Kilograma 57.Dudo, tim bolje.. mislim na tu računicu kalorija – čokolada, meso, salata.... Ja sam nesvesno otišla na neke prosečne kcal koje sam još nekad davno našla za nemasno sv.meso ali gde se ne podrazumeva file.....
Što se tiče ovog brojanja i gledanja količina, naravno i ja znam šta jedem i gro vremena jedem organizovano i smisleno..... a i kad se stvari otmu mojoj organizaciji, obično i dalje zadrže makar neki smisao i red.... Znam koliko čega jedem i to je rutina... i isto tako hvatam sebe da nesvesno mislim da li sam nešto eventualno propustila i preskočila da pojedem. Generalno, ne jedem ja uopšte malo – nego samo ne jedem sve sa svim nego pravilno kombinovano. Verujem da jedem najmanje duplo više od Ane npr – ona je pričala o onih par tikvica koje je jela dva dana..... a ja bih to pojela u jednom obroku bez problema....
Sir onaj skroz blagi mladi (koji kupujem kad nemam kozji) – 200gr najmanje, za dan, a ako je kozji onda manje svakako ali ne znam sad koliko (on je punomasan)..... Jednom sam izmerila onaj kolut koji pojedem za recimo 4 dana ali sam zaboravila koja je bila težina.
Šolja jogurta, šolja mleka...
125 gr hleba ( i vrlo vrlo retko se desi da pojedem više hlebastih materija od ovoga....), hleb i u ručku i u večeri, osim ponekad kad ga preskočim (ako hoću da na miru pojedem neku veću restoransku porciju pa bude totalno low carb obrok)..
Meso često ali ne svakodnevno... do 200gr, (vrlo retko više, možda ako je neka restoranska porcija) a nekad 100 gr ili nešto između 100 i 200 (zavisi kako je pripremljeno i sa čim). Meso ne više od jednom dnevno....
Povrće – ako i nemam neko kuvano povrće u datom danu, onda sigurno imam dve dooobre salate pod obavezno, a nekad se nađe i treće nešto salatasto... Na te salate bareno tj dinstano tj povrće iz nekog jela ide pride. (Pride nije jednako ponos, prim.prev.)
Voće – nekad samo jedna voćka ujutro, nekad dolazi i još jedna voćna užina do ručka.... Ako je sitnije voće onda nije 1 kom nego može da bude i 7 šljiva npr ....
Oni slatkiši su sada sve ređi i ređi i dolaze kao zaseban obrok...
Protein je i u ručku i u večeri.... osim ako sam sprečena da imam uticaj na odabir hrane (meso, sir, jaja, riba).... itd....
Nego, kad smo kod brojanja.... Evo brojim sad cigarete.

To nije teško osim ako čovek zaboravi da broji. Nadam se da neće biti prevelikog cAkovanja sa cigaretama....
Dudo, samo ti piši u mom dnevniku, NE BROJIM postove u dnevniku.... Evo budi koautor ili neki dopisni član...kako hoćeš... Možeš da se preseliš kod mene pa da i ja imam goste (u moj dnevnik ali možeš i u moju kuću / stan.... )... ali ne mogu baš da ti bogzna šta kuvam a ti si istančanog ukusa..... od prababinih recepata pa nadalje....
Ana, razmišljala sam ja o toj skuši koju kupujem..... Ne znam tačno kakvo ulje koriste i sve to.... ali neću da se opterećujem tim, to je samo s vremena na vreme. Kod ovih na Bajloniju je baš veliki promet. Ta skuša mi je sto puta lepša od bilo koje ribe iz konzerve, pa još i mnogo jeftinija. Kod kuće bih prljala kuhinju i suđe, trošila struju i vodu, grejala kuhinju na ovim letnjim danima.... Jok. Prošle nedelje kada sam postila, kad je bio neki praznik, tad sam sama pekla skušu u rerni.... OK je to. Ali, ovo mi je sasvim prihvatljivo za ponekad.