Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke (Polu)Mrsavicc

od Debeliccka » pre 12 godine

Samo ti piši kod mene Tinčice, gosti su uvek dobro došli, a još kad su tako slatki i vedri kao ti...milina :009:
    Načećemo uvek neku temu pa da uvek nešto bude aktuelno...

Iza mene još jedan V dan....
    Evo kako se tačno to dogodilo (dogodilo se na današnji dan)...opet se ne uklapam u onu dijetu po broju karaktera..

10.Jan - V dan - 66/91
    D: 2 kivija
    U: malo brusnica, 3 suve smokve
    U: banana
    U: jabuka
    U: kikiriki bez soli Gud cca 30gr
    R: banana
    U: jabuka i kivi
    V: kikiriki cca 30gr

Piće, kafa bez šećera, limunada, voda puno kao i uvek....(ja sam nenormalan vodopija već godinama....)
    Inače, prvih pet obroka - doručak i užine sam pojela do 16:15 (baš sam vodila evidenciju i zapisivala sve što sam jela i u koliko sati, jela sam na sat vremena....nije bilo sile da me spreči...)
    A posle 16h, bez problema....opet onaj moj sindrom, pola dana kao mećava, a pola dana mi svejedno...

Ovo bi trebalo da bude tek nešto iznad 1000 kcal
    (prvi put u životu računam kalorije, iz radoznalosti...)

Doviđenja! :)
    Poslednja izmena od Debeliccka u 21 Jan 2013, 23:36, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • marrayya
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od marrayya » pre 12 godine

Nisam citala tvoj dnevnik, a i ja resih da racunam kalorije, da se zna otprilike koliko je :)

https://www.dijeta.net/tablice/voce.htm
    https://www.TickerFactory.com/weight-loss/wznF5dQ/]
    Slika
  • tinčicaaa
    Početnik
    Početnik

od tinčicaaa » pre 12 godine

i ja sam neki dan si skinula tablice za voce,povrce i meso sa foruma...pa kao da pratim...valjda cu sada naci vremena da si racunam... kaoooo...a garant cu se negdje zaj.... ko i sto sam jucer jela mlince umjesto krompira...budala...a veceras mijena...sad 100 dijeta uz ovu nasu...hahaha
  • mama83
    Početnik
    Početnik

od mama83 » pre 12 godine

Ma na vocni se pojede oko 800-1000 ako ne jedes kostunjavog onda imas lep iznos kalorija,tako da sam ja i dalje ubedjena da mi mrsavimo na ovoj dijeti sto unosimo mnogo malo kalorija a ne sto razvrstavamo namirnice,al dobro .... Mnogo mi sladak taj tvoj jelovnik 5 uzina..nadam se da su na 2 h pozzzdrav
  • Teta Neda
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Teta Neda » pre 12 godine

Evo da se 'stupasim' u tvoj dnevnik, pa idem da citam od poceta da se malo bolje upoznamo :) Vidim da si aktivna u vecini dnevnika u kojima sam i ja i to mi se svidja :) Jos jedna drugarica za raspravu, podrsku i razumjevanje na firumu :D
    Kao sto rekoh, idem da procitam tvoj dnevnik pa mozda uletim i s nekim 'pametnim' savjetom :D. Do tad, zelim ti puno srece i da ostvaris zacrtani cilj!
    Slika
    Moje fotke u trudnoci (lozinka- trudnjaca): http://s1303.beta.photobucket.com/user/ ... /TRUDNJACA
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Što se tiče brojanja kalorija, kao što sam i napisala sinoć, uradila sam to juče samo iz radoznalosti (jer sam imala 30 obroka na jučerašnji V dan, pa mi bilo zanimljivo) inače ja sam mišljenja da za UN dijetu to nije potrebno. A i inače ja nisam u tom fazonu...
    Kad jednog dana ne budem na UN, smisliću neki način ishrane i metod kako ću da vodim računa.
    Ako se poštuju osnovna pravila UN dijete nije moguće uneti baš neki višak kalorija. Tako da ja kalorije na UN i ne pomišljam da pratim...Ono što ja pratim je da neću naravno jesti masno meso nego ono krto ili takoreći ,,posno,, da neću sipati ulje i masnoće i tome slično...I naravno da znam da je kikiriki kaloričan ili suva smokva ili....razne druge prijatne stvari....o alkoholu da ne govorim..
    Inače, ja ne mogu jesti manje nego što jedem, jednostavno jedem koliko mi je potrebno...I sve i da je ovo suviše kalorija, ja ne bih prepolovila obroke. INače, mislim da ne uzimam porcije veće nego što UN dozvoljava, naprotiv, često su manje...
    Ono što bih mogla i trebala je da pojedine namirnice izbegnem ili minimiziram zato što su kaloričnije od drugih i slično...

E da... Mama83, kažeš nadaš se da sam jela obroke juče na V dan na 2 sata... :) nisi ti to sigurno dobro pročitala...prvih 5-6 sam jela na 1 sat verovala ili ne, kao mećava (doručak i sve užine i ručak do 16:15h)... Jednostavno kod mene ti je uvek tako na V dan, prvu polovinu dana budem beskrajno gladna a posle 16h ili tako nešto, bude mi potpuno svejedno i mogu i da jedem i da ne jedem...

Jutros sam se merila, naravno kilaža je ista...65 kg (imala 66 na 17.Dec, a 65 na 30.Dec ja mislim....) Videću da li da počnem TUN sad za 8 dana....
    Kilaža stoji već dugo, ali zato odraz u ogledalu i index prostranosti garderobe ne stoje..Naprotiv, mislim da se to s vremenom menja bez obzira na nemenjanje kilaže, mislim da se napredak konstantno dešava...
    Danas je dan za P..

11.Jan - P dan - 67/91
    U: 1 jabuka
    R: pileće belo, malo kupusa iz podvarka, kiseli krastavčići, 2 tonusa, supa
    V: pileće belo i kupus mnogo manje, neka salata

Vidimo se
    Poslednja izmena od Debeliccka u 21 Jan 2013, 23:36, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Teta Nedo, tvoj post je stigao dok sam ja kuckala svoj...
    Kao što sam napisala Tinčici, gosti dobro došli a što su pričljiviji još su ,,dobrodošliji,,!
    Ipak se mi lepo ovde družimo i razumemo...
    Slika

• Teta Neda
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Teta Neda » pre 12 godine

Procitah tvoj dnevnik i stvarno mi se svidja kako pises :) Na nekim mjestima sam se bas od glasno, od srca nasmijala :D
    Moja preporuka ti je da uvedes FA. Pokusaj s nekim setnjama i 10-minutnim vjezbama uvece ili ujutru. Bez ikakvog forsiranja, velikih planova, teretane. Pomalo i polako, da to ne bude nesto mucno i tesko. Vjerujem da ce ti pomoci u svakom pogledu.

Sto se tice kolicine hrane na UN-ki, Giga, koji je rekorder u skidanju kilograma UN-kom, je uvijek naglasavao da kolicine apsolutno nisu bitne dok god se drzis rezima. Posto ti pomalo brljas s alkoholom i vocem na sat vremena, mozda kolicine jesu bitne, ali ne u toj mjeri da se zabrines. Stagnacija je normalna ako imas manje brljeve ili se metabolizam privikao na rezim ishrane. Ali nemoj da osustanes i kilaza ce opet krenuti na dole.

Inace, nisam pobirnik UN-ke mada sam bila na njoj kratko vrijeme. Ali priznajem da je dobra za pocetak, mada je po meni najvaznije ono poslije. Jer ako ne promjenimo navike na dugorocnom planu, onda ce se kilogrami vratiti i vrticemo se u zacaranom krugu.

I jos nesto.. potpuno te razumijem kad pricas o slatkisima.. moj najveci porok na svijetu koji ce mi glave doci i sad u trudnoci :(

Kuckamo se opet, lijep dan ti zelim! :009:
    Slika
    Moje fotke u trudnoci (lozinka- trudnjaca): http://s1303.beta.photobucket.com/user/ ... /TRUDNJACA
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

E pa Nedo, baš ti hvala! A i drago mi je ako si se zabavila i nasmejala..
    Pošto sam i ja svratila u tvoj dnevnik i videla tvoju sliku, ovom prilikom te obaveštavam da kategorično odbijam da te zovem Teta Neda. Ti samo možeš biti Neda i nema sile da si ti u mom vokabularu teta Neda, pa kako god da te zovu drugi. A Neda je lepo ime, pa si ti još i lepa žena, pa ti baš pristaje! Inače, nemam ja ništa protiv teta, ali nekako kad bi ti bila teta Neda ja bih mislila da si moja tetka ili neka starija komšinica..
    Što se tiče FA (nekad sam bila veliki fanatik i pravi ovisnik), želja mi je da se naviknem da ustajem ranije i radim vežbe ujutro, ali to teško da ću ostvariti…Ionako i pored kliznog radnog vremena jedva stižem i poslednjem kliznom terminu na posao…Inače imam šetnje svakako manje više…
    Vežbe, ozbiljnije vežbe, ću ja svakako uvesti pre ili kasnije bez obzira na zadovoljstvo ili nezadovoljstvo kilažom, jer mi organizam to vapi i traži već neko vreme…
    Inače, bez obzira što sam jako često na forumu, (nekad iz autobusa – sa mob.telefona, s posla), imam jako malo slobodnog vremena i dosta obaveza na više frontova…Čekam da neke faze prođu pa da malo bolje organizujem život, jer ću bar deo obaveza završiti za koji mesec…mada će sigurno doći neke druge…
    Brljanje sa alkoholom je bilo 2-3 puta po čašica dve, osim puno puno za N Godinu… Mislim da to nije uzrok stagnacije nego ovo navikavanje metabolizma…Ali i ako jeste…šta je tu je..Opet ću ja ponekad uzeti po čašicu, bar jednom u dve nedelje…
    Ovo jelo na sat juče je samo juče do 16:15h, inače to ne radim…
    UN mi se ipak dopada zbog ovoga što čini našem metabolizmu i što pozitivno utiče na navike..Kad završim 91+91, osmisliću sebi koncept i način ishrane..
    Što se tiče kilaže, već sam spominjala par puta da sam ja u potpunosti zadovoljna trenutnom kilažom nego hoću da obavezno odradim 91+91…Zato i jesam stalno u dilemi oko tog TUN da li da ga radim ili ne…Verovatno bi trebalo da uradim…šta ti misliš?
    A slatkiši, ja sam se bogami skinula sa njih i skroz sam ok odavno sa tim….Kritikujem sebe što ne pokušavam da ih izbacim i iz UH dana, da probam i tako, ne zato što imam problem sa njima nego što osim na kilogramima radim i na psihi i analiziram sebe.…ali očigledno ih volim iako više oni ne vladaju mnom nego ja njima, sad su slatkiši samo jedna vrsta hrane a ne nikakva strast… Protiv ove količine ljubavi prema slatkišima koja mi je preostala ne pokušavam dalje da se borim, jer smatram da je u pitanju sada jedna podnošljiva količina ljubavi…A osećam i znam da nisam osoba koja će ih potpuno izbaciti pa da ih nikad više u životu ne jede…zato ću ja dalje da gajim neku umerenu ljubav (bez strasti i fatalnih ljubavnih dramatizacija)…

Naravno da si u pravu da je najvažnije ono posle, ja o tome i pričam sve ovo vreme…Inače ja ovo odavno doživljavam kao način ishrane a ne kao dijetu…jer nama dijete nisu potrebne nego adekvatna ishrana…Sticajem okolnosti svi smo se opredelili za po neku dijetu, ja npr za UN, jer je to put da se promeni način ishrane i neke ne tako dobre navike..
    O odustajanju nema govora, spominješ odustajanje, jer ja sam na novom načinu ishrane a ne na dijeti, to je razlog što ne prekidam ovo iako sam zadovoljna kilažom…
    A to što povremeno prokomentarišem kako kilogrami stoje je deo kompletnog raportiranja koje provodim u dnevniku, ali sam ja u stvari prezadovoljna…
    Da se metabolizam navikao na ovo to je očigledno, naravno da kilaža stagnira, ali sam opet prezadovoljna…Zato ne stagnira ogledalo i garderoba..
    Možda je i dobro što je usporeno sada, zato što bih u protivnom izgubila preveliki broj kilograma (kad se završi 182 dana) i došla na neku težinu koja je neprirodna za mene i tako neodrživa…pa bih ponovo dobila neke kg na kraju…

Vidimo se, pratimo se…Želim ti lepu trudnoću, lep porođaj, lepu bebu (ovaj izraz lepo naravno podrazumeva i zdravo I sve najbolje) !!!
    Slika

• kata
    Početnik
    Početnik

od kata » pre 12 godine

Drage dame,nemate pojma kakva ste inspiracija...Kad vas samo čitam..Milina.Ja bi ti samo rekla da vežbaš malo,makar ove vežbe za babe što i ja radim-pilates.To je super...kiss
  • masa
    Početnik
    Početnik

od masa » pre 12 godine

Mrsavicka, da znas da si i meni prava motivacija

Svidjeju mi se ove pecurkice na vocni dan - ti cak jedes i kikiriki i sve je uredu :hi-fi:
  • PufPufna
    Početnik
    Početnik

od PufPufna » pre 12 godine

Vežbe za babe. :16: Kod ex debelicke se uvek nađe nešto zanimljivo. :D Sutra će mi biti inspiracija za dan bez klope. :-P
  • tinčicaaa
    Početnik
    Početnik

od tinčicaaa » pre 12 godine

pilates je najbolja stvar na svijetu!!!!! jedno vrijeme sam redovno isla,2 puta tjedno...i unatoc tome sto sam imala visak od nekih 10 kila bila sam utegnuta ko prava cica mica... 8) gooza mi se najvise svidjala....hahahahaha...cak mi se i ravnoteza poboljsala...na pocetku sam redovno upadala prilikom dizanja nogu ili vjezbi na lopti...toliko o mojoj sposobnosti...hahaha....ali recesija ucinila svoje...a nikako da uhvatim vremena kod kuce i da to radim... vise vremena imam na poslu...ali nema smisla...hahaha...sta bi musterije rekle kad bi me vidjele u trgovini kako se istezem....
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

E baš lepo što svraćate u moj kutak..zamislite da ovde ima neki šankić i da se tu naslonimo i pijuckamo koktele i pića kao npr limunada, zeleni čaj, ovaj čaj onaj čaj, voda za jabukovim sirćetom za Tinčicu, ko šta voli.....
    Može i nova tema za diskusiju:
    Da li ste primetile da se bolje osećate a između ostalog u sledećem - pms simptomi su postali blaži i mnogo podnošljiviji? Ja jesam primetila i to sam i očekivala kada sam počinjala sa ovim UN-om...

Drago mi je ako sam nekome inspiracija ali upozoravam da me koristite kao inspiraciju isključivo sa rezervom, ipak sam ja jedan pritvorenik (sa razlogom) zbog sledećeg:
    nepoštovanje pravila
    konzumiranje alkohola
    šezdeset sedam obroka na V dan (šalim se, količina ništa strašno sve skupa)
    puno pričam i postovi su mi od po 650.000 karaktera, (počeće da mi naplaćuju korišćenje foruma, totalno sam prekršila kvotu)....

Izvinite zbog mog dugačkog jezika, tj brzih prstiju koji nakucaju romane koji samo dave...

Nego, svi ćemo mi da bježvamo što bi rekla Tinčica nego šta...

E da, mogla bih i da planiram sutrašnji jelovnik

12.Jan - S dan - 68/91
    U: 1 jabuka ajdared
    R: Pirinač, dinstana šargarepa, paprike salata, parče integralnog hleba
    V: Pirinač, dinstana šargarepa pola, paprike ili kupus salata
    Poslednja izmena od Debeliccka u 21 Jan 2013, 23:37, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

• PufPufna
    Početnik
    Početnik

od PufPufna » pre 12 godine

Ja se nadam da si u pravu za te simptome, ja svaki put muku mučim i sad se plašim šta ću sa hranom kad mi dođe taj period. Tad bih pojela i bližnje svoje. :-P Za online šank nam treba i online fraj... ovaj konobar. :-P

http://www.flashfunpages.com/send_a_vir ... arita.html :24:
Odgovori 3271 post