Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma

od Debeliccka » pre 11 godine

Narcisa, Debelka, Ana, Magi, Marush, Dudo... hvala! :D :020:
    Neko reče otkud ja tu?! Pa tako što sam se jednog dana, jednostavno i takoreći odjednom, ugojila do neprepoznatljivosti... i onda se, tako očajna, pitala da li ću više ikada biti ona ,,ja,, koja sam bila i nositi garderobu kakvu volim i u kakvoj se dobro osećam.... i onda nekako doživela vrhunac tog očajnog osećanja (vrh vrha odnosno dno dna :( ) i prepoznala neki klik i momenat da stvari promenim.... I baš neka se i zovem Debeliccka, da me to podseća na tu epizodu života da mi se ne bi više nikada dogodilo ništa slično (mada volim i ovo ime što je dala kuma Duda - Mršavićka, Mrša, nije da ne volim, baš mi je i nedostajalo kad je Duda bila odsutna sa foruma jer nije imao ko da me zove Mrša :( )... Zato i ovaj dnevnik čuvam, kao da je neki lični pisani dnevnik... da sačuvam taj period kada sam se konačno pokrenula i vratila tako svojoj staroj ,,sebi,,.....

Dudo, hvala još jednom. Što se tiče struka, kuka i ovih drugarica gore... gledam sad nešto ovu sliku gde mi se vidi samo gornji deo tela, u kućnoj majičici bezveze... tu izgledam kao da nemam ni malo grudi... a nije baš tako (ipak je nešto ostalo ,,u matorke,,... nije sve spalo)... Imam grudi! (mislim nek se zna :) ) Nego, tu sam imala neki bezvezni brusčić koji nosim ponekad po kući koji nekako slepljuje... pa izgleda na toj slici kao dupla nula a nije baš tako što jes jes....
    Dudo, btw, ona moja drugarica zbog koje sam te nekad davno propitivala o detaljima Atkinsa, je smršala (sa hrono)!!!! :013: Bilo bi dobro, kako ona kaže, još 2-3 kg ali nema veze jer već je, sa izgledom, potpuno druga žena i ona nekadašnja!

Inače sinoć sam zezala nešto Ličnog i ispitivala ,,javno mnenje,,... .
    Nešto smo nas dvoje tako bla bla tra la oko ovog i onog i ja pitam njega na kvarno, kroz šalu naravno: ,,Jeste da nisam tvoj tip ali nadam se da si zadovoljan!,, Pita on kako nisam njegov tip, a ja kažem, pa zato što nemam 10kg više.... A on na to kaže da se samo šalio ... mislim na to što je ranije prizivao da se ugojim još koje kilo (a upoznao me je kada sam bila deblja nego sad ali ne debela u svakom slučaju nego samo sa više oblina.... kasnije sam se ja ugojila i došla u onu svinjoliku eru, da izvini svinja, neka svinja.... :prasence: )....

Ana, hvala ti na uputstvima i uloženom trudu, ali kao što vidiš – uspela sam :D , jer da nisam ne bi slika ni bilo u dnevniku.... Radila sam ja to sve što ti pišeš ali istina je da Photobucket zeza... i ponekad, bez obzira što neko podesi veličinu slike na adekvatnu, postavljene slike budu ogromne. Znam da se to dešavalo i pre članicama foruma (ne kažem članovima jer je ovo izgleda većinski ženski forum hehe).... Onda sam smanjila sliku na kompjuteru pa je onda prebacila tamo.... Nisam očekivala da budu baš ovako sitne, ali znaš da mi ne smeta, još bolje, s obzirom na to da sam postavila baš mnogo slika....

Magi, devojčica lekarka (valjda je lekarka, a ko zna, možda su mi dali kafe-kuvaricu, samo da me skinu sa dnevnog reda....šala naravno) je konstatovala da mi je kičma u jako lošem stanju i što se tiče ostalih dijagnoza a plus na to diskus hernija. Rekla je (i napisala) da ne bi možda trebalo odmah ići na operaciju nego da treba sprovesti intenzivan fizikalni tretman u stacionarnom Rh centru banjskog tipa.... pa ako ne koristi to onda operacija.... Na izveštaju stoji ime i pečat tog nekog,,starijeg,, neurohirurga (Google mi kaže da je taj Dr pre koju godinu privođen zbog mita... (Mito Bekrijo ... možda je pevao tu pesmu na nekom mestu gde nije dozvoljeno pevanje, šta znam.. / ,,što znam ja,,....)

------
    Kilograma 58. Spontanim životom i hvala Bogu što je tako. :)
    U petak sam imala veliki cAk (cak od glagola Cikcakovati, prim.aut.), koji je odlično prošao, kao da ništa nisam pojela, pravi pravilni cikcak kako Bog zapoveda...
    Nešto sam razmišljala o tom cikcaku...
    No, prvo istorijat mog odnosa prema istom: kada sam prvi put čula za cikcakovanje (od Dude) odmah mi je bilo zanimljivo jer je po meni to nešto najsličnije prirodnom čovekovom ritmu. Zatim, tad sam bila na UN i odmah sam zaključila da je i UN napravljena po tom principu – UH večera... I kada sam završila sa dijetom, nastavila sam onako spontano da živim po tom principu (naravno bez brojanja kcal već čisto odokativnom i metodom po osećaju)....
    I razmišljam tako... možda bih mogla da naglasim taj cik cak fazon i da budu 2 cak dana nedeljno ... međutim ja uopšte ne znam sa čime da cakujem :neznalica: ... meni se ništa tako posebno ne jede.... OK, imam one slatkiše jednom u 7 ili 10 ili 14 npr dana ali osim toga, ja baš i ne znam šta bih... (mislim, znam ja šta je kalorično i šta bi bilo bum, ali me ništa od toga ne vuče da jedem..... svejedno mi je...). Verovatno će zbog toga to ostati slatkiši.... (a ni ona zeljanica koju sam tako volela više nije tako lepa na onom mestu kao što je nekad bila neodoljiva)..... Možda sam se previše rasplinula i nisam dovoljno dobro objasnila šta želim da kažem, ali u svakom slučaju poenta je u tome da ne znam čime da cikcakujem (a nije mi to to ako jednostavno neki svoj uobičajeni obrok pojačam dodatnom masnoćom ili prilogom... ja bih nekako da to bude nešto baš konkretno i drugačije od svakodnevnog jela, ali sam ravnodušna prema svemu... )....

Jela i svoju prvu lubenicu ove godine, dva dana za doručak. Zadovoljna.

Pročitala sam nešto u novinama pa ću prepričati ovde:
    Šećer nije dobar za dojke(ovo je bio naslov): navodno, tri zaslađena pića nedeljno su dovoljna da bi tkivo u dojkama postalo gušće a rizik od raka povećan.... pokazala su xy istraživanja... .. Povećan unos šećera (slatkiši, dodavanje šećera kafi, čaju i drugim napicima, itd....) definitivno povećava gustinu dojki kod žena kako u reproduktivnom periodu tako i u menopauzi. Šećer, kažu, utiče na pomeranje ćelija u dojkama i time na njihovu gustinu a to dalje otežava i primećivanje tumora na mamografiji. (daleko bilo, prim.aut.)

Eto tako, čitamo se dalje! :mahalo:
    Poslednja izmena od Debeliccka u 14 Jul 2014, 16:17, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (sl.str 170

od AnaV » pre 11 godine

Samo sam htela onako na prostiji način da ti kažem kako ja radim sa slikama. Inaće oni zaista stalno nešto menjaju i menjaju način rada. Ja taman naučim jedno,. a kada odem sledeći put opet nešto novo sa slikama.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma ovo sr*** čak nije bilo do promene načina rada nego do greške u funkcionisanju (kod njih)....ali dobro, snađemo se uvek nekako... :)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Baš juče sam pisala kako ne znam sa čim da cikcakujem tj sa čim da cAkujem i baš se sinoć namesti cAk a bez plana, jednostavno bila takva situacija.... Izašla sam na sat vremena a na kraju ostala satima..... i shvatim da sam gladna, da sam davno jela poslednji put a da još uvek ne idem kući nego krećem tamo negde na drugu stranu, neplanirano... i lepo sam pojela dva parčeta pice (a i nije bilo izbora na ulici tj bilo je izbora između raznih brzih hrana). Sreća pa je bila dobra i sa lepim tankim testom... Tako sam juče ipak dobila cak... i to u 19h a legla u 1:30h iza ponoći, čini mi se. (rekla bih da su dva parčeta pice dovoljna za cAk... kupovna pica teško da nije kalorična.... mada nije strašno naravno...)
    Danas sve standardno s tim što je bio dobar ručak u restoranu... pri čemu sam jela samo meso i salatu, nisam htela ni svoje uobičajeno parče hleba.....

Danas sam se videla (i provela pola dana) sa drugaricom koja živi u inostranstvu... Ovo jeste off topic ali želim da kažem nešto drugo (mislim ne samo to da sam se videla sa njom)....
    Imam ja neku teoriju da su neke žene izuzetno zgodne i onda kada imaju višak kilograma i to ne samo višak nego i kada su konkretno debele....
    To se upravo potvrdilo danas kada sam videla nju. Ona ima moju visinu – 168-169 cm recimo (starija je od mene, ima 51 godinu ali izgleda mlađe nego što jeste jer je mladolika prirodno, nema bore i inače je prelepa i jako ženstvena). Ima skoro 80kg i izgleda fantastično. Vidi se da ona ima višak kilograma, to bez daljnjeg... ali je i dalje zgodna, izuzetno atraktivna, skladna i to sve sasvim ukusno izgleda. Imala je haljinu koja je od takvog materijala tako da je u stvari pripijena uz telo ali joj to bez obzira na kilograme apsolutno fenomenalno stoji da sam bila fascinirana.
    Ja sam već posle 65kg (čitaj: sa više od 65kg) problematična, a da ne pričam o onome kad sam imala tih 70-72 pa onda tih nekoliko dana i 74... Ja sam bila totalna katastrofa..
    A ova žena sa nepunih 80 izgleda kao bomba, seks bomba, bez ič neukusnog u celoj toj njenoj pojavi.....
    To govori da se totalno različito gojimo i raspoređujemo te viškove, da smo svi tako različito građeni.....
    E da, kasnije se presvukla i bila je u prilično kratkoj plisiranoj suknjici i majici koja je onako prilično lagana ali nije pripijena.. I dalje je bila bombastična! Neverovatno! Ja sam bila prava nakaza sa onim kilogramima koje sam imala u onoj svinjskoj epizodi!

To sam komentarisala i za Narcisu kada sam je videla... nisam mogla da pojmim da ima preko 100 kg (a tada je imala 130+)... Neverovatno! Mislim... verovatno je i to je srećna okolnost za ovakve žene! :01:
    Slika

• AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Naravno da je bitno kako je kilaža rasporedjena po telu. Neke osobe zaista imaju sreće, kao tvoja prijateljica! Znaš kod nas je neka uvreženost da je žena lepa, samo ako joj štrće kosu na sve strane! Imam primer da je to tako. Jeste lepo kada iz prve imaju izbor pri kupovini neke garderobe, ali i mršavice su u problemu, kada im neka stvar stoji kao na vešalici!
  • Auroraa
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od Auroraa » pre 11 godine

Debeliccka,zdravo....citala sam tvoj dnevnik ali ti prvi put pisem. :mahalo:
    Dosta si aktivna pa bi mi mnogo trebalo da nadjem to kako si u 2012-toj smrsala 7kg za mesec dana,pa ako ti nije problem volela bih da mi napises....hvala ;-)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Aurora, zdravo i tebi! :)

Bacila sam pogled na tvoj dnevnik pre nego što sam počela da pišem ovaj odgovor... i tako videla da imaš neki plan ishrane koji ti je dao nutricionista.....
    Ovako.... ja sam bila na UN dijeti od 5.Nov 2012 i u tom 1.mesecu izgubila 7kg, u 2. mesecu 2kg, u 3.mesecu 3kg. Zatim sam bila na onom UN Održavanju i izgubila još 3 kg u ta 3 meseca. Kasnije kada više nisam bila na dijeti, izgubila sam još 1kg ,,onako,,.... (da se nađe :wink: , šalim se... bilo je neplanski)..

Za slučaj da razmišljaš da ideš na UN dijetu, napomenula bih te sledeće:
    Možda bi i ti izgubila 7 kg u prvom mesecu ali možda bi to bilo i ,,samo,, 4 kg a možda i 9kg... to je individualno.... različito reagujemo na iste dijete.... zavisi od mnogih faktora, prethodnog načina ishrane, metabolizma, odabira namirnica, discipline... ko zna čega.... Eto, tek tako da znaš da se 7kg ne podrazumeva....

Tu sam ako te još nešto zanima sa čime bih ja mogla da ti pomognem. :)

Izgleda da uplovljavam u pms vode....

Vidimo se!
    Slika

• dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 11 godine

Sjajno za drugaricu, radujem se što je našla sistem! :skakutalo: (Nisam zagovornik hrono, pogotovu na duže staze, ali ako je imala efekta, odlično!)

I ne mogu da verujem da neko ne zna šta bi pojeo za cAk... :29: Nikad nisam pokušala ni da sastavim spisak tih mogućnosti jer bi prsô forum. :010:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Dudo... i ja se bojim te hrono... Deluje mi nekako da je ,,za*ebana,, u smislu da čim odstupiš od toga malo kreće gojenje... u stvari takva su i bila iskustva.... Ja bih najviše volela da ona, kada završi sa hrono, pređe na nešto slično mom sistemu ishrane (ne mora to da bude voće kao prvi obrok ali da bude akcenat na ne/kombinovanju.... i da to bude neko ,,sveto pismo,, jer onda je sve mnogo lakše i jednostavnije)....U svakom slučaju kod hrono joj je odgovarao taj konkretan doručak koji zaista odlično drži ceo dan i kasnije bez problema jedeš onaj ručak i večeru onako kombinovano i po propisu i ako treba u minimalnoj količini... (to meni ne bi odgovaralo ali njoj jeste)....

A za cAk... znala sam da bi ti tako prokomentarisala! :16: Valjda ne znam kako iz razloga što me ništa ne vuče posebno, što je dobro jelte... jer doći će i takva vremena i takvi dani.. pa ću znati sigurno....
    Pođoh da napišem ,,... pa napravi taj spisak za cAk,, ali se predomislih... :wink: . Bolje nemoj... registrovaće mi se negde u ovome što mi se zove mozak pa ću možda, ovako u pms-u postati opsednuta da ostvarim spisak i to stavku po stavku... da bude sedam dana cAka uzastopno....
    Slika

• Auroraa
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od Auroraa » pre 11 godine

Debeliccka napisao:Aurora, zdravo i tebi! :)

Bacila sam pogled na tvoj dnevnik pre nego što sam počela da pišem ovaj odgovor... i tako videla da imaš neki plan ishrane koji ti je dao nutricionista.....
    Ovako.... ja sam bila na UN dijeti od 5.Nov 2012 i u tom 1.mesecu izgubila 7kg, u 2. mesecu 2kg, u 3.mesecu 3kg. Zatim sam bila na onom UN Održavanju i izgubila još 3 kg u ta 3 meseca. Kasnije kada više nisam bila na dijeti, izgubila sam još 1kg ,,onako,,.... (da se nađe :wink: , šalim se... bilo je neplanski)..

Za slučaj da razmišljaš da ideš na UN dijetu, napomenula bih te sledeće:
    Možda bi i ti izgubila 7 kg u prvom mesecu ali možda bi to bilo i ,,samo,, 4 kg a možda i 9kg... to je individualno.... različito reagujemo na iste dijete.... zavisi od mnogih faktora, prethodnog načina ishrane, metabolizma, odabira namirnica, discipline... ko zna čega.... Eto, tek tako da znaš da se 7kg ne podrazumeva....

Tu sam ako te još nešto zanima sa čime bih ja mogla da ti pomognem. :)

Vidimo se!

Debeliccka,samo da znas da si me motivisala da krenem i ja na un dijetu! Odavno ja razmiljam o tome ali problem je u tome sto imam cir na zeludcu i smeta mi voce ujutru,ali kad razmislim meni smeta sve...kad hoce da boli ono boli. A ja nikako da smrsam. Nije ni ovaj moj program los,ali nemam vise strpljenja da sporo spadaju kilogrami. Podrzavaj me... :*****

A inace,videla sam sliku...ti si mrsavica prava. ;-)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Pa zar se do sada nismo uverili da odstupanjem od bilo koje dijete i načina ishrane, kilogrami se vraćaju! :neznalica: Svako bi dobio kilo u plusu, a ja još i više kada bih dva dana jela nešto jaće i drugo od onog kako sam se uobročila. Neko, kao ti brzo mršavi, kada hoće je zato što imate brz metamolizam, a i mnogo više se krećete!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Aurora, na temu dijete sam pisala kod tebe u dnevniku a ovo za sliku... šta da kažem, hvala! :)

Ana, možda se nisam precizno izrazila. Naravno da se posle bilo koje dijete ugoje svi koji se vrate nekim starim navikama (mislim na loše navike), koji jedu više nego što treba, nepravilno i nezdravo i tako dalje.... Ovde sam mislila na to da se dešava, čini mi se (izvinite ako grešim, kažem meni se tako nekako čini) da, kada su ljudi na hrono, čim jedan dan odstupe u nekoj sitnici (dakle ne mislim na prežderavanje ili uzimanje bog zna kako loših namirnica), odmah ide plus na vagi.... Oni moraju da iz hrono ishrane izađu pametno (ako odluče da izlaze) i da postepeno tj pažljivo prelaze na neki drugi sistem... bez obzira što to drugo ne mora da bude nikakva dijeta, kao što ja nisam na dijeti... ali neki sistem ishrane sa nekim principima i pravilima. Ako ovo ne urade pravilno, lako mogu da se goje, mnogi su se gojili. Znaš da je i Boki imala puno problema, ne znam dokle je sada stigla, možda ste vas dve u nekom kontaktu....
    Ili recimo primer Atkinsa koji je jako nizak sa UH, pa postoji i ta ketoza.... ako ljudi ne praktikuju Atkinsa pravilno, pa onda još i naglo preseku tj odustanu od Atkinsa i počnu da unose puno UH... to je kao bumerang sa vraćanjem kilograma... morali bi da postepeno uvode više UH i nikako naglo.....
    U svakom slučaju, ne umišljam ja da sam ekspert za dijete.... nego želim da kažem da mi se čini da kod hrono jedan dan nekog odstupanja (malog) odmah uzrokuje plus na vagi, dakle ne ni stagnaciju nego plus... eto to... i da zato ovde treba da se bude pametno u toj fazi prelaska sa hrono na neku svoju ishranu... A ovo me sve jako interesuje i mnogo sam pažnje obraćala na to jer mi je do ove drugarice, koju sam spominjala juče, jako stalo.....

Edit: ovde bi Duda umela reći nešto pametno (a ne samo da joj se čini kao meni :) , nego nešto stručno)... pretpostavljam,.... možda baš o toj Hrono, jer me Dudino mišljenje zanima konkretno u vezi sa ovim slučajem moje drugarice i hrono... Duda sigurno, sa svojim nezagovaranjem hrono ishrane, ume da da i pametan argument.. :neznalica:
    Naravno, ja se slažem da se sa hrono lepo mrša i da je to često najbolje rešenje kod nekih ljudi kao što je bio slučaj kod moje drugarice.... ali mislim da može da bude malo nezgodno, eto to.....

Eh, da... kad smo kod pluseva i minusa.....
    Ovih poslednjih dve nedelje često sam nešto padala ispod 58 i tako.... kad, juče i jutros vidim onako baš čisto 57kg....
    Štagod! 59 je ok, 58 je ok i malo bolje, 57 čini razliku (na ovoj kilaži 2 kg razlike su primetni). Ja sam jako srećna sa 58, ili sa 59... ovako kad dođu faze sa 57, neka ih, nema veze... iako je spontano i jedem sve što mi se jede (i nisam nikad ni težila toj kilaži ali povremeno padam na 57, tako je bilo i prošlog leta)..... otići će opet na više kao što je otišlo i na niže...
    Slika

• dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 11 godine

Mršo, tu hrono niko nije ispitivao, pa nemam nekih podataka... kod nje ne bi trebalo da ima ni k od ketoze, tako da ne znam zašto se javlja to naglo gojenje kada se promeni način ishrane, ali videla sam i ja da se mnogima dešava. U svakom slučaju, UH se potpuno drugačije deponuju (i mnogo brže i lakše, plus stvaraju jednu specifičnu vrstu sala - oko unutrašnjih organa, opasnu vrstu sala), tako da na dijetama tipa Atkinsa realno može da se unosi veći broj kalorija, a ako se taj isti broj kalorija (iz masnoća i proteina) zameni ugljenim hidratima "jedan na jedan" (znači, teoretski identičan energetski unos), može da krene naglo stvaranje sala. Zato se posle Atkinsa neko vreme "pipka", tj. traži se neka idealna lična granica unosa UH i kalorija uopšte, pošto su to babe i žabe. Kod hrono mi, međutim, i dalje nije jasno, jer unosi se hleb, jede se tu i tamo i voće, a ipak se javlja sličan efekat. Nisam nikada računala koliki je prosečan unos UH u hrono, možda je i nizak, otkud znam (granica ketoze je obično oko 60 g dnevno, ali ima slučajeva i da ide do 120, 130). Ništa pametno nisam rekla sad, hahahh. :)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Iskreno, ništa ne shvatam oko te ketoze, ma koliko se trudila. Mislim da je to nešto loše za organizam!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Dudo, hvala što si se odazvala, izgleda da se ne ,,čini,, samo meni.... Ma, znala sam da ima neka tajna veza..... ali eto ,,tajna,,..... Moraću malo da porazmislim o najboljim načinima prevazilaženja ovog ,,problema,, ... zbog drugarice.... tj o nekim sugestijama kako i šta....

Ana, ketoza je taj proces zahvaljujući kojem se mrša na Atkinsu ili Dukanu ( i ostalim ketogenim dijetama... inače ketogene dijete se koriste i kod lečenja epilepsije kod dece npr) .... Duda je spominjala granicu za ketozu tj gramažu UH dnevno koju čovek unosi tj ne treba da prelazi da bi bio u ketozi / ili treba da prelazi da ne bi bio u ketozi, zavisi šta je cilj.....
    Ketozu definišu ovako (kad smo se već raspisale na tu temu, napisaću jer možda ovo čita neko ko nije čuo ništa o tome):
    Metaboličko stanje gde je količina ketona u telu iznad normalnog nivoa pa tako telo počinje da koristi masti kao energiju – što je glavna korist ketoze (jer teško da ovako nešto može da se dešava kada se unosi velika količina ugljenih hidrata). Kada telo dobije UH nema razloga da troši sopstvene masti kao izvor energije. Nivo insulina ostaje nizak, masti se zato više razgrađuju… itd.. U ovom stanju se smanjuje i osećaj gladi… Naravno, postoje i mane, itd..

.... Evo slušam Gotan project i to nepomičnog i ukočenog lica (imam masku od gline na licu).....
    Inače, ako neko ima umeren problem sa aknama i nečistoćom lica, preporučujem da proba Sebamed sapun.... Počela sam nedavno i vidim veliki napredak sa tim....

Ono kozje mleko i surutku koristim i potpuno sam se navikla... Što se mleka tiče, već sad bez problema pijem taj litar nedeljno i počeću da donosim i veću količinu. Mislim da sada imam i manje onog pušačkog kašlja. A surutka, izgleda da je odlična za probavu, tj za te delove nameštaja kao što je npr stolica :) .... mislim da bi bila dobra i za mršavljenje generalno...

Juče sam opet imala dve one zelene prugaste DOMAĆE tikvice pa sam ih ispekla u rerni sa korom.... ali samo isečeno onako i sa dodavanjem začina i malo ulja...dakle bez punjenja bilo čim (nije mi se dalo da se zezam)... i predobre su i preukusne.... Danas ću kupiti ovih nedomaćih da bih to jela sa tunjevinom – danas postim....

Eto, šta još reći...... :neznalica:

Edit: za slučaj da nekoga zanima
    http://stajedemo.com/koliko-secera-ima- ... ocekivali/
    http://stajedemo.com/koliko-secera-ima-slatkisima/
    http://stajedemo.com/koliko-secera-ima-picima/
    Slika

Odgovori 3271 post