Ana, OK je Tomatino za izvesne svrhe... ali ja sam mislila na ceo paradajz sa svežu salatu... Znaš da je ponekad jako bezukusan i plastičan, ali mi se ove godine čini da je podnošljiv.... Doduše salati dodam i ulje u koje sam stavila svež bosiljak i majčinu dušicu (još ranije ubacila u jednu teglicu sa maslinovim uljem i tako stoji danima i prima te arome)....plus što dodajem još začina pa je to sve onako lepo....
Nemoj, ako možeš da se organizuješ, da ti tikvice predugo ,,čuče,, u frižideru... bojim se da je greota... jer gube valjda svoja nutritivna svojstva već nakon par dana.... (ili sam to ja opterećena povrćem.... )
Meni tako uvek bude krivo kad neku hranu ,,zanemarim,, i dozvolim da predugo stoji. Povrća mi bude specijalno žao kao da je suvo zlato, pa čak i kad je najjeftinije. Sa mesom već imam striktne procedure pa se tu ne dešava da stoji ili se kvari, ali zato mi se nekad omakne sa povrćem, kad neplanirano odsustvujem pa ne stignem da napravim... Kao najveća stipsa na svetu, znaš kako mi bude krivo kad mi povrće propadne... kao da je bog zna kakva vrednost..... opsesija...
Marush, hvala ti.

Sećam se ja tvog imena, ali mislim da nismo nikad komunicirale....
Videla sam tvoj plan i ciljeve i ne vidim razloga da to se ne bude upravo tako kako si zamislila. Što je najvažnije, realna si i strpljiva.
Kao što sam najavila,
zbog-radi kvaliteta, u ishranu sam, pored sira od
Gospođe Koze, ubacila i mleko i surutku. Inače mleko već godinama slabo pijem (bilo koje mleko), skoro nikad ... samo sam pila jogurt. Sada pokušavam da taj 1 litar mleka koje donesem popijem od ponedeljka do petka. Malo mi je ,,problem,, iz razloga što je to jedan dodatak ishrani a ja ne bih ništa od postojećih namirnica da izbacujem... Ali nekako ću. Evo upravo sam popila jednu čašu kao užinu dok sam kuckala po dnevnicima. Onako hladno, dođe kao osveženje. Videću, valjda mi to pojačanje kalorija neće napraviti neke posledice.
Surutku isto treba umetnuti nekako.... Sinoć, malo pre spavanja, sam popila tu svoju prvu čašu surutke u životu. Naravno da je bezveznjikavo ali nije ružno i sasvim je OK onako hladno iz frižidera. Možda smislim neki način da to konzumiram u nekom drugačijem maniru....
Malo mi se komplikuje.... sada ubacujem i mleko i surutku a ne bih ni jogurt da izbacim iz života... pa nekako treba naći prostora.... ali videćemo.....
U svakom slučaju ne odustajem. Zdravije mi je ovo nego pola ili većina drugih stvari (kupovnih) koje jedem (povrće i voće sa pijace, meso nepoznatog porekla...)... koliko god i sve to drugo ima svoje mesto ili svrhu..... Ispravite me ako grešim....
Danas išla na neurohirurgiju zbog kičme... ništa posebno. Videla me neka devojčica lekarka (možda stažista otkud znam ili jednostavno jako mlada lekarka...) a ime i pečat lekara na nalazu tj mišljenju je ime ,,pravog,, starijeg lekara.... Kao da nisam ni išla....
Inače juče i danas sam primila odbijanje za tri posla. Jedan je bio aktuelan još poodavno.. i znala sam da od toga nema ništa - ali je danas stigao zvaničan meil da nisam prošla. Za drugi, neki glupi posao, sam danas saznala usmeno da nisam prošla. A za treći je juče stigao meil kojim me obaveštavaju da ne idem u dalji ,,krug,,.... Lepota! U to ime, živeli (sa kozjim mlekom)!