Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)

od AnaV » pre 10 godine

Ja takodje tako volim da jedem mleveno meso, sa dosta začina, ali ja volim i ljuto, pa dodam ili čili paradajz, ili tucanu papriku! Taj Tomatello čili- ljuti paradajz sos pijem i kao sok, ali malo razblažen. Ne mnogo, jedna čaša od 2 dl. dnevno, sa malo vode! Predivan je ako neko voli ljuto, neka proba, a inaće ne volim da pijem kuvani paradajz, a jedem ga kao salatu mnogo!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 10 godine

Sad ste me vas dve (Mrša i Ana) podsetile na moj "specijalitet" iz devedesetih, a priča bi se mogla nazvati "zašto sam omrzla Džejmija Olivera". :16: (Moram da ispričam, šta da radim kad sam ovih dana pričljiva.) U nastojanju da nahranimo što više gostiju sa malo mesa, smislim kombinaciju - proprženo mleveno meso (može s lukom, a i ne mora s lukom) i biberom, u koje se potom doda malčice vode (obično sam dodavala i pokoje jaje, razmućeno, da bude više), da se ukrčka i da bude onako vlažno-kašasto, potom to izmešam s pečenim paprikama s belim lukom i sirćetom (unapred pripremljenim i iseckanim), i na kraju dodam gomilu sveže iseckanog crnog luka, a onda smo to služili uz vruće tanke pituljice (takozvane "tortilje", prim. prev.), tj. svako dobije pituljicu i sipa sebi nadev, umota je i jede... hit među gostima! Prođe neka godina, gledam Džejmija u noćne sate i shvatam da pravi otprilike to isto. :/ I pratim onako napeto... sve očajnija sa svakim sastojkom koji doda... i na kraju likujući vičem (usred noći): "Sirće! Nije stavio sirće!", na šta me Džejmi sa ekrana gleda u oči i izgovara: "I na kraju... malo balzamika!!!"

Džejmi ukrao moj sirotinjski recept. :placljivko:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 10 godine

Vau, kako je živo u tvom dnevniku, jetrvo moja. Drago mi je što si uživala na putovanjcu. Ja sam već okarakterisani putnik i koristim svaku priliku za istraživanje. Svi moji drugari su iz priče hajde da vidimo svijeta, a ja imam neki ukorjenjeni stav da se prvo treba upoznati vlastita zemlja i region. Srećom imala sam priliku da obiđem i jedno i drugo (i domovinu mi i jevropu), i čak sam došla do zaključka "selo moje ljepše od Pariza" (iako nemem selo :)). Naša zemlja je prekrasna (ja sam zagovornik velike Srbije 8) ), a ljudi su najdivniji na planeti.
    Što se držanja tiče, apsolutno mi je nepravilno :010: . Tek kad se ugledam u nekoj šajbi upravim se kao motka,pa se zaboravim i vratim na staro. Dijelom imam (sam imala) Loptičin problem, ali uz dijetu ode kao rukom odnešen (jedva da mi je šta sisišta ostalo). Psovanje...tu i tamo se raskočijašim, ali sam uglavnom pristojna.
    Dudo, a da tužimo Džejmija za krađu autorskih prava? :evil:
    Jako mi je zanimljivo teta Anino zapažanje o ljudima koji liče na životinje, a i priča o pušenju ulicom. Ja sam strastveni pušač, ali nema šanse da hvatam zamah i pušim u isto vrijeme. Sve u svemu ništa mudro nisam rekla, ali sam morala da se upišem, pošto me baš dugo nije bilo u familijarnoj kućici.
  • Cookie_Monster
    Početnik
    Početnik

od Cookie_Monster » pre 10 godine

A ja stalno obilazim ovu moju bastu i mislim, sto sam ja zasadila toliki praziluk koji ce mi djavo :D Kad ti kazes da ga volis.. steta sto mi nisi u komsiluku pa da ga lepo podelimo :)Kako ga pripremas sa cime? Ja ga samo stavljam u jela kao zamenu za luk, ili nekad pravim pitu od njega.
    [img]http://swlf.lilyslim.com/ZbkZp1.png[/img]
    [color=#0080FF]MINI GOAL[/color]
    Dijeta poceta 06.02.2014 sa 112 kg

Prvi cilj 99 kg postignut 27.04.2014

Drugi cilj 88 kg postignut 27.07.2014

Jedna banana za svaka 3 kg
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 10 godine

Neno, hvala! :)

Loptice, kičma...... nemoj da se šališ sa tim, vodi računa o sebi. Ja imam odličnog kiropraktičara, ruke mu se pozlatile, koji me ,,popravlja,, s vremena na vreme. Stalno sebi govorim da bi trebalo da počnem češće da idem kod njega i da to sebi uvedem kao obavezu na određeni broj dana koja se ne propušta. A to u vezi sa smanjenjem grudi... smanjiće se one sa mršavljenjem, to svakako, pa ćeš onda videti na čemu su i koliko ti je ostalo... (ostaće dosta sigurno, ali će biti manje). Ako i dalje ostane mnogo, kad bude nekih parica, ja bih razmotrila to smanjenje (ne znam kakve su cene tih operacija, znaš li ti?..baš sam radoznala)....

Ana, kao što spomenuh kod tebe, i ja uvek dodajem čili – začin, a nekad ako mi se to jede seckam sitno ljutu papričicu. Tomatelo, Tomatino i slično izbegavam i koristim u minimalnim količinama ali baš, baš retko (jednom u pola godine)....kad poželim da nešto onako zacrvenim i napravim tečnim u tom smislu.. zato što svi oni sadrže šećer.. a ja ne volim te varijante tj taj šećer u kupovnim stvarima... jer niti znam koliko su ga stavili ni šta su u stvari stavili ...da li šećer ili koješta veštačko... one neke kukuruzne fruktoze ili kako se to već zove, aspartame i slično...
    Šteta je što ne voliš kuvani paradajz... paradajz je mnogo bolji za zdravlje (pogotovo srce) kuvan nego svež.. Moja mama srećom obožava i sipa u sve... (domaći).

Dudo....što nam govori da je Džejmi plagijator... Ma ti si Džejmi! (znaš kako u predstavi Audicija tamo neki tip, neostvareni pevač tj on misli da je dobar pevač, kaže ,,JA sam trebao biti Zdravko Čolić!,,... ).
    Ja volim sve te šareniše, to nema dileme... Zato uvek spojim u jedno sve što se spojiti može.. I da znaš da mi baš prija svim čulima a i probavi. (naravno, neki ,,artikli,, su nespojivi i njih moram staviti u posebne tanjire)... Isto ovo, skoro isto, što si ti opisala, sam i ja često jela, samo bez jaja (osim ako je neka musaka koja se preliva jajima, to jeste suvišna kombinacija, ali ponekad može...sad govorim o mesu i jajima zajedno a ne o tvom receptu konkretno). Šareniš pa to ti je! Neskrobno nešto sa mesom i ja sam presrećna. (ili sa sirom)...

Narcisa, u pravu si, baš je prometno u poslednje vreme.. i da znaš da je prijatno... Raspričasmo se na sto tema. Taman mislimo da smo neku temu zatvorile, pridruži se novi član kluba (kluba na temu)... pa tako i ti nalete sa svojom kičmom. Pričale smo i pre pp o kičmama i ZPP /zaštitnim pokretima i položajima/ nisam ja izmislila izraz (prim.aut.) i o tome zaista treba povesti računa. Dakle, ono tvoje Nosila sam Deset Kila Krompira ..zaboravi...
    Slažem se sa tvojim stanovištma o upoznavanju svoje zemlje.. znaš da sam i ja putovala tu i tamo (van zemlje), i živela dugo tamo.. i razbila sve predrasude (kakve mnogi imaju) kako je tamo negde sve lepše, čistije, kulturnije – nije. Zato, uživaj u tome što imaš priliku za ta putovanja. Komentarisala sam ranije da je ovo tvoja godina – tolika putovanja, skinula tolike kilograme, pa zaljubljivanje pa ovo pa ono... Čekam neki uzbudljiv izveštaj sa putovanja....
    Anino zapažanje stvarno stoji.. htela sam da komentarišem detaljnije ali mi bilo neprijatno... da ne bih bila pogrešno shvaćena (ali postoje stvarno zečevi, lisice, konji, srne.. )..

Cookie, ja sam ti veliki zaljubljenik u praziluk, baš zaljubljenik. Postavljala sam i temu na forumu, možeš da pogledaš: viewtopic.php?f=28&t=4107
    (na istom podforumu sam pisala i o džigerici ali i kozjem mleku, siru i surutki… samo sam ovo sa kozjim proizvodima zeznula pa sam ponovila iste stvari… moram da uhvatim vremena da odem tamo i to bolje sredim i skratim, to mi je bila omaška koju nikako da ispravim…).
    Da, dobro bi bilo da možemo da podelimo ili da mi bar budeš dobavljač zdravog praziluka :). Jedi, koristi to.
    Možeš da jedeš svež u salati a možeš da spremaš…
    Dobro opereš praziluk, razdvojiš one slojeve jer se tu zavuče zemlja ili bubice… iseckaš, dinstaš… začiniš sa svim što voliš (biber, so, kari, začinsko bilje…)… I to ti bude prilog.. ja to izmešam sa mesom npr ili tako nečim ..koliko mesa toliko i praziluka, ili sa džigericom.. ali može sa bilo čim.. .jela sam i sa sirom kao glavnim jelom….. probaj, dopašće ti se verovatno. Ima mnogo dobrih svojstava i nekako baš lepo dopuni obrok, meni je to fantastičan prilog..
    Svakako ti na hrono samo zeleno povrće ide za večeru. On jeste malo bogatiji sa UH nego neke druge povrćke (kao i svi ,,lukovi,, uostalom), ali bože moj, šta ima veze... nije u nekoj strašnoj meri..

E da, dobro sam se setila... :) pogledajte, ako želite, simpatičan link…… jeste da je u glupom Kuriru ali meni se baš dopada:
    http://www.kurir-info.rs/zabava/doktor/ ... ak-1570157

Na zapadu ništa novo... 57-57,5 kg rekla bih (više ne verujem vagi ništa na mojim deformisanim podovima, ali vidim sebe i znam da se procenim...).. Nisam gledala kalendar ali cenim da smo blizu mladog meseca (po osećaju) ... što je odlično.. prstenje mi bukvalno sleće sa prstiju, bojim se da ne pogubim (prstenje) ....Ko o čemu, ja o mesecu :neznalica: ...

Ono što sam sa Ružom komentarisala pre neki dan o broju farmerica.. 28-29... ko šta nosi... shvatih ovih dana da su meni moje 28 u stvari velike....

Hrana je uobičajena s tim što sam ove nedelje jela malo više mesa nego inače, iduće nedelje ću obratiti pažnju... Sinoć beše neka votka, malo više.. Sutra postim, ne znam šta ću tačno jesti.... nadam se ribu... ali ako ne, pasulj je ok...

Viđamo se! :mahalo:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Cookie_Monster
    Početnik
    Početnik

od Cookie_Monster » pre 10 godine

Pa sutra idem u bastu da naberem praziluka, pasce pita a prazilukom za dorucak next day :) Kozje mleko i sir i ja volim, moj deda je 30 god drzao koze, do pred par godina nisam drukcije ni pila. Znao je da napravi pivnicki sir, tako je bio lep, topio se na pici. Bas mi nedostaju nase koze, imali smo jednu jako pametnu :D Ima ih nas komsija, klinci svaki dan idu da ih hrane, vidis mogla bi da ga pitam da li prodaje mleko, nije mi ni palo na pamet..
    I ja sam juce pila vino na rodjusu, antistres terapija :D
    [img]http://swlf.lilyslim.com/ZbkZp1.png[/img]
    [color=#0080FF]MINI GOAL[/color]
    Dijeta poceta 06.02.2014 sa 112 kg

Prvi cilj 99 kg postignut 27.04.2014

Drugi cilj 88 kg postignut 27.07.2014

Jedna banana za svaka 3 kg
  • Loptica90
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Loptica90 » pre 10 godine

Mršo, koliko sam ja uspela da pronađem, cene se kreću između 3000 i 5-6000 eura, što nikako nije malo... U Austriji operaciju smanjenja grudi pokriva zdravstveno osiguranje, ukoliko lekar specijalista proceni da veličina i težina grudi ugrožava kičmu. Ali, mi živimo u Srbiji, pa od toga nema ništa, hahaha. :D

Ti tretmani kod kiropraktičara su u tvojoj privatnoj režiji ili o državnom trošku? I ko je u pitanju? (Možeš to i na PP). :)
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 10 godine

Uh, naše zdravstvo!
    Sve treba da se plati, kod lekara se ne ide bez kese ili koverte, čak iako se zvanično ne plaća. Opet, mi smo ih to naučili. To što su skresali prava, takođe je strašno. Ja bih morala kod zubara redovno da skidam kamenac, jer mi je parodotopatija poodmakla, ali ja nemam ni za to, kamoli za generalku. Drugo ništa ne kontrolišem, jer bi sigurno nešto našli, a bolovanje je za mene luksuz...nadam se da neću pasti jednog dana :)

Tebi želim puno zdravlja, i da nižeš uspehe svuda, a naročito u dijeti, zato smo svi ovde, to nas povezuje.

Slika
  • madam mim
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od madam mim » pre 10 godine

Baš si me lepo podsetila na praziluk koji mnogo volEm, i čija sezona dolazi, pa ću malo da maznem ideja i od tebe i od Dude.....i svaki put zadivljeno gledam kad napišeš kilažu, naravno žacne svinju u dubini stomačine zašto se i ja ne javljam relaksirano i mršavo, a onda pomislim - biće, biće....
    :mahalo:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Cookie raspitaj se obavezno da li ti ljudi imaju viška mleka i surutke... možeš i sir da praviš, to je stvarno prava blagodet.

Loptice, to je stvarno skupo! Baš sam razočarana. :( I ljuta!
    Ti tretmani kod kiropraktičara su u tvojoj privatnoj režiji ili o državnom trošku? I ko je u pitanju? (Možeš to i na PP).

Odgovor je DA.
    Tretmani su u privatnoj režiji i državnom trošku! :16: Kako se uzme.
    Ja sam režiser, privatni! A ja sam i država! Plaća mi režiser i moja država tj ja!
    Javiću ti na pp podatke čoveka pa mu se javi. Ili bolje ovako, ti se javi kada dođeš u Bgd, ili kada budeš planirala da uskoro dođeš, pa budeš mogla da ideš kod njega… onda mogu da ti dam instrukcije.

Neno hvala. I tebi sve najbolje! :) Zdravlje na prvom mestu da imamo! Ne samo zato što je je najvažnije nego i zato što je skupo da se lečimo! Dijeta poslednja, doduše na dijeti i nisam, pa me to ne brine, hvala Bogu.

Madam Mim, praziluk mi je velika ljubav. A to što te moja kilaža žacne... pa ti si tako blizu toga da to nije normalno, to ti je nadohvat ruke... prema tome, sve je do tebe! Navijam da se pronađeš konačno i dotučeš taj tiker! :)

Ništa posebno novo.
    Patim od veeelikog manjka vremena. Jednostavno, toliko je toga a vremena tako malo.... da uopšte ne mogu da vodim uredan život... stan mi je u haosu, moram da perem veš (mašina će ali ipak..), moram da napravim smenu letnje i zimske garderobe i obuće i prekombinujem spratnost polica u plakarima... moram da sredim ovo sredim ono, stignem tamo stignem ovamo, jurim u onu ,,jeftinu,, apoteku da pokupujem lekove za roditelje, stignem na sve strane... malo i da dam sebi nekih hedonističkih zadovoljenja..... I nikako ne mogu da nađem vremena za sve.... Nisam jedina, znam, ali kukam, znam... besplatno je pa eto kukam, može mi se.. hehe..... Ali, šta da se radi....

Inače, ništa novo...
    U subotu na Krstovdan ne beše ni ribe ni pasulja nego UH ručak.... pa to onda tražilo dalju hranu...tako da sam jela jače i drugačije... ali prođe i taj dan.... Dalje sve standardno. Sinoć neki alkohol opet, kasno legla...

O hrani da pišem, samo ću se ponavljati.......
    Evo imam dve velike lepe one svemirski brod tikvice, pa to moram da spremim bilo kako večeras ... biće da ću da ih ispečem u rerni u kriškama kao krompir jer je to najjednostavnije (moje je da isečem, pouljim i začinim a rerna će ostalo....)

:mahalo:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 10 godine

Svratim da se i ovde zahvalim :009:
    Za zdravlje znam, ali ne mogu biti sebi važnija od svoje dece, bar dok ne budem morala.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Neno, deca se podrazumevaju naravno.

Svratih ovde da ispričam još jednu priču o tikvicama….
    U akciji Iskoristi i Ne Propuštaj Blagodeti Savršenih Domaćih Tikvica, sinoć ih spremih improvizovano i baš je ispalo fenomenalno…. Ne očekujte nikakav poseban recept (prave domaćice molim da ne zamere jer ovo nije nikakav recept nego snalaženje) ali jeste zgodno za osobe a)lenje, b)one sa manjkom vremena, c)sve gore navedeno…..
    Tikvice su bile jako mlade i lepe (one u obliku svemirskog broda), pošto su domaće nisam ih gulila… iseckane ovog puta na neke oblike slične npr pomfritu……
    Prostre se papir za pečenje, pa tikvice, pa poulji (ja malo preterah sa uljem), pa doda milion začina po želji (so, biber, kari, čili, aleva paprika, travke suve i sveže šta ko voli, i kurkumu sam dodala iako je tu kari).. pa se to malo izmeša da se začini i ulje rasporede… To se peklo u rerni na jačoj temperaturi a onda je kasnije preliveno umućenim jajima - i u jajima je bilo začina (neću reći koliko jaja :oops: , samo ću da kažem da je veliki broj jaja… planirala sam da bude 3 jaja po porciji jer nije poenta da ovo bude povrtni obrok nego proteinski obrok za ručak koji treba da zasiti)…., pa se još peklo…

Kad je bilo gotovo, izgledalo je fantastično … ličilo je na picu, ili pre kiš, ili neku vrstu musake ili šta god … (volela bih da sam imala i praziluk za ovo)….
    Dobro je hladno, dobro je podgrejano….. na poslu grejala u mikrotalasnoj i jela sa velikom crvenom rogom kao salatom, iseckano……

Kad malo bolje razmislim, postoji milion načina da se smisli low carb jelo koje može da posluži bilo kome u ishrani, na dijeti ili bez, na UN npr za proteinski dan, na hrono ili kako god… Tikvice mogu da odglume bilo koju ulogu i zamene bilo šta kad dođu uz neke proteine … može naravno i keleraba, plavi patlidžan… Kad moja sestra npr spremi plavi patlidžan to je najveći specijalitet na svetu i deluje kao neke fenomenalne gljive npr, mislim i ukus je nekako takav…. potpuno savršenstvo.

Eto, samo sam želela da se pohvalim sa tikvičicama….. Izgledalo je odlično (a i ukus je takav) ali nisam slikala jer sam znala da bi mi bilo mrsko da to prebacujem na kompjuter pa kačim na ono čudo Imageshack ili šta već… zato nikada i ne slikam ni jedno jelo.. jedva sam se nakanila ,,onomad,, i svoje slike da okačim…

Dudo, kad budeš u prolazu mojim krajevima tj mojim dnevnikom… kad god.. napiši mi molim te koja je preporučena količina onog pečenog digoa dnevno… koliko nije previse? Hvala. :)

Edit: zaboravih da spomenem i slaninicu. Imala sam parče slanine u zamrzivaču pa sam je isekla na sitne delove i dodala u ove tikvice pre pečenja....Ne mnogo, nego onako da se nađe.......
    Slika

• dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mršo, neka preporučena "doza" je 2 kašike ako je krupan, 1 1/2 ako je srednje krupan, a jedna punija kašika ako je taj skroz sitan.

I ideja ti je sjajna, nikad se nisam setila da prvo propečem povrće pa da ga zalijem jajima!!!! Sigurno skroz menja stvar kod tog povrća koje bljakne, kao tikvica.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala Dudo. Pretpostavljam da se radi o kafenoj kasiki.... Inace nikad nisam sigurna o kojoj kasiki se radi kad neko spomene istu...

A recept...jeste tako mnogo bolje. Kad god pravim nesto tog tipa jaja dodajem kasnije... Tikvice a bogami i slaninica (kao bonus) su se onako bas lepo ispekle pre dolaska jaja....pa su onda na kraju ti parcici tikvica i ponegde slaninice virili da prostis iz jaja...pa sve tako lepo neravno, sareno lepo...

Imala veceras lep CAK.
    Odoh sad!
    Slika

• dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Kafena = kašičica (mala), a jelovna = kašika (velika). Znači, jelovne. :D (Ide i u povrćne krem supice, i u salatu, i u jogurt... nisam probala preko voća jer ne volim te kombinacije, ali verovatno je i to lepo, tj. ko voli. :) )
Odgovori 3271 post