Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • cupikau
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc po zakonima hedonizma

od cupikau » pre 11 godine

Hvala ti puno, pomoc mi je bas potrebna..
    Ja sve znam o ishrani, o nutritivnim vrednostima namirnica, o fizickoj aktivnosti..ma potkovana sam samo tako..

Samo mi fali to nesto..taj odnos prema hrani koji ti imas..da ne bih vise upadala u zamke prejedanja i ludila.. :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 11 godine

Ipak nisam otišla (promena plana tj viša sila) i ovde sam večeras, pa ću da dovršim jelovnik... i usput se malo raspišem po običaju...

Winnie, ja nemam decu, a naravno da bi stvari bile drugačije da imam... A ovo tuđe odraslo muško dete koje mi dolazi ili kod kojeg ja idem, je već naviklo, tj tu postoje posebne procedure kako da svi budemo srećni a ja ostanem verna sebi (ako nekome treba priručnik kako da izbegne ,,romantične,, večere u dvoje i kako da ipak ne zanemari prava druge strane, neka se javi, hehe :wink: .... Naravno, nije da bukvalno ništa ne spremam....ali manje....Ako nešto pravim, obavezno je u većim količinama pa nekoliko porcija ide u zamrzivač. Zelena salata se ne kuva/peče, sir takođe, meso mora da se sprema ali to je već jednostavnije ili je iz ove kategorije mega količina (zamrzivač itd..)..... Da volim, ne volim, budimo realni....Ako vidite nešto zanimljivije u mom jelovniku, velika je šansa da nisam ja pravila ili da sam bila negde pa je neko drugi pravio, ili sam kod mojih ili nešto treće......

Pink Rose, hvala ti :) . I da znaš da se iskreno radujem uspesima svih članova i zaista navijam i podržavam....

Cupikau, znam naravno o čemu pričaš. Nije dovoljno poznavanje namirnica. U protivnom bi svako smršao odnosno ne bi se nikada ni ugojio.... Potrebno nam je nešto više od toga. No dobro, družićemo se i komunicirati u mimohodu... Moju si filozofiju već naslutila iz mog dnevnika... Čim se malo inspirišem, obraćaću ti se detaljnije a ti me otkači ako ti dosadim (umem ja da budem kao zubna bolest pa će biti da si dala ,,dinar da uđeš a dva da izađeš,, hehe)...

Danas bilo pešačenja...

23. Jan ’14 – Nema Babe...
    1. Banana i po
    2. Pasulj sa 3 zalogaja nekog mesa, zelena salata i na njoj malo onog praziluka, mini parče hleba#
    3. Zelena salata a preko dinstani praziluk i malo mlevenog mesa, kašika kiselog mleka, parče hleba %

#Pasulj mi spakovala sestra, naravno da ne bih pravila jednu porciju.... a mini parče hleba zalutalo (hleba kojem je četvrti dan) iako pametan čovek obično ne jede hleb sa pasuljem...ali dobro sad...

% Ova večera mi je bila interesantna za komentar....Pun puncijat tanjir a u njemu od koncentrovane tj konkretne hrane samo 2-3 kafene kašike ovog mlevenog mesa i kašika kiselog mleka a sve ostalo neutralno (salata i praziluk)....Dopada mi se to, baš baš mi se dopada. Voluminozno a sve u redu (jedem ja količine, nije da ne jedem, ali ih dobrim delom punim salatom a ostalo je kao neka ,,manjina,, ali punopravna manjina).....
    Kiselo mleko služi da ne bih uzimala pavlaku ....da da kremasti dodir (a nije neki kaloričan preliv ili ne daj bože majonez).... Verovatno se masa ljudi krsti nad mojim obrocima ove vrste.... :wink:

Devojke, bližimo se mladom mesecu (30.Jan u cca 22h) pa bi trebalo da iskoristimo ovu fazu, tj ceo ovaj period, za skidanje kilograma odnosno suzdržavanje od hrane, trebalo bi da je ovo dobar period za vladanje sobom i korišćenje gužve za mršanje i uspostavljanje kontrole. Nadam se da ćemo to iskoristiti....
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • WolfPrincess
    Početnik
    Početnik

od WolfPrincess » pre 11 godine

Ave, draga madam Ex-Debelić fon Mršavić!
    Kao što ti sama u ponoć reče, vreme je za mesečarenje i arlaukanje na Mesec! 8)
    AAAAAAAAUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUURRGH!!!

Naravno, eto mene da solo-arlaučem kada nema nikog u Šumi Striborovoj. Moram da se pohvalim kako neočekivano lako odolevam mogućnosti napada noćne gladi tako naravne mom vučjem biću.
    Kanda pozitivne vibracije dobrih ljudi ovde utiču smirujuće na mene... (Hm, čak i onda kada ćoškare, ošljare ili jednostavno lalaju snom pravednika dok ih aždaja gladi ne probudi za doručkić!)
    Qckamo se uskoro. Imam svašta-nešto da ispričam i podelim sa znatiželjnima. A sad odoK i ja, vreme mi je za krzno. Šapomah! :mahalo:
    Mogu sve što hoću, pa i da savladam vučju glad!
  • cupikau
    Početnik
    Početnik

Debeliccka napisao:Cupikau, znam naravno o čemu pričaš. Nije dovoljno poznavanje namirnica. U protivnom bi svako smršao odnosno ne bi se nikada ni ugojio.... Potrebno nam je nešto više od toga. No dobro, družićemo se i komunicirati u mimohodu... Moju si filozofiju već naslutila iz mog dnevnika... Čim se malo inspirišem, obraćaću ti se detaljnije a ti me otkači ako ti dosadim (umem ja da budem kao zubna bolest pa će biti da si dala ,,dinar da uđeš a dva da izađeš,, hehe)...

Nema sanse, pa sam Bog me naneo ovde, u tvoj dnevnik..puno toga mi se iskristalisalo u glavi, a tek ocekujem otkrovenje..jedva cekam tvoju inspiraciju!! :) :skakutalo:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

WolfPrincess...očigledno si pronašla caku, bravo! :) Inače, moj post nije napisan u ponoć, hehe, nego u 23h, samo što ovaj forum nema veze sa vremenom... on izgleda ne zna za pomeranje sata.... Druga stvar, ti si očigledno noćna tica....što je ok, ali ako si recimo večerala u 18-19 ili otkud znam koliko sati a budna u 3 ujutro....ti moraš biti gladna noću. Čini nešto po tom pitanju. Ako si hronično noćna tica, onda večera treba da ti bude kasno. Ako si ponekad noćna tica, možda da gledaš da uskladiš pa da ti nekako bude približno vreme za krevetac svake noći i da ti obroci budu takođe u slično vreme svakog dana..... Sigurno te smaram sa ovom pričom, ali eto tako je nekakko....Ali dobra vest je da si otkrila nekoliko caka...komšinica, pa izbegavanje noćne gladi..... Krenulo je kod tebe na dobro....i drago mi je. :013:

Cupikau, upravo sam pisala kod tvoje kućice, mislim u tvom dnevniku, pa da ne ponavljam. :wink:

Ja sam danas pala s nogu od nekog jurcanja, nasmrzavala se i svašta nešto...jela ceo dan po Zakonu Ulice, produvala me košava, pojela konačno topao i lep obrok sad nedavno....pa evo da ispišem raport....

24. Jan ’14 – Po Zakonima Ulice (1-3)...
    1. Banana
    2. Banana
    3. Kuvani đevrek
    4. Zelena salata a preko tunjevina i praziluk, hleb (17.30) #
    5. Kikiriki nažalost p
    6. Crno vino

# Tunjevina iz salamure (oceđena) pomešana sa onim dinstanim prazilukom i podgrejano zajedno, pa preliveno preko zelene salate, fantastično. Nisam upotrebila celu tunjevinu (veliku).

Viđamo se! :mahalo:

EDIT: dopunila br.5 i 6
    Poslednja izmena od Debeliccka u 27 Jan 2014, 14:15, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Sandricak
    Početnik
    Početnik

od Sandricak » pre 11 godine

Draga Mrsho, obozavam naziv tvog dnevnika :) . Redovno pratim, cita. upijam, ali nemam bas nesto pametno da kazem pa ni ne komentarisem. Neke od tvojih filozofija sam definitivno usvojila, kao sto je salata, salata i sto vise salate za obrok, a i ova casa crnog vina sto se povremeno provuce u jelovnicima mi je super, razmisljam o primenjivanju slicnog :wink:
    15.01.2014-59.2k[color=#800000]g[/color]
  • pink rose
    Amater
    Amater

od pink rose » pre 11 godine

Hheehhe, meni kume jutros probala da promuva uz kafu casu vina sa fantom...znate ono zbog moje pola crveno, pola zuto ali nije leglo...ne ide meni to nikako. A i rano je , brate mili.....bolje ide kafaq uz integralne stapice...to samo da je ne bih popila na prazan stomak. I to sam pocela da izbegavam.
    A propo vina, svi znamo koliko je dobro za srce i krv, jedna casa..o daaaa.....mada meni je nutricionista prepisivao i jednu casu soka od borovnice nakon vecere. Eto zas one kojima ne ide vino. :wink:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

A da li sam ja ikada napisala da je u pitanju casa vina?
    Pisem samo crno vino 8) , da li vam to nesto :-P govori...mislim o kolicini...
    Slika

• cupikau
    Početnik
    Početnik

Uh i meni prija casa crnog vina uvece..pogotovo kada sam umorna, nervozna..
    Taaako fino opusti i podigne raspolozenje..a i zdravo je..a i uklapa se u moj hrono zivot, preporuceno mi je..ma di ces lepse..
    Mislim da ce veceras biti slag na danasnji dan upravo casa crnog vina..

Stvarno se isplati svratiti u tvoj dnevnik.. :)
  • limunada
    Početnik
    Početnik

od limunada » pre 11 godine

Nikako da pocnem da jedem puno salate,vidim, a i znam jer si to i ti sama puno puta rekla da je to, izmedju ostalog, kod tebe kljuc uspeha.
    Ti me u velikoj meri podsecas na mene trenutno jer me apsolutno mrzi da bilo sta kuvam,spremam...prosto se divim onima kojima je to zadovoljstvo, npr Winnie,i meni bi trebalo biti jer imam porodicu ali sta cu kad ne mogu protiv sebe. Ja to tako kad nisam zadovoljna sobom nisam ni za sta :D
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 11 godine

Uja ?
    Kafa se pije kod mene
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Vi fine zenske pijete po casu vina.....kod nas se radi o flasama...

Samo na brzinu da ispisem raport...
    Sinoc sam bila tamo gde sam bila i jela sam kikiriki i pila vino...kao sto sam najavila.... Juce je bio post ako se moze zvati posnim dan sa dosta alkohola...

Danas kod mojih pa otud i hrana takva kakva je...

25. Jan '14
    1. Banana
    2. Jogurt sa zezalicama, hleb
    3. Klasicna musaka (krompir, meso), salata kis.kupus
    4. Kuvani kiseli kupus sa malo krtog mesa, pola kriske hleba...

Gladna sam i sad....uvek je tako (bar meni) kad se jede kupus....

Eto tako...
    Poslednja izmena od Debeliccka u 27 Jan 2014, 14:13, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

• WolfPrincess
    Početnik
    Početnik

od WolfPrincess » pre 11 godine

[quote="Debeliccka"] WolfPrincess...očigledno si pronašla caku, bravo! :) Inače, moj post nije napisan u ponoć, hehe, nego u 23h, samo što ovaj forum nema veze sa vremenom... on izgleda ne zna za pomeranje sata.... Druga stvar, ti si očigledno noćna tica....što je ok, ali ako si recimo večerala u 18-19 ili otkud znam koliko sati a budna u 3 ujutro....ti moraš biti gladna noću. Čini nešto po tom pitanju. Ako si hronično noćna tica, onda večera treba da ti bude kasno. Ako si ponekad noćna tica, možda da gledaš da uskladiš pa da ti nekako bude približno vreme za krevetac svake noći i da ti obroci budu takođe u slično vreme svakog dana..... Sigurno te smaram sa ovom pričom, ali eto tako je nekakko....Ali dobra vest je da si otkrila nekoliko caka...komšinica, pa izbegavanje noćne gladi..... Krenulo je kod tebe na dobro....i drago mi je. :013:

* * *
    E, draga Debelićka, kakvo crno "smaranje", sestro slatka? Pa ti ne b' umela da smaraš ni da 'oćeš (dok neki to lako, bez truda, samo se cedi iz njih). Svaka ti je ka' u Njegoša - i, što je najbitnije, bez onog grozno pokroviteljskog tona nadmoćnog bića koje milosrdno udeljuje mrve ličnog "prosvetljenja" ostalim bednim smrtnicima koji se batrgaju u kalu neznanja i/ili gr(ij)eha. Bla, bla, truć - :NN02:

Što jes'-jes', prava sam noćna zverka, još kao dete su imali problem da me nateraju u ponjave. Ja retko kada legnem pre 3, a često tek u 7 ujutro, tako da bi za mene bilo pogubno da doručkujem u 7 i onda se izvrnem da džonjam. Kasno večeram, ali minimum 4 sata pre spavanja - tako da mislim da je to OK. Problem je Hašimoto i moja minimalna fizička aktivnost, na tome ću da poradim sada kada sam sredila kod koga ću zdravo/redovno da se 'ranim. Od 1. februara ću 3x sedmično na po sat aerobika (takođe u komšiluku)... i to ću da gledam da trčkaram ili brzo hodam do tamo, ne bih li se zagrejala i nekako izbegla upalu mišića. (Ha! Koja sam likuša, nisam ni počela da vežbam, a već se sekiram za upalu mišića!) :oops:

I na kraju, al' ne manje bitno, blagodarno ti je vučje srce na redovnim posetama i komentarima u mom Vučjem dnevniku ovde. Cenim svaki iskren i dobronameran post, svi su mi dobrodošli osim jednog (ne)časnog izuzetka. Svrati kad stigneš na kaficu/abar/filosofiranje/zavitlanciju, štagod! :009:
    Mogu sve što hoću, pa i da savladam vučju glad!
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Kod tebe u poseti sve nova imena!
    Odavno nisam jela kiseo kupus, moram jedan dan da ga nekako stavim u program.
  • Maggie Kaye
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od Maggie Kaye » pre 11 godine

Debelićka, meni se čini da se i godinu dana ne pojavim na forumu, kod tebe bih zatekla isto stanje. Svaka ti čast na vojničkoj disciplini. :pivo:
Odgovori 3271 post