od Debeliccka » pre 12 godine
Ćao društvo!
Tamariška...nemam pojma šta je tačno pravilo za zamenu dana....
Ja sam jednom štimala da mi na Božić bude P dan (a trebao da bude S), pa sam išla ovako....S P UH V...
Jednom sam valjda još nešto uradila ali se ne sećam kako....
Da si se pre setila, možda je moglo bolje da se kombinuje, ali dobro...
Ne znam, videćemo šta kažu drugi...
Nije smak sveta da zameniš dane, a opet P i S su niskokalorični a UH kalorični - on daje cik cak efekat, a zatim V da te smiri i spusti na zemlju...
Ako zameniš, ti ćeš onda imati ovakve dane: P S UH V UH..
Možda da jednostavno uzmeš taj kolač u svojstvu brlja a da red dana ne diraš? Šta misliš o tome ?.... Po meni je to OK:
Moravka, hvala ti, bolje je ona hvala Bogu, valjda su lekovi sanirali upalu, a pravilna ishrana ne pravi nove probleme... ali i dalje problem nije otklonjen i dalje je u pitanju jako ozbiljno i potencijalno opasno stanje...Zato idemo dalje sa lekarima...kao što sam spominjala da su me dobri ljudi instruirali...
Ja nemam kamen nego pesak....kaže dr pij više vode, e niko na svetu ne pije vode kao ja, nemam kud više....
Za taj pesak sam saznala pre nekih mesec dana kao i za presavijenu žučnu kesu...ali otom potom...da rešim mamu pa ću da kupim neke čajeve ili nešto za sebe...
Bebe...kao što rekoh, ne znam šta je idealno pravilo za menjanje dana, ali sam dala mišljenje gore...
Nedo draga, dobro došla...ti si malo ređi gost na forumu inače pa sam počastvovana što sam ti jedna od stanica, mislim Aryi gospodstvenoj i plemenitoj, i tebi!
Nedo i Hoćka, kod nje nije problem samo kamen, nego što je on u žuč.kanalu (kanal 1,7cm a kamen 1,5cm)...trebalo je da ga odstrane ERCP-om, ali nije bilo moguće jer su tom prilikom tamo otkrili i neki ogroman divertikul / džep (promer 2 cm)...
Ona bi bila za pravu operaciju ali je pitanje da li je isuviše rizična sa svojim kardiološkim stanjem...
Tako da, nisam sigurna u narodne lekove za nju....ali videćemo..
Uzdam se u neke lekare kod kojih idemo sledeće nedelje...sa detaljnim pretragama, itd..
Hoćka, potraži, ima svašta na internetu za izbacivanje i rastvaranje tog kamenja u žuči i bubrezima, ali je pitanje šta je pogodno za koga...treba ipak konsultovati lekara da li za konkretnu osobu može da bude opasno...
I ja sinoć pila pivo, ali samo jedno....nije mi se dopalo, neko Amstel...inače sam kao planirala da popijem dva...što zbog HA što zbog peska...
Loptice, tonus je fenomenalan, mada ja ne tostiram...najčešće sam na poslu kad je ručak...a tostiranje ili prepecanje u rerni, na par minuta, je prava stvar....
Danas za UH ručak jedem 5 tonusa i pečenu papriku...
Bebe, tonus je hleb bez brašna - od proklijalih zrna pšenice itd...Potraži na internetu, samo pitanje je da li ga ima kod vas...
5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...