Volja čini čuda, hvala i pozdrav i za tebe!
Što se tiče bilo kakvog veganstva, ja na takvo nešto kao opciju nikako ne mogu da pristanem, ali ako si ti tako odlučila – sve najbolje ti želim!
Poznato mi je da postoje ,,dijete,, kod lečenja nekih bolesti gde se smatra poželjnim izbacivanje svih namirnica životinjskog porekla, itd.. ali generalno, za zdrave ljude – nikako ne mogu da prihvatim opciju veganstva i ne postoji ništa što to može da promeni. U potpunosti verujem da i za hiperinsulinemiju postoje druga rešenja (manje rigidna od veganstva)…
Što se tiče nekog nepodnošenja mlečnih proizvoda npr… to ne znači da su oni loši za ljudsku vrstu generalno nego da nekome ne odgovaraju zbog nekog njegovog specifičnog stanja ili bolesti. Ako neko ne podnosi voće jer mu je oštećena sluzokoža želuca ne znači da je voće generalno nepoželjno u ishrani… Nisi ti to rekla naravno, (lepo si rekla da ti lično loše reaguješ na mlečne proizvode i da je to stvar tvog konkretnog stanja,) ali pričam generalno jer ne shvatam kako smo se mi ljudi danas u dvehiljaditim godinama tj u 21. veku odjednom setili da su mlečni proizvodi loši za ljude… a dosad su bili dobri tolike vekove… (izgleda…. put ka veštačkoj piluli koja čovečanstvu treba da zameni svaku normalnu ishranu u ovom po mnogo čemu groznom svetu u kojem živimo…)
Da, neće ti biti lako na takvoj ishrani kao što sama kažeš… Možda bi bilo bolje da nađeš neko manje rigidno rešenje kao svoj put za izlečenje poremećaja i istovremeno skidanje kilograma.. Prekomerno voće će da ti budi apetit i šeta insulin… ne znam baš….
Još jednom pozdrav i želje da se rešiš hiperinsulinemije i središ kilažu u sreći i veselju!
Narcis, hvala!
Kad smo već kod VK obroka – pogledati Uputstvo za VK obrok tj post o VK obroku – kako i pod kojim uslovima, ako nekoga zanima…
A pica + palačinka… pa i nije to tako strašno kako zvuči…
Prvo, nije cela pica (ni mala ni velika) nego parče (i to malo)… a nije ni ta palačinka tako velika…
U stvari to je kao da neko pojede normalan ručak plus desert… ništa žderačko…
Naravno, kada bih svaki dan jela nešto takvo poremetila bih svoj mehanizam tj sistem ishrane, otvorio bi mi se apetit, postala bih navučena na to, gojila bih se, imala bih manje energije, i još mnogo loših pojava… To je loša hrana, osim ako je konzumiramo samo povremeno. (nije loša ukusom – palačinka prim.aut.- nego nutritivnim svojstvima).
Što se tiče pice, tu sam se pokajala ali ne zbog kalorija ili bilo čega sličnog nego zato što je bila nikakva i za moje kriterijume za picu – ocena od 1 do 5, ovo je bilo 2- (ali ipak sam pojela hehe).
Pozdrav,