Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • limunada
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc po zakonima hedonizma

od limunada » pre 11 godine

Ti si to savrseno opisala, moj problem...
    Pun mi je stan slatkisa jos od novogodisnjih paketica, vec danima se trudim i stvarno ih ne jedem, cak ni za Uh dan nisam posegla za njima nego sam kuvala sutlijas i kupila gorku cokoladu.
    Odolevam, za sada bez problema, ali je pravo pitanje dokle cu izdrzati... do prve stresne situacije, prve nervoze, problema???? E, to je ta nepoznanica.
    Poenta je da se odviknem te lose navike kao i prejedenja kada sam nervozna ili u problemu, sem zeljene kilaze to je u stavri moj cilj....
    ti si to shvatila i naucila i zato i jesi u stanju da u nekim situacijama pojedes parce hleba, ja jos uvek nazalost nisam...
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 11 godine

Kazes ne jedes ih ni na UH dan i ne znas dokle ces izdrzati...
    Prekrupan je onda zalogaj da ih preseces skroz a jos uvek nisi izlecena i jos si, bez uvrede, narkoman...
    Jedi ih na UH dan, neke.koji su ti favorit i koje stvarno volis, a ne kao sto neko rece ,,slatku krpu", dakle neke koji ti se stvarno svidjaju, a ove druge, ovisnicke slatkise koji se jedu samo zato sto su slatki- njih izbacuj.

Ovako neizlecena, ako ih izbacis skroz, pokleknuces pre ili kasnije...nego jedi jednom u 4 dana, pa predji na jednom u 8 dana..
    Ali svakako radi ozbiljno na ovome, tj na psihi i odnosu prema hrani...
    To je jedini nacin..
    Veruj mi, jer sam prosla pakleni put dok sam naucila..
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • limunada
    Početnik
    Početnik

:shock:
    uh, vidis kakve greske pravim...
    Hvala ti puno na savetu, tako cu od sada....mada iskreno da ti kazem nemam neke omiljene, sve slatko mi je drago :cry:
    a ovaj sutlijas mi se posebno jeo jer nisam dugo, a prilika je bila idealna.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Sve je dobro Limunada samo dok se trudis da se skidas sa slatkisa. Ako treba pojedi i vise slane hrane ali se bori protiv ove posasti.

Nisam pisala jelovnike za juce i danas...U principu, nista zanimljivo pa da ne davim. A i privremeno sam bez racunara pa da ih ne nabadam po telefonu.
    Nista zanimljivo, klasika, nisam jela slatkise. Sinoc su bili u ponudi ali nisu bili neki koji me impresioniraju pa nisam htela bez veze da jedem. Silazak na cistih 58 je u svakom slucaju malo usporio, zeznule su me okolnosti gde god su mogle...Kad sam bila kod mojih mama napravila picu, pa se sinoc Licni trener trudio oko neke vecere...iako sam pojela samo dve mini fasirane snicle, salatu i mini parce hleba...opet me je malo zeznuo jer mozda ne bih jela nikako....itd...itd...Ali dobro...
    Danas sve u redu i opet sam danas propesacila relativno puno (ne koristim prevoz kad god je moguce)...

Vidimo se!
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Dionne
    Početnik
    Početnik

od Dionne » pre 11 godine

Samo da uputim jedan pozdrav za nasu Madam, i da pozelim jednu predivnu godinu!!
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Vidim ja-nema te, ali opravdano!
    Tvoja kilaža je super, tako da nije problem i ako pojedeš nešto što misliš da ne treba. Bravo, što si raskrstila sa slatkišima, zaista retko, ali pohvalno!
    Vreme je lepo, pa je pešaćenje super, mada sam ja dans izašla, ali sam se brzo vratila, pošto mi je nekako bilo hladnije nego juće. Verovatno zbog hladnog vetrića.
  • moravka
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od moravka » pre 11 godine

Gde si leptiricu? Ja pocela iz pocetka! Kod tebe vidim sve standardno....kao i obicno! :009:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Dionne, hvala, i tebi da bude najbolja godina od svih do sada !
    Ana, računar mi je bio privremeno onesposobljen, duga priča...a i ja sam bila malo zauzeta i sprečena i uglavnom nisam bila kod kuće... Za slatkiše, tebi je ta priča poznata verovatno, jer ti moj dnevnik odavno pratiš, ali sam eto ponovo sa Limunadom započela temu...pa se malo ponavljam....Skinula sam se u smislu navučenosti i ovisnosti, ali i dalje jedem slatkiše...mislim to je vidljivo svima koji mi čitaju dnevnik... Hodanje, šetanje...i ja hodam maksimalno i izbegavam prevoz kad god je moguće...
    Moravka, tačno, mislim uglavnom tačno (ako izuzmemo vrludave povremene periode). Sve je standardno tako da je postalo jako dosadno...mislim, dosadan dnevnik za čitanje....

Eto tako....ponovo radi bioskop. Mislim, računar.
    Mogla bih sada i jelovnik da ispišem....mada, razumem, koga je više briga i za moje jelovnike....Ali eto, zadržaću naviku koja me je spasila ,,propasti,, (period kada sam se bila usvinjila onom istorijski visokom kilažom, pa istu pobedila, pa u čast te borbe čuvam ovaj dnevnik i održavam da ne nestane...)..

14. Jan ’14 ....Po zakonitostima ulice i ljutog pms-a (stavke 3, 4)
    1. Pomorandža, banana
    2. Kriška hleba sa minimumom maslaca, tri lista salate preko toga, manja čaša jogurta sa zez
    3. Kuvani đevrek
    4. Palačinka sa nutelom, plazmom, višnjama
    5. Zelena salata sa dinstanim prazilukom preko # i pavlakom, kriška hleba

# Praziluk je ranije izdinstan u većim količinama, sa raznim začinima, pa zamrznuta pakovanjca....Danas sam izvadila to poslednje....Sutra ću stvarno da kupim naramak praziluka i da pravim nove zalihe....Dobila sam i neka specijalna jaja, pa bi mogao da bude fantastičan ručak sutra...ili eto večera....kako me već put odnese / donese...

Taman se čovek reši jedne ,,muke,, onda dođe druga (pms)....tako beše đevrek i palačinka po zakonima ulice i pms-a...
    Inače sam danas gladna kao vuk, sa rupom u stomaku ..... valjda pms.... još kad sam progledala jutros u krevetu bila sam gladna, što je inače zaista retko slučaj....I onaj đevrek u gradu sam morala da kupim, kao da sam umirala od gladi....eto to su ta neka stanja organizma...Sad bih pojela preostali praziluk sa pavlakom i hlebom npr, ali eto neću....Skoncentrisaću se na cigarete....hehe... :wink:
    Slika

• limunada
    Početnik
    Početnik

tako sam ja danad dva puta drhtala od gladi, prvo za dorucak, pa navalila na lesnike koji su bili na dohvat ruke, a posle za rucak,za malo sam pala u nesvest od sam pomisli da me kod kuce ceka kuvana testenina, ni ne znam kako sam je procedila, uzas...

to su valjda takvi dani.....
    nekad je bolje ne ustajati iz kreveta :D
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Kako to misloš, "koga zanima moj jelovnik....", pa ima nas koje zanima! Odmah kao da mi lupiš šamar, tako se osećam, pošto ni moji jelovnici nisu nešto raznoliki, a ne držim ni dijetu, pa ko voli da me čita, nadam se da mu nisam dosadna! Tako je i sa tvojim dnevnikom, zar ne? Koga interesuje neka prati, a ko smatra da je dosadan, neka ne navraća! :neznalica: i čao!
  • Dionne
    Početnik
    Početnik

Kod tebe, jelovnik dodje kao potpis (u forumskom smislu), nije bas da ga svaki put detaljno proucavam, ali volim s vremena na vreme da se podsetim i bacim pogled. :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

AnaV napisao:Kako to misloš, "koga zanima moj jelovnik....", pa ima nas koje zanima! Odmah kao da mi lupiš šamar, tako se osećam, pošto ni moji jelovnici nisu nešto raznoliki, a ne držim ni dijetu, pa ko voli da me čita, nadam se da mu nisam dosadna! Tako je i sa tvojim dnevnikom, zar ne? Koga interesuje neka prati, a ko smatra da je dosadan, neka ne navraća! :neznalica: i čao!

Auuh Ana! :neznalica:
    Ni slutila nisam da komentarom u mom dnevniku i to komentarom na sopstveni račun mogu tebi da ,,lupim šamar,, i da te uvredim...! :( U svakom slučaju, ipak verujem da znaš da mi to nije bila namera. Uostalom, znaš da i ja pratim tebe, prema tome nećemo diskutovati da li me interesuje tvoj dnevnik ili ne...
    Nego eto...vidim ovaj svoj...pa pomislih...da je dosadan...(ne zbog istih jelovnika nego onako....)....Ali ipak ti se izvinjavam!

Dionne iz Ministarstva za Plan i Analizu!
    Ovo je kompliment. Hvala. Znači moj dnevnik je i oficijelno deo tvog reprezentativnog uzorka na osnovu kojeg ti radiš svoju analizu problematike ishrane i sličnog...hehe....

:009:

P.S. Neće danas biti one kupovine ,,naramka,, praziluka iz vrlo jednostavnog razloga: mrsko mi je da odem do pijace koja je na pet minuta i da spremam praziluk što je pola sata. Radije ću na drugu stranu... :neznalica:
    Slika

• Dionne
    Početnik
    Početnik

Neverbalnim jezikom
    :D :30: :30: :31:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Sada bih mogla i ja tebi da se izvinjavam, ali komentar se nije odnosio na tebe, već na one koji čitaju dnevnike, pa ako im je dosadan jelovnik, koji pišeš, a ja sam se odmah našla u tome, a u tvom dnevniku! Znaš ja sam jako impulsivna osoba, pa tako burno i odreagujem! Kada pogledaš dnevnike koje pratiš, sve se vrti u krug, što se ishrane tiće. Svako od nas jede ono što mu prija, pa se tako uglavnom vrtimo u krug i ispada da je sve svakodnevno isto, ali ima tu raznih kombinacija, naravno koje i ne pišemo, a ustvari od istih namirnica kombinujemo svakodnevnu različitu ishranu.
  • mandarina
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od mandarina » pre 11 godine

Debeliccka dosla sam da ti kazem da me inspirises!

Pazis na nas pocetnike a ticker ti je za medalju. Kad vidim da si bila u priblizno mojoj situaciji i dosla to te nevjerovatne cifre nekako mi skoci moral, povjerujem da cu i ja tako. Hvala! :pivo:
    10. februar - masti 37.5% misici 27.5%
Odgovori 3271 post