Samo da se javnem i odo dalje da spremam kojekakve đakonije jer moje drago ženče, moje Mimica slavi danas rođus i danas sam mlogo zauzet. Kuckamo se sutra
Hvala u Mimino ime za čestitku i sad su sve proslave do zimskih slava gotove.
Evo probudih se malopre i još jedva gledam kulirajući svoju jutarnju nesicu da proletim kroz forum pa na pranje posudja i sklanjanje nereda od sinoćke (uuuuu bilo burno legosmo u 5).
Šta da Vam kažem bilo je na trpezi svega i svačega al ništa dijetalno, od roštilja kamara ćavapa i pečene piletine i gigin specijalitet pekarska goveđa kolenica, pita sa sirom savijača (giga ručno razvlačio testo ... to ste juče trebali videti) i pita sa prazilukom, moj pobednički urnebes i krastavac salata u pavlaci. Od mog drugara torta cirka 10 kg (pa mnoge svadbene nisu takve kako je ukrasio ... žao mi je nisam slikao, zaboravio od iznenađenja). A bome je i maligana otišlo dosta. Sreća u nesreći što je bio radni dan pa nije bilo više gostiju.
Znači party uspeo, od ića i pića baš nešto i nije ostalo, tek toliko za 2 proteinska i 2 UH dana.
15.05.2009 dan 75/91 proteini
------------------------------------
D: 3 kriške ananasa
R: Kolenica, ren i zelana salata + supica naravno
V: pola količini od ručka
Drago mi je da ste se lepo proveli i da je rodjis uspeo... Nema slike torte... Daj bar neku deskripciju da malo patimo... A danas se vidim dojeda dijetalna kolenica... Evo, prvo ovde da napisem, da te obradujem... Ugojila sam se 1kg... Imam okruglo 56kg...
"...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
Torta hmmmmm, 3 sprata u obliku srca u srcu, prvi i najveći do kog nismo stigli je plazma, drugi reform, a gornji španski fijuuuuuuu vetar. Oblik srce u srce i na kraju najmanje srce. u površini u razmaku po spratovima i na vrhu je bordo žele i na vrhu zlatnom bojom i zlatnim perlicama u želeu upisan broj 46. Svetlo krem šlag i šlag u boji zlata sa karnerima i volarima kao dekorativnim ukrasima od šlaga ... sve u svemu bruka od izgleda a o ukusu nećemo ni da razgovaramo, zar sumnjate u čoveka koji se mučio 5 godina na poslastičarskom univerzitetu u Budimu a ima i porodičnu tradiciju od blizu 100 godina.
Tako si lepo opisao da sada osecam kao da sam videla sliku... A izbor i kombinacija svaka cast... Mogu misliti kako je izgledala kad si zaboravio na foto-aparat... Eto, kao sto vidis, meni se primile one kalcone, pite sa visnjama, kraljevacki kajmak i ostale specije... Jos danas spremam za sutrasnji Milosev rodjendan, pa dva dana gosti... Bice veselo... Mozda prijavim jos neki visak...
"...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
Sad tek videh slike kuce, pa ona je prelepa! deluje da je neko bas negovao i pazio, nadam se da cete moci vi da nastavite da se brinete o njoj
Heh pa gde nestade tolika torta? da nece i ti gosti na UNku posle tolikih djakonija? ako, samo da je veselo, u danasnje vreme niko se nesto ne druzi i provodi pozeli Mimi sve najbolje
E kuca je extra a vala se i Lea sinoć dobro iščašćavala.
Kakvi gosti Tamarice, to su termiti, sve ih gledam sinoć jedu ko pomahnitali a nigde sala na njima, tako im roditelji dali genetiku.
A to da se niko ne provodi zavisi jako od ljudi, ljudi se povlače u svoje domove i ne druže se, to je počelo početkom devedesetih a i još uvek traje taj period. Mi koj smo se održali u druženju i dalje se lepo družimo i u ova teška vremena.
Drago mi je da to cujem (za druzenje) jer se svi cuju preko glupih telefona, poruka i sl. a niko da ode makar u park da izbleji na klupi jos kad je onako toplo, pa nema nista lepse nego provessti malo vremena sa dobrim drustvom u nekoj prirodi, uz reku ili gde god
Vidim da su jesni kad su uspeli takvu tortu da potamane ako, znaci da je bila dobra + nemate je vise u kuci da ti pravi zazubice sto dalje to bolje
za tortu je idealno rešenje zamrzivač tako da se ne sekeriam al reče da još ima za dva UH dana za večeru za nas dvoje i za komšiluk koji je takođe na dijeti sa nama