Ana ti si mene baš lepo nasmejala! Inače mi je dodatno drago zbog tvoje duhovitosti – to je ona Ana sa visokim stanjem uma i duha koja je kao takva izraziti borac uprkos svim zdravstvenim tegobama. Čestitam ti zbog toga, prava si gospođa i osoba za primer po snazi volje i borbenosti!
A onaj tvoj komentar od pre neki dan mi je promakao (valjda si ga kasnije dodala Editom) - u vezi sa pritiskom. Rekla sam da bih pila kozju surutku jer zaista verujem da je veoma zdrava ali se bojim da će da mi sroza pritisak....
Znaš kako, meni je pritisak hronično nizak ali ja živim sa tim i verovatno ne bi bilo dobro kada bi bio visok ili ,,normalniji,, ... pijem dosta vode (ne previše nadam se, ipak verujem da mi koji pijemo dosta kafe i pušimo cigarete treba da pijemo malo više vode, jednostavno nekako slušam potrebe organizma i pijem, ne na silu), zatim pijem dosta kafe (opet ne previše nadam se), ne izbegavam so ali i ne preterujem valjda, a ni je mi ni sistem ishrane loš, nemam velike razmake između obroka, ne jedem previše i tako to (mislim da to sve ima veze)... tako da ja normalno živim sa ovim pritiskom.
Elem, šta hoću da kažem je to da ja sa tim svojim hronično niskim pritiskom živim kao sastavnim delom mene. Međutim, kada bih uzimala nešto što bi ga izuzetno srozalo, to bi me već ugrožavalo. (Sećam se kad sam jednom davno, pre 12 godina probala da pijem jabukovo sirće, i to sasvim malo, ajde kao može da pomogne održavanju linije – imala sam tad valjda pola kilograma viška, ali nisam znala za gori jadac pa sam mislila da je tih pola kilograma problem.... tada me je to sirće obaralo, nisam mogla da hodam ni da se držim.... to je onaj slučaj što se kaže ,,nisam imala pritisak nikako,,....)
A ova surutka...
Mog prijatelja majka, žena je imala visok pritisak, holesterol i trigliceride. Doktorka joj propisala lekove i rekla da dođe nakon toliko i toliko vremena na kontrolu da se proveri da li su lekovi delovali. Ova žena tada čuje za surutku (onu kupovnu, bila je tada u prahu neka uvozna, grčka). Krene da konzumira tu surutku a lekove nije ni takla, ali baš ni jedan jedini dan ih nije uzimala. Kad je otišla na kontrolu kod Dr, ispostavilo se da se sve savršeno sredilo. Doktorka joj kaže ,,eto vidite lekovi su vam pomogli, odlično, baš sam zadovoljna,,. Onda ova žena kaže doktorki da lekove nije ni pila nego samo ovu surutku.
Druga priča. Moj tata ima jako visok pritisak koji kontroliše lekovima. Pre jedno 2 godine, Dr je konstatovao da postojeći lekovi nisu dobro regulisali njegov pritisak (jer često bude 150 pa se tek kao smanji kasnije itd..) i dodao mu je još jedan lek. ... I dalje mu je pritisak često bio jako visok.
Počeo je nedavno da pije tu surutku ali pravu kozju, svakodnevno. Prvi put u životu ima pritisak koji je često idealan ili čak užasno nizak 90/sa nešto – on koji je uvek imao baš visok pritisak (a šta bi bilo sa mnom čiji je pritisak ionako stalno nizak?) ..... Sad bi naravno bilo pametno da nastavi sa surutkom (jer bolje ona nego lekovi) a da koriguje lekove, da smanji lekove... bar ja tako mislim.....
Ja napravih juče one tikvice, kako rekoh sklepah, a bolje nego da sam napisala ,,smuljah,,. Bile su kupljene a nisam htela da pustim da propadnu, a juče sam bila totalno slomljena... Elem, napravila sam ništa drugo nego
pomije ali sam jela i juče i danas, baš me briga.....
Danas radna akcija ali ne omladinska....
Počeli i troškovi – da ne navodim baš cifre ali danas je već otišlo dosta para. Moj bojler je živ tako da je postavljen ponovo ali je trebalo svašta nešto da se kupi i napravi (stavljeni su neki specijalni nosači, pa traka oko njega da ne bi mogao da se cima i vibrira .... postoji mogućnost da je do problema došlo zbog vibracija sa gradilišta i treskanja, to je zaključak kada je pogledan njegov nosač i na koji način je isti oštećen... ali naravno i zbog toga što onaj majstor nije upotrebio dovoljno dobre šrafove i tiplove itd...)....
Kupila sam i silikone, kad svi to imaju hoću i ja!(silikon kao građevinski materijal).
Elem, radna akcija, haos, rad rad i rad, promaja i promaja, svi prozori su otvoreni, ubila me promaja.... sad navijam da su u pravu svi oni kanađani i razni stranci (ali i mnogi domaći) koji ne veruju u promaju i misle da je ta pojava u rangu vampira.
Napisaću i jelovnik, ali samo zato da bih sa zadovoljstvom istakla HA na kraju teškog dana....
1. Breskve
2. Pomije od tikvica sa malo jogurta, malo hleba
3. Majstorski ručak (kupili smo pečeno pile u kiosku pored pijace), salata krastavac, hleb
4. Koji zalogaj sira OD koze (do koze...) Meee
HA. Pivo jedna čaša a planiram i drugu (Zaječarsko)Razmišljam da Ličnom Treneru nadenem novo ime, a to bi bilo Supermen.... videću još....Napomena Dnevnika radi: Iz ovog događaja, bar tako mislim, sam mnogo naučila.... bar tako mislim i to gledavši na stvari sa raznih aspekata, ima tu nekoliko zanimljivih lekcija .... ALI, neću ih ovde prepričavati jer ovo je ipak Dijeta.net forum a ne neki ŽivotFilozofijaBlaBlaOtkrovenjaSpoznajaLjubav forum....
Moraću to negde da pribeležim za sebe da se ne bi zaboravilo....
Laku noć!
P.S. Još nešto, FID sklopka, ali o tome drugi put... neka sada stoji kao napomena meni...
P.P.S. Ovih dana radim na još nekim pitanjima osim na oporavku od i saniranju posledica Događaja od prekjuče, ali
otompotom