Ana, bilo bi naravno dobro da češće praktikujemo bilo kakva putovanja ili izlete... ali nažalost, teško da je moguće. Nekako ispade da smo oboje bili baš pehovi sa tim kako su se neke stvari izdešavale u posl.godinu dana, a kod mene i poslednje tri recimo.... tako da jednostavno nije moguće. I ovo smo jedva uspeli. Onda u julu smo imali baš lepe planove ali nas je ona poplava zeznula u svakom smislu... Ovo sada, od konkretnih ,,znamenitosti,, bili su manastir Žiča i Oplenac a ostalo su svraćanja kojekuda gde nam se svraćalo na ručak ili piće i tako, ali svakako lepa mesta... To gde smo spavali je njegova kuća u kojoj više niko ne živi, ali i da nije toga uvek može da se spava u nekom hotelu, motelu, prenoćištu, šta god... pa ako treba i u kolima (ovo vozilo je baš prostrano, praktično kombi)... Ali, kao što rekoh teško možemo da se organizujemo da idemo igde..... sada nam je i ovo viđanje ovde postalo komplikovano a kamoli putovanja (ali borimo se junački.... dok junačko srce bije ne predajemo se hehe!)
Loptice, i ja sam tek malo toga videla po Srbiji... malo su me sputale neke životne okolnosti, po malo nisam izgleda umela da živim, šta li (?!) ... elem nešto je do mene a nešto do ,,više sile,,...
Ovo što sam opisala u vezi sa kičmom.. ne radim ja to zato što sam disciplinovana ili pametna, nego radim tj trudim se koliko mogu zato što jednostavno
moram. Moje dijagnoze nisu bezveze, oštećenja i deformacije kičme koje imam nisu nešto što se može popraviti ikad... ostaje mi samo da se čuvam, tj moram da čuvam koliko mogu da se ne pogorša, da ne dovede do neke nesposobnosti i ko zna čega... jer šta bih onda?... Ostajala bi mi samo operacija, a o tome ne treba da diskutujemo... Diskus hernija je tu, skolioza, spondilolisteza prilično naglašena (i to je već nešto gde neki novi cim, kvrc ili teret može da napravi gadno s*anje), pa diskartroza itd (plus vratni deo koji takođe ima svoju priču).... Moram to da čuvam...
To što si ti pisala o svom slučaju.. ok, razumem da ti težina grudi pravi problem, ali u svakom slučaju rešenje nije da nastaviš da se ,,kriviš,, jer ti je pravilan položaj bolan, nego bi trebalo da porazgovaraš negde sa nekim stručnjakom i možda dobiješ neki stručan savet kako da pomogneš sebi (ili si to možda već uradila?).....
Ja nikad neću zaboraviti scenu sa nekog sistemat.pregleda u osnovnoj školi (ne sećam se koji razred, možda 4.ili 5.) kada je taj neki lekar ili ko već... rekao za jednu devojčicu da ima pravilno držanje (ona je inače bila gimnastičarka tada).... I tada ja odlučim da se potrudim da budem ispravljena (dotad sam bila sigurno povijena jer sam se rano razvila i dobila grudi pa sam odudarala od drugih devojčica.. pa sam se valjda stidela toga)..... elem, prvih dana mi je bilo bolno i teško ali sam se navikla....
Da se razumemo, ispada da se hvalim da sam kao uvek ispravljena i savršena. NE, NIJE TAKO. Nego se trudim najveći deo vremena i svakako jesam ispravljenija od mnogih koje vidim oko sebe, ali daleko od toga da sam u svakom trenutku u pravilnom položaju. A ono što sam spominjala da sam dobijala komplimente za ,,najlepši ženski hod,, to stoji, to nisam slagala i na to sam ponosna....
E sad, Loptice, šta sa grudima i kako, ja ne
znajem... ali mora da ima neko ko bi znao nešto pametno da ti kaže.....
Neno, hvala na poseti

. I tebi sve najlepše! (inače, sigurno nisi imala vremena da baciš pogled na tiker - ja sam dostigla, doduše i premašila, cilj... to sve tako stoji već neko vreme i samo se ovde ,,smucam,, po forumu kao ,,forumska kurva,, hehe, kao što rekoh pre neki dan za sebe u jednoj privatnoj prepisci.... eto tek tako da smetam ovde narodu, inače nisam na dijeti već skoro godinu i po).
Opet ispisah pet kila off topic teksta..... pa je red da bilo šta ,,forumsko,, upišem... (obećavam da neću više offtopicovati.. dok mi ne padne nešto novo na pamet hehe)....
Danas jela slično kao i obično:
1. banana i breskva,
2. po zalogaj paprike, sira i hleba - užinica
3. crvena paprika sveža i dinstano mlev.meso od svinj.plećke, hleb
4. crvena paprika, krastavac, dinst. tikvice, kozji sir i malo pavlake, hleb manje, šolja koz.mleka (sve to, da, da..)Ispisah hranu reda radi, da bude bar nešto što nije off topic (mada je diskutabilno šta je off a šta nije...)...