebalo da je mnogo... Još ako bi htela da od njega napraviš dvopek, još bolje...
    Mahunarke su dobre za ishranu, zatim dobar izvor proteina - kod posta ili kod vegetarijaske ishrane.
    Suvišan skrob sigurno nije dobar i skrob zadržava tečnost. Ali, ti sada postiš i ne možeš unositi proteine iz mlečnih proizvoda (koji treba da budu svakodnevno na meniju, svakome), iz jaja, mesa... prema tome.... šta će da ti da energiju, šta će da ti da proteine?
    Ako izbegavaš i mahunarke, a riba ti je dozvoljena samo 2 dana u nedelji, ostaje ti da se baciš na testo... Pošto to ne želiš, jedi mahunarke, bez hleba u obroku.
    Kao što rekoh, sam post te ograničava pa npr pasulj i nećeš jesti u kombinaciji sa proteinima i masnoćama...(ili će biti malo masnoća), tako da takvi obroci ispadaju prihvatljivi.
    Traži u povrću sve ono što gubiš zbog nekonzumiranja namirnica životinjskog porekla... kalcijum iz zelenog povrća, susama i slično...

Kada prođe post, to je druga priča... Razmišljaćeš o nekim drugim jelovnicima..

:)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 11 godine

od ivaiva » pre 9 godine

Ja tek sada cestitam na minusu!!!!!Bila sam u guzvi i nisam citala dnevnike.Divno! Bas bas lep minus! :009:
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Debeliccka iz tog razloga sam i počela konzumirati B. orahe (a nameravam i ostale) jer ako sam u pravu u njima ima najviše proteina koji se tokom posta slabo unose. Dala si mi ideju za par namirnica koje sam ja otpisala iz memorije :D

ivaiva hvala ti :ljubav2:

Dan 23

Doručak: banana i Braz. orah =120 kcal
    Užina: smokva
    Ručak: ćorba od povrća =(450kcal/2) =225+ hleb =475kcal
    Večera: čorba i hleb =225+ hleb=475 kcal

Ukupno: 1100 kcal

ZAdatak za ubuduće - smanjiti doživljaj sa hlebom :D

Recept za čorbu: tanko iseckati praziluk i crni luk i ubaciti u šerpu, dodati vrlo malo vode, tek toliko da luk ne zagori, kad voda ispari sipati još i ponavljati dok luk ne omekani. Kada je luk mekan, dodati šargarepu, kuvati je kratko pa dodati krompir i karfiol (svo povrće sam na kockice isekla a karfiol sam podelila na manje cvetiće) i naliti vodom u zavisnosti kakvu gustinu voliš. Kada je sve kuvano, dodavati po malo brašna( ja ukupno stavim 1 kašiku) i mešati žicom da se ne stvore grudvice, kuvati još par minuta, začiniti i gotovo :)
    Poslednja izmena od Tebi_Za_Ljubav u 15 Dec 2015, 00:44, izmenjeno 4 puta ukupno.
  • Betmenka
    Početnik
    Početnik

od Betmenka » pre 9 godine

Slobodno baci recept za tu čorbicu, danas mi je ručak inspirisan tvojim od pre neki dan. Sa malim izmenama. :D :oops:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Khm želim zvjezdicu za zid što sam te podsjetila na koštuničavi izvor zdravlja :D . Fino ti djeluje taj čorbuljak, nešto toplo po ovoj hladnoći.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Napisah ja negde to već...da li kod sebe ili u neki drugi dnevnik da si zaslužna :D 5 bambija za tebe :D
  • Pink
    Amater
    Amater

od Pink » pre 9 godine

Bravo za minus :013: bas je lepo krenulo.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Hvala Pink :)

24 dan

Doručak: banana i preko banane malo mlevenog lana, B. orah, =150 kcal
    Ručak: ulje, luk, paprika, pirinač, šampinjoni, paradajz, kari, mirodjija, hleb =548 kcal
    Večera: luk, pirinač, šampinjoni, kari, hleb kisele paprike = 362 kcal

ukupno: 1060 kcal
    Ja danas ne mogu ni da zinem više!
    Poslednja izmena od Tebi_Za_Ljubav u 15 Dec 2015, 20:41, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • signorina
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od signorina » pre 9 godine

TZLJ, a zašto kašika brašna u čorbu?
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • Pink
    Amater
    Amater

od Pink » pre 9 godine

Da, ne moras to brasno. Ako hoces da zgusnes uzmi malo tog kuvanog krompira, isgnjeci viljuskom i umesaj u corbu, dace lepu gustinu.
  • Betmenka
    Početnik
    Početnik

od Betmenka » pre 9 godine

Zar može jedna kašika toliko da šteti? Kako se, na primer, pravi spanać? Onaj gusti? Ja ga obožavam. :shock:
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

JA ionako mučim muku da postignem 1200 kcal, tako da 1 kašika meni ne može da šteti :) nema ni kapi masnoće, a krompira je ionako malo pa radi gustine dozvolim toliko sebi :)

A i kašika brašna ima svega oko 60kcal :)
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Obožavala sam Muzički tobogan, nostalgija na djelu. :009:
    Mislim da je frka s brašnom u toliko da trebamo izbaciti klasične varijante i ustabiliti se sa zdravim. Po meni tvoja kašika nije neki problem, mada možeš da probaš i opciju zgušnjavanja s tikvicom. Meni je mnogo ljepši ovaj prirodni zgušćivač. :mahalo:
Odgovori 1041 post