od Debeliccka » pre 12 godine
Ma da, razumemo se....
Knjige me interesuju jer sam htela malo da prostudiram UN režim održavanja, tj drugih 91 dan, i možda da usput i nađem bolju inspiraciju za kreiranje nekog svog budućeg načina ishrane, kada više ne budem na dijeti....Takođe, pročitala sam da su te knjige pune recepata pa ni to ne bi bilo loše imati....U svakom slučaju, možda ih kupim jednog dana, ako budem imala priliku...
Što se tiče alkohola, iskreno, nemam nameru da ga izbacujem iz svog života, te neke male količine ne prave od mene ni alkoholičara ni ovisnika...imam ja gori porok, a to su cigarete, a njih konzumiram svakodnevno....Alkohol bih svakako trebala izbaciti dok sam na dijeti jer naravno da ne da ne pomaže dijeti nego jako odmaže, a posle dijete nastaviti da ga uzimam (naravno ponekad i po malo...)...Nisam ja baš u fazonu nekog preterano zdravog života ni raja na onom svetu, a odricanja na ovom...hoću ja i malo poroka i ovoga i onoga dok sam živa i zdrava i (relativno bar) mlada....
Za NG noć sam popila puno a ostale situacije su bile po jedna ili dve čašice..
Nego, planiraću da to skroz izbacim dok sam na ovoj dijeti a posle ne...
Kilogrami koje sam ja nagomilala poslednjih par godina, a pogotovo ovu jednu poslednju najmanje su posledica alkohola nego više tog poremećenog metabolizma zbog nepravilne ishrane i ponašanja u vezi sa istom, preskakanja obroka, insulinskog cirkusa sa slatkišima....Ako ja zadržim ovaj režim pravilnog rasporeda obroka, kombinacije namirnica i slično...ne brinem se ja za sebe u budućnosti, i da uspem da ovako i u budućnosti mogu bez slatkiša...biće odlično..
Danas ću najverovatnije (ako mi ne bude mrsko zbog odvratnog vremena) da kupim knjigu ,,Pametno telo,, Lokice Stefanović...
Vidimo se
5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...