Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)

od Debeliccka » pre 11 godine

Tudja, :) , posto ja u svoja stanovista apsolutno verujem i iza njih stojim (to sto ti zoves psihologijom ishrane) onda mi tvoj lepi komentar dolazi kao kompliment. Hvala.:-)

Jutros cisto 57 opet.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Magi
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Magi » pre 10 godine

Ti ako ovako nastaviš, bre, osušićeš se ko haringa! :-P
  • Kiksi
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od Kiksi » pre 10 godine

Ciao Mrso, ja na odmoru pa sam se iskljucila malo (mislim na forum, ne na dijetu). Sad se polako ovaj privid slobode zvani odmor blizi kraju, pa se i ja shodno tome vracam u ove regularne tokove. Vidim ti ostvarujes polako novu ravnotezu na 57-ici, bravo (ako ti je to cilj). Zajedno mozemo da osnujemo paprikarski klub ili lobi jer ja toliko mogu da ih pojedem i to u bilo kom obliku (sveze, pecene, u becarcu) da mi rodjena majka kaze da da me nije ona rodila i da sa sigurnoscu ne zna, pomislila bi da sam iz Leskovca :D . One crvene, mesnate, socne, da puknu kad se zagrizu...mmmm.
    Ja sam na razumnom rezimu, ne mogu da kazem da je 100% ispracen un rezim (ustvari, inkorporirala sam u ishranu neke planove za ishranu koje sam imala jos od 2012; mozda nekom prilikom opisem to detaljnije), ali super jedem i dosta sam aktivna i mogu reci da razliku bas osecam i vidim. Nisam nosila vagu sa sobom da se merim, pa ne znam jos za rezultat u kg (koji verovatno i nece biti nesto fascinantan), ali po garderobi, a i onome sto je u ogledalu, bas se vidi razlika. Sve u svemu, me happy :) .
    Pukla sam od smeha za ovu susenu haringu. Sta te briga, i haringa je riba :D
  • Tudja
    Početnik
    Početnik

od Tudja » pre 10 godine

I to jedna od boljih riba :D
    Zivot je ono sto napravimo od njega!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 10 godine

Znači, treći put pišem... ništa mi nije jasno za "Digoa" :16: , volela bih da mi jedna od vas dve objasni.

I sad sam se zagledala u stare reklame... :(
  • madam mim
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od madam mim » pre 10 godine

Uvek duboko i s poštovanjem uzdahnem kad vidim tvojih 57 :D
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 10 godine

Kao prvo, kod mene je večeras u stanu takva najezda komaraca, kako u životu nisam videla :shock: (kao da sam na Obedskoj bari npr, inače sam na Dorćolu, Beograd i to ne donjem Dorćolu...).. Ovo nikad nisam videla... Malopre sam usisivačem pokupila sigurno 70 komada u maloj kuhinji i u dnevnoj sobi.... Strašno... Sve jedan do drugog...
    A stiže mi Lični trener svakog momenta...

Magi, gledaj da dobiješ Haringitis!
    Kiksi, da znaš da sam mislila na tebe i pitala se gde mi je ,,voditeljka,, (voditeljka dnevnika).... Dobro je, sad znam da je u pitanju opravdano odsustvo. Drago mi je da si srećna sa tvojim stanjem stvari. :)
    A 57 kg, ne nije mi to cilj ali mi ni ne smeta, pisala sam mnogo puta o tome, jer su se stalno otvarali razgovori na tu temu... Ja i nemam cilj (osim da se ne ugojim na neku veliku kilažu)... Meni je cilj i 57 i 58 i 59, dok god je spontano i lagodno sa mojom normalnom ishranom. A da pravim neke napore i redukcije da bih bila 57, to ne, nikako. Ne želim napore nego spontanu ishranu i srećna sam što sam svoju ishranu kao takvu ,,konstituisala,,. To dolazi spontano i spontano ide na više i na niže. Vrti se 57 i 58, u poslednje vreme preovladava 57...

Tuđa, za dobru ribu nema loše kilaže... Lupetam naravno (setih se onoga.. za dobru svinju nema loših pomija :) )....

Dudo, nači, znači, .... pričam ti priču sada sve redom....
    Prvo je Narcisa odlučila da nam kupi Digoa.... jer tamo ima ovamo nema itd... i mislila sam da smo tu stvar apsolvirale (dok tebi nije hipervitaminizacija iz paprika udarila u glavu...).
    Onda je Narcisa došla ovamo ,,kojom prilikom,, je donela pošiljku (veLKu) za tebe i mene, sa namerom da se vidi sa mnom u Bgd a i da se sve tri vidimo (videti Trojni Pakt, prim.aut).
    Međutim, došavši u Bgd, te saznavši za neku promenu plana i ostavši u Bgd kraće nego što je planirano, zbog nekih novih okolnosti (vidiš da ima Burnu godinu, treba da je pratimo u rubrici Gde Su Šta Rade :wink: ) ti si ostala bez svog dela.... Znaš da je bila kod mene i izvršila inspekciju bojlerske stabilnosti i pojela najveću večeru ikad u poslednjih pola godine (u odnosu na njene obroke, a za mene svakodnevnu količinu), da je pričala o tome....
    I tako sam ja dobila digoa a ti nisi, pa mi je em nemilo em neprijatno.... i bilo bi mi em milo em drago em Vasa da si i ti dobila svoje, da prostiš... Trebalo bi da ti pošaljem pola???? Šta kažeš?
    Onda sam ja tebe pitala kako da pečem digoa, a ti si mi eto kod tebe i odgovorila....i na tome ti hvala.
    Jel sad sve u redu?!
    Dotad, Čekajući Digoa!

Madam Mim, potrebno je disati duboko i iz stomaka, to je pravilno disanje. Drago mi je što činim dobro tvom zdravlju. :) A kilaža, blizu si ti toga.. sve se može postići! Inače, hvala...

Eto tako, ispisah vam na brzinu... zbrdazdola.. (način pisanja ili priloška odredba za način počinje sa Z – zbrdazdola... a može da bude i priloška odredba za mesto, brdo i dol... )... dok ne dođe zima pa će biti grejanje zdrvima....

Još uvek sam dijagnosis poluditis, ajd uZdravlje! Stiže mi gost!

(hrana klasika, kilaža jutros između 57 i 58)
    Poslednja izmena od Debeliccka u 05 Sep 2014, 21:41, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • layla021
    Početnik
    Početnik

od layla021 » pre 10 godine

Ženo svaka ti čast čitati tvoj dnevnik je stvarno kao knjigu da čitaš :01:
    A to održavanje kilaže mislim da je najteži posao a koliko vidim iz dnevnika da to tebi super ide. Svaka ti čast, žena zmaj :pivo:
  • Tudja
    Početnik
    Početnik

od Tudja » pre 10 godine

Ako je gost Licni Trener onda se pripazite upale misica :D
    Zivot je ono sto napravimo od njega!
  • marija9
    Početnik
    Početnik

od marija9 » pre 10 godine

U tvom dnevniku ne samo da se mogu pronaci korisni savjeti vezani za dijetu nego i svakojake pricice.Super su mi tvoje anegdote ali nisam zadovoljna s komarcima u ulozi glavnih likova :D
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 10 godine

Na ogvoliku vlagu, ne čudi me najezda komaraca!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 10 godine

Debeliccka napisao:Trebalo bi da ti pošaljem pola???? Šta kažeš?

Kojeg Pola... zar nije bio Wasa... MWA... :005:

Objasnila mi je i Narcisa (glupom ne škodi dvaput :16:), tako da zahvaljujem vešticama... i jedva čekam taj pakAt. :)
  • madam mim
    Amater
    Amater

od madam mim » pre 10 godine

Madam Mim, potrebno je disati duboko i iz stomaka, to je pravilno disanje

Pa iz mog stomaka jedino i može duboko da se diše - mislim zbog kubikaže :D ...međutim......doći ću i ja u željeni oblik, kad tad (radije kad, nekako zvuči bliže) :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 10 godine

Layla, hvala ti.
    Ali moramo da nazovemo stvari pravim imenom. Nisam nikakva heroina niti žena zmaj, nego sam možda imala sreće… Šta hoću da kažem.. imala sreće u tome šta volim i šta ne volim i kako volim da jedem… Dakle, nije u pitanju disciplina nikako jer ja disciplinovana baš i NISAM i veliki sam hedonista, a ne volim ni neka pravila koja nisu lagodna i koja čine da se osećaš kao u vojsci ili u školi… Dakle nije ni to… nego ja jednostavno volim da jedem ovako. Naravno imam svoja pravila ali su ona prilagođena onome što volim tako da ama baš nikakvu žrtvu ne podnosim (ili prinosim). A onaj porok koji sam imala neko vreme (slatkiši), sam izlečila.
    Jedna stvar jeste za priznati kao neku ,,vrlinu,, (ali to je nešto bez čega se apsolutno ne može) – a to je planiranje, organizacija, kupovina, obezbeđivanje uslova i materijala da se jede planski a ne da se grabi šta se stigne jer se nije kupilo ništa pametnije… Sve ono što ne jedem, meni i ne nedostaje.. tako da je ovde u pitanju kombinacija sreće, dobrih navika, organizacije i neke moje životne filozofije. Nadam se da će tako i da ostane (ništa u životu nije zagarantovano)…

Tuđa, hvala na brizi… ali, utrenirani smo dovoljno! :-P

Marija, hvala… ali mora da si ti čitala samo neke delove gde je bilo zanimljivo.. bilo je tu i mnogo gluposti i kuknjave (sa moje strane naravno)…

Ana, bilo je stvarno strašno sinoć. To u životu nisam videla, mislim ne u svom stanu… Večeras je već stanje normalno….

Dudo, i ja jedva čekam pakAt.. (ili si ti mislila na pakEt?)…. Hoćeš Pola Wase ili ćemo se ovako objašnjavati po WASdan? Kažu da ni polovi nisu gde su bili a ja na to samo kažem Was?!.... Inače, kaktus ti dobro stoji.. mislim u životu je.. odgovara mu tretman kod mene.. (ovde kod mene mešovita klima… bilo je i poplava i suša i svega i stalnog izvora nikotinskog dima a ni alkoholnog isparenja ne manjka što jes jes. .. kao što je poznato, ali biljke mi se ne bune.. jedino mi bosiljak ne ide pa ne ide…)…
    Elem, shvativši da nam je plan propao, ostaje mi da se nadam da će neki budući plan upaliti.. u što skorijem roku.. Narcisa je kao rock star.. ne možeš je pohvatati... te ljubav na selu te ljubav u gradu te ljubav u planini... Narcisa Reality ... :16: još ćemo mi radnička klasa, nas dve, i da se organizujemo nekako, samo da omladina nađe vremena...

Madam Mim, lepo si me nasmejala.. a i ovo sa kad tad... bolje kad nego tad.. :16: (ali bolje ikad nego prekasno). Šalu na stranu.. imaš nekoliko kilograma do cilja.. pa šta je to za tebe... samo nastavi sa tim Delirijum posuđem i Toki WOK-i receptima i na konju si... (što me podseti da sam potpuno zaboravila na svoj WOK.... e ima da napravim neku pakost u istom.. nešto u pet boja... paprike, meso, pa nešto zeleno.. pa travke, začini, čudesa.. neko carstvo za ovog Mesojeda Povrćkovića....)

Ništa novo inače... Kiša pada kao što je opštepoznato već mesecima... .

Hrana jeste blago jača ovih dana, ali baš blago... (znate da mene kači Mesec tj da sam pod jurisdikcijom mesečevih mena, a ide se ka punom...)... ali sve u granicama mojih standardnih namirnica... No, iskoristih priliku za svoj nedeljni Žder... jer me je mrzelo da se bakćem bilo čim drugo.. pa je večera bila parče pice i ONA palačinka... Cik cAk, cik cAk, cik cAk...

Inače, kad jedem svoje kontrolisane i planirane CAKove (UHove) nikad nemam nikakav osećaj prežderanosti ili nadutosti ili onih krofnica-očnih kapaka sutradan.. sve se uklapa kao što Bog zapoveda... što će reći da je to sasvim nešto drugačije u odnosu na dan ili dane nekontrolisanog Uhovanja (to su one dijete za debljanje na kojima se dobije par kilograma žive vage za dva dana plus još par kilograma žive vode), jer se to dešava nakon niza dana pravilne hrane a i u tom datom danu ostali obroci su pravilni... ...... Edit, ovi cakovi su dobri ne samo za metabolizam nego i za probavu (mada sa istom i nemam problem, pogotovo u sezonama sa dosta povrća).

Da, danas je bilo ovako nekako
    D1. Grožđe (domaće)
    D2. Smokve (domaće), onako podosta (kad su već došle domaće, pa da se ne baci, to bi bila greota)..
    R. Salata (velika crvena paprika i paradajz) sa malo neke gaude i neke kao šunke, hleb
    V: Već opisani CAK (kupovno parče pice i ONA perverzna palačinka)

I da, sviđa mi se što je opet gužva na forumu :) ... samo ne znam šta bi sa Lopticom :? ....
    Slika

• Magi
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Magi » pre 10 godine

E ovaj jelovnik u poslednjem postu mi se, na primer, baš sviđa! :D
    Smokve, mmmmmm i to domaće!!! :23:
    Kiša me nervira, imam osećaj da više neće biti lepog vremena..... :(
    Nego, da te pitam nešto-jesi li ti probala onomad kad si tamanila zelenu salatu da staviš u nju brusnicu, koja joj da malo slakasto-kiselog momenta? Kako je lepo!!!Probala sam to u Grčkoj, zelenu salatu začine krem-balzamikom (nešto najsavršenije, sigurno je propast od sastojaka, sva sreća ne znam Grčki), dodaju malo brusnica, soli, ma ludilo od ukusa!
    :009:
Odgovori 3271 post