Cupikau, nije da nisi u pravu. Hvala ti.

Možda je ,,tajna,, u mom pristupu dijeti (dok sam bila na dijeti)....zato sam i pisala romane i traktate ovde, filozofirala i analizirala psihologiju dijete....Zato se i trudim da, kad napišem nekome post u dnevniku, da toj osobi to bude od koristi i pomogne da poradi na svom odnosu prema hrani što je daleko bitnije od pojedinačnih jelovnika ili obroka manje ili više....
Ana, šta da se radi....mlada sam relativno ali ne i tako mlada da ne bih već odavno osetila (već godinama) teret porodičnog nasleđa u vidu nekih tegoba...Na kraju krajeva, moja mama je sa samo 40 godina bila nepokretna 6 meseci zbog kičme i ležala u bolnicama....Moje dijagnoze su nešto što većina ljudi sigurno ima, ali nema svako jednake tegobe....

....Ali šta je tu je, idemo dalje...zato nije svaki dan isto....danas je sve dobro po tom pitanju...Valjda su tegobe bile pred promenu vremena....Da nemam druge životne probleme, da znaš da bih krenula sa redovnim odlascima u banje....
Onaj naramak praziluka sam kupila prekjuče i danas se slučajno setih da ga treba i zbrinuti...Eto izdinstala sam to sa zilion začina i sad je u redu.... Praziluk, moj najdraži, je nešto najlakše za spremanje....osim kad si megaloman pa spremaš ogromnu količinu....Šala, nisam megaloman, nego toliko ne volim bavljenje hranom, da bih najradije spremila za godinu dana, kupila neki ogroman zamrzivač i tako jednom godišnje pravila hranu a posle samo podrgrejavala....Ovo naravno nije moguće...
Ovako će porcije gotovog praziluka u zamrzivač pa ću da ih postepeno trošim....
Evo pola današnjeg jelovnika....možda večeras neću stići da pišem.... a nedostajuće ću dodati...
23. Jan ’14 – Nema Babe...
1. Banana i po
2. Pasulj sa 3 zalogaja nekog mesa, zelena salata i na njoj malo onog praziluka, mini parče hleba#
3......
4.....#Pasulj mi spakovala sestra, naravno da ne bih pravila jednu porciju.... a mini parče hleba zalutalo (hleba kojem je četvrti dan) iako pametan čovek obično ne jede hleb sa pasuljem...ali dobro sad...