Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma

od AnaV » pre 11 godine

Uh, podseti me na tikvice, dodaću ih uz ono meso iz supe. Zaboravila sam na njih!
    Što se tiće te sklopke i ja ću da čitam na netu, ali meni se svidja onaj sistem u Grčkim apartmanima i hotelskim sobama, da kada izadješ napolje, struja se automatski isključuje, čim se skine kljić sa tog nekog kontakta. To je pametna stvar i treba proučiti. Frižider ostaje uvek uključen, a sve ostalo se automatski isključuje. To mi se uvek dopadalo, moram se raspitati, ili pročitati na netu!
  • superbaka
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od superbaka » pre 11 godine

:009: Veliki pozdrav od superbake.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 11 godine

Ana, videćemo, raspitaćemo sve...
    Superbako, baš mi je drago da te vidim! Malopre sam ti bila u dnevniku!

Juče lepo prođe post. A što se tiče onog fenomenalnog junećeg /telećeg gulaša od nedelje... dobila sam i dobru porciju za poneti. Juče nisam mogla to da jedem, zbog posta, ali zato sam danas baš bila srećna što imam tu klopicu.... Napravila sam onu jednu preostalu tikvicu (zukini / cukini) i pojela sa pola ovog gulaša i dobrom salatom, kao ručak danas. Druga polovina gulaša će biti za sutra.
    E da, posle ručka, čaša piva. :pivo:
    (Noćas isto bilo nekog pićenceta...)
    Jela sam jutros šljive prvi put ove godine.
    A konstatovala sam i da ,,kupovni,, paradajz ove godine ima prihvatljiv ukus, liči na paradajz... Krastavci su takođe lepi.... tako da mi je salata obezbeđena.

Doviđenja društvo!

Edit: vis a vis kvaliteta i strukture.... prolepšalo mi se PeDu u odnosu na period pre godinu dana.... (biće da sam potrefila dobru fotelju za sedenje :roll: )
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Ja kumujem onaj kuvani, ili već kakav je Tomatino-ljuti, sa začinima i zaista je odlićan.
    Tikvice mi i dalje čuće u frižideru. Kada idem na pijacu svašta od povrća nakupujem, pa ne mogu za 7 dana ni da utrošim.
    Krastavci su odlični!
  • marush
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od marush » pre 11 godine

Debeliccka, svratila sam da te pozdravim i zahvalim na poseti :) ...ja sam još uvek bila na forumu kad si ti ono odavno krenula u svoju „avanturu“ ...sećam se kako si uspela da stigneš do cilja, ali još je pohvalnije jer sve ovo vreme uspešno održavaš postignuto...zato su ti i tvoje „hranljive“ sugestije više nego dobrodošle kod mene...veliki pozdrav :mahac:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ana, OK je Tomatino za izvesne svrhe... ali ja sam mislila na ceo paradajz sa svežu salatu... Znaš da je ponekad jako bezukusan i plastičan, ali mi se ove godine čini da je podnošljiv.... Doduše salati dodam i ulje u koje sam stavila svež bosiljak i majčinu dušicu (još ranije ubacila u jednu teglicu sa maslinovim uljem i tako stoji danima i prima te arome)....plus što dodajem još začina pa je to sve onako lepo....
    Nemoj, ako možeš da se organizuješ, da ti tikvice predugo ,,čuče,, u frižideru... bojim se da je greota... jer gube valjda svoja nutritivna svojstva već nakon par dana.... (ili sam to ja opterećena povrćem.... )
    Meni tako uvek bude krivo kad neku hranu ,,zanemarim,, i dozvolim da predugo stoji. Povrća mi bude specijalno žao kao da je suvo zlato, pa čak i kad je najjeftinije. Sa mesom već imam striktne procedure pa se tu ne dešava da stoji ili se kvari, ali zato mi se nekad omakne sa povrćem, kad neplanirano odsustvujem pa ne stignem da napravim... Kao najveća stipsa na svetu, znaš kako mi bude krivo kad mi povrće propadne... kao da je bog zna kakva vrednost..... opsesija...

Marush, hvala ti. :) Sećam se ja tvog imena, ali mislim da nismo nikad komunicirale....
    Videla sam tvoj plan i ciljeve i ne vidim razloga da to se ne bude upravo tako kako si zamislila. Što je najvažnije, realna si i strpljiva.

Kao što sam najavila, zbog-radi kvaliteta, u ishranu sam, pored sira od Gospođe Koze, ubacila i mleko i surutku. Inače mleko već godinama slabo pijem (bilo koje mleko), skoro nikad ... samo sam pila jogurt. Sada pokušavam da taj 1 litar mleka koje donesem popijem od ponedeljka do petka. Malo mi je ,,problem,, iz razloga što je to jedan dodatak ishrani a ja ne bih ništa od postojećih namirnica da izbacujem... Ali nekako ću. Evo upravo sam popila jednu čašu kao užinu dok sam kuckala po dnevnicima. Onako hladno, dođe kao osveženje. Videću, valjda mi to pojačanje kalorija neće napraviti neke posledice.
    Surutku isto treba umetnuti nekako.... Sinoć, malo pre spavanja, sam popila tu svoju prvu čašu surutke u životu. Naravno da je bezveznjikavo ali nije ružno i sasvim je OK onako hladno iz frižidera. Možda smislim neki način da to konzumiram u nekom drugačijem maniru....
    Malo mi se komplikuje.... sada ubacujem i mleko i surutku a ne bih ni jogurt da izbacim iz života... pa nekako treba naći prostora.... ali videćemo.....
    U svakom slučaju ne odustajem. Zdravije mi je ovo nego pola ili većina drugih stvari (kupovnih) koje jedem (povrće i voće sa pijace, meso nepoznatog porekla...)... koliko god i sve to drugo ima svoje mesto ili svrhu..... Ispravite me ako grešim....

Danas išla na neurohirurgiju zbog kičme... ništa posebno. Videla me neka devojčica lekarka (možda stažista otkud znam ili jednostavno jako mlada lekarka...) a ime i pečat lekara na nalazu tj mišljenju je ime ,,pravog,, starijeg lekara.... Kao da nisam ni išla....

Inače juče i danas sam primila odbijanje za tri posla. Jedan je bio aktuelan još poodavno.. i znala sam da od toga nema ništa - ali je danas stigao zvaničan meil da nisam prošla. Za drugi, neki glupi posao, sam danas saznala usmeno da nisam prošla. A za treći je juče stigao meil kojim me obaveštavaju da ne idem u dalji ,,krug,,.... Lepota! U to ime, živeli (sa kozjim mlekom)! :05: :ZZ02:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

U pravu si što se tiće svežeg paradajza-ukusniji je nego ranijih godina, a ja sam ga kupovala baš i kada je bio najskuplji, da se ne ponavljam! Tikvice se danas spremaju za ručak, ne verujem da su propale, ili da su izgubile na nutritivnoj vrednosti. Ja ih spremam, pa kud puklo!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ana, videla sam ti tikvice, izgledaju odlično (mislim videla sam sliku u tvom dnevniku)! :)

Nisam ni mislila da ću danas pisati u dnevniku jer ne znam ni šta bih, međutim danas su se desile dve lepe stari pa ću ih spomenuti iako su off: moj sestrić je danas diplomirao i dobio je posao! Naravno jedno nema veze sa drugim i slučajno je potvrda ovog posla stigla baš danas! (ali situacija praktično izgleda ovako: diplomirao je i čekao na posao punih sat vremena)... :pivo: :013:

Ja sam danas htela da stavim slike u dnevnik, onako bezglave... nisu neke, slikane telefonom na brzinu juče i danas... onako u čemu sam se zadesila kad sam krenula ili stigla od negde i slično.. Onaj blic taman dobro došao da zakloni lice jer nisam ni imala nameru da bude sve tu.... Nisu neke, kažem, jer ja ne umem da se slikam niti da poziram, mene to jednostavno sramota iako nisam sramežljiva osoba inače (ili eventualno jesam ali malo).... Ne bih nikada mogla da budem model (sve i da sam mlađa i lepša i zgodnija) jer bi me prosto bilo sramota da poziram...... Elem, sklepala sam te slike kako sam znala, reda radi.... Od poza jedino imam ruku stavljenu na levi kuk - na svakoj slici, jer tako skrivam da sam asimetrična zbog krive kičme..... baš mi bezveze da se to ističe... zato sam stavljala ruku... :cry:

Međutim, nikako ne uspevam da stavim slike u dnevnik u adekvatnom formatu...
    Kako god ih ja smanjim na dozvoljenu veličinu, kada ih stavim - većina njih ispadaju ogromne (one koje zauzimaju ceo ekran).... šta god da uradim ne vredi.... To sam radila na onom glupom photobucketu....a imageshack mi ne dozvoljava da radim Resize dok ne ,,apgrejdujem,, nalog na Premium... :neznalica:

Elem, zasad ne znam šta da radim sa tim.....

Edit: a taman sam htela da se tim slikama predstavim kao ,,Tetka Livoguza,,....zbog moje asimetrije..... Neko se možda seća, nekad davno je bila ona serija Prosjaci i sinovi.... i imali su neku tamo tetku koju su zvali Tetka Livoguza........

Edit 2: na jedvite jade izađoh na kraj sa slikama, i sad sam ih onako nagomilala kako sam znala…. Inače ova u kratkoj suknji, to je ista duža suknja kao na drugoj slici pa sam je samo na brzinu improvizovano podvrnula – ukrivo kao što se vidi…. Photobucket totalno zeza i ne sluša, a Imageshack zeza na svoj način, ali eto nekako… Ne znajući da će slike biti ovako sitne (a bolje I to nego da budu preko celog ekrana jer to mrzim a nije ni dozvoljeno), planirala sam I ove neke mutne – psihodelične, u svakom slučaju improvizacija….
    Kosa mi je vezana, pa se ne vidi… slikaću jednog dana i puštenu kosu….

Naravoučenije: ja sam duduk za ovo....

Narcisa evo slika:
    Slika

• narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 11 godine

Pa ti sva blistaš-blink blink. I istina je- ne umiješ da se pozerišeš (dobićeš privatni čas :D)
    Zgodna si i prezgodna-zviz zviz. Za tebe važi da si zgodnija uživo tri puta!!! Ova prva kombinacija satra-lafo ležerna si a ustvari srca lomiš u prolazu... 8)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Samo gledam da pokrijem kuk (tetka livoguza).... a da blic namestim da bude na glavi a ne na sred slike... pa sve drugo kako bude...
    Slika

• debelka
    Početnik
    Početnik

od debelka » pre 11 godine

:shock: pa sta ti radis ovde tako zgodna i prezgodna.... 8)
    3.3.14-94.5kg/43.5/25/9

14.4.14-87.6kg/40.1/27/8

12.5.14-82.6kg/37.4/28.2/7

10.6.14-76.4kg/38.9/26.2
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Prava si mršavica, možda kako kažeš "livoguza", ali za to ti znaš i nema potrebe da se skrivaš! Izgledaš fenomenalo, tanana ko grana što bi rekla moja Helena-ona to tako kaže majci! Noge su ti fenomenalne!
    Photobucket i ja koristim i zaista svaki put nešto menjaju, ali ja eksperimentišem dok ne uspem. Ja kao laik mogu da ti jedino kažem, a meni su takodje tako objašnjavali, da kada preneseš sliku koju želiš da smanjiš za forum kada si je prenele preko upload i to onaj gore veliki crven, klikni na sliku, pa kada ti se otvori (ona je već na odgovarajućoj veličini, ali moraš do kraja da ispoštuješ sve bez obzira što misliš da je OK), klikni na ono edit, pa kada se otvori klikni na resize, pa onda izaberi veličinu na koju želiš da je smanjiš. Kada sve to uradiš, a veličina za naše dnevnike je 320X240, ali uvek pazi ako je slika gore uža kao kod tebe onda samo izaberi 240X320. Kada to uradiš, klikni na aple, pa na save i to ti je to onako kako umem ja da ti objasnim, inaće nemam pojma oko tih stvari, a ne znam ni jezik. Kada želiš da je kopireš desno od slike imaš u onom kvadratu neke oznaje, ti klikni na poslednju, žuto ti iskoći copied, i onda je prenesi sa paste u dnevnik. Ne znam dali si me razumela, ali ja bolje ne umem! Ovo je sve off, ali nema veze i drugi pišu svašta!
  • Magi
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Magi » pre 11 godine

Mršo, mršava si za sve pare! :) Ček, a da se prijaviš za manekenke kad već tražiš posao? :009:
    Nasmejala sam se za mladu lekarku :D :D :D Pa jel ti nešto konkretno napisala?
    :009:
  • marush
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od marush » pre 11 godine

Jooooj, kakve slike....super zgodna cica...i meni je glupo više da koristim tvoj nick...Mrša it is, pošto si to stvarno!!!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 11 godine

Pu-pu, da ne ureknemo, slike su... :01: To jest, ti na njima. :D Ne b' ja tu ništa dodavala... mislim na te što kažu da si premršava... imaš i struk i kuk (a ni gore nisi uskraćena), SAVRŠENO IZGLEDAŠ!!!!!!
Odgovori 3271 post