Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc po zakonima hedonizma

od divlja ruža » pre 11 godine

Vratila se :)
    Malo podsećam na Babuškicu,oko struka /fuj/...al o tom u mom dnevniku.
    Opet ovde,opet isto...ne moram da se merim ,al dve sam dobila...sve steže :)
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 11 godine

Mimac, izvini ako sam ja malo previše zakomplikovala moje uputstvo...uostalom, to je bio samo predlog....nisam baš znala kakav ti je ritam (to što kažeš da, s obzirom na radni dan, nema Božićnog ručka nego večere)... U svakom slučaju važno je da ti je bilo lepo i da si srećna i vesela. Verujem u tvoju doslednost dalje i dodatne minuse tokom perioda održavanja! Brzo ćeš se ti vratiti na kilažu sa tikera.

Somborka, hvala ti! :)

Limunada, hvala za ovo ,,velika podrško,,! Nisam nešto predobre volje u poslednje vreme ali ću se truditi da ti budem podrška ako ti to može biti od koristi, bez obzira na sve. Moj ticker je takav kakav je odavno....od juna čini mi se, s tim što sam sada oko Nove godine ufurala u plus....Prvo je bio pms...pa sam taman smakla taj plusić od pmsa a onda sam namakla ponovo plusić tako da sada stvarno treba da se smirim i vratim u normalan ritam...

Ružo, stigla si iz filma direktno u našu stvarnost! :wink: Nedostajala si mi svakako, ali mi je drago što si imala fantastičan period! Sveže kile će da odu...za to se ne brinemo....

Ja sam juče, na Božić, doručkovala pomorandžu a posle zaređala svega po malo.....tako da skidanje onog plusića tek predstoji (a nisam ni mislila da ću juče da ga skinem).....Opet ništa previše ali svakako kaloričnije i jače nego inače....jedva čekam da uđem u redovni ritam.... Na Badnji dan sam jela lepo tanko i sa minimumom hleba, ali sam zato juče nadoknadila...

Danas sam odlučila da dovršim riblju čorbu i ribu koje je na Badnji dan doneo Lični trener....iako u frižideru ima i sarme i pečenja.....

8. Jan ’14 ....
    1. Banana
    2. Riblja čorba, parče hleba
    3. Pola pomorandže
    4. Zelena salata sa malo kozjeg sira, skuša, parče hleba

(verovatno će biti još neka konzumacija danas, s obzirom na to da je br.4 bio u 14h)....
    Valjda ću od sutra normalno da nastavim.....mislim nije ni danas nenormalno.....ali sam se danas vrlo malo kretala.....baba....
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • SkadiNor
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od SkadiNor » pre 11 godine

Debeliccka napisao:jedva čekam da uđem u redovni ritam.... Na Badnji dan sam jela lepo tanko i sa minimumom hleba, ali sam zato juče nadoknadila...

Isto kod mene.. Badnji dan je prošao sjajno, ali zato Božić :020:
    Ja sam u suštini vidjela sad da ja umijem da održavam kilažu, da više nisam tako 'prazna' i gladna i da mi se apetit unormalio, samo da smršam i održavaću :)
  • jasminaw
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od jasminaw » pre 11 godine

Red rad i disciplina,jednom rijeci doci na svoje kad smo mi kad jedemo fino ,nismo gladne ali pametno. (ja pokusavam doci na svoje) ali u tebe ne sumnjam......

Zivjela ti mene :pivo: uz mlaku kamilicu,ja sam baba...kod tebe je makar neki HA povremeno :pivo:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Baš si me obradovala kada te ugledah, a navikla sam da si svakodnevno prisutna, uostalom kao i ja, pa čim te nema jedan dan odmah se primeti!
    Svi smo se malo opustili, ali ništa strašno! Vratićemo se u mirnije vode, a samim tim i skinuti ovo malo što se zalepilo.
    Obradovala sam se i ja Ruži!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

E da...
    Uglavnom sam ja redovna ovde....doduše u prethodnih desetak dana se ponekad dešavalo da me nema i po tri dana....bila sam ponekad odsutna, ponekad nisam bila raspoložena i tako....

Danas ništa posebno zanimljivo...
    U istom danu sam jela i pečenje i sarmu, ali to sam donela od mojih od Božića i hoću to da potrošim....Verovatno ću i sutra jesti sarmu a ostalo ću spakovati u zamrzivač. Pečenje mi se ovog puta uopšte ne dopada ali jedem, da potrošim. Doduše, to su male količine. Ukupno sam donela pečenja koliko bi prosečan muškarac pojeo u skromnom obroku a ja sam jela i juče i danas i sutra ću malo.....
    Zelena salata nažalost više nije lepa....tako da ne znam kako ću ako prestanem da je kupujem... Nisam u elementu da na drugi način nadoknađujem povrće, ne da mi se da spremam bilo šta....Imam malo neke kisele salate u frižideru...ali to je za možda tri obroka.... Tako da, ako bih izbacila zelenu, a ne spremam povrće....(ne da mi se nikako, jako sam se zablokirala po pitanju toga, mislim po pitanju spremanja, čak ni praziluk ne spremam)....onda će biti vrlo glupa ishrana...

Još sam nešto primetila... Kukala sam ranije da ne postoji lep hleb da se kupi. Onda sam pronašla lep hleb. Sad hvatam sebe da ga jedem iz ljubavi i sviđanja a ne što mi je potreban, trebalo bi tu da preduzmem nešto ..... Doduše uglavnom to nisu velike količine....retko kad... Npr, dešavalo se da kupim taj jedan hleb (500gr) i da jedem pet dana, a šesti dan bacim iako ima još....Ili jedem četiri dana....Tako da ne može da se kaže da su količine naročito velike, ali u svakom slučaju hvatam sebe na delu da jedem hleb jer mi se dopada a nije mi potreban baš uvek....
    Zato sam sada uvela novi metod, da bih smanjila hleb, odnosno ne da bih smanjila nego da se ne bih navikavala na više...:
    Uzmem krišku hleba. Jedem obrok bez hleba i tek na kraju, kada je ostalo još dva zalogaja jela, počnem da jedem hleb. Tako se neće dogoditi da jedem hleb sve vreme pa da mi do kraja obroka bude malo i da poželim da uzmem još jednu krišku hleba.... Ovo je odličan metod. Tada je obrok već završen i neću naravno uzimati još hleba....

Što se tiče slatkiša, hvala bogu, odviknuta sam...Mislim volim ih naravno (pojedine), ali ponekad danima ne jedem....što je OGROMAN napredak u odnosu na onu, srećom privremenu, fazu života kada sam ih ovisnički jela svaki dan... Razlog što neću sada da ih uzimam češće naravno nije zbog toga što će neka mala količina da me ugoji (neće naravno) nego zbog toga što će to da mi stvori naviku da ih jedem redovno. Jer, mogu da se kladim, da ako pojedemo čokoladu npr tri dana za redom, četvrti dan ćemo morati da je opet pojedemo ili da crknemo! To je zaista navika koja pravi ovisnost!
    Da ne ureknem!

Ovako je bilo danas, zasad....

9. Jan ’14 ....
    1. Pomorandža
    2. Sarma, parče hleba
    3. Zelene salate malo (jer je neukusna), pečenje, 2 kašike pavlake, parče hleba
    4. ???

Biće još nešto svakako.....jer sam br.3 imala u 16h.... videćemo... (br.2 u 11.30, br.3 u 16h ...). Možda bude jogurt ili voćka...

Eto tako...
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • limunada
    Početnik
    Početnik

od limunada » pre 11 godine

Dobra ti je ova fora sa hlebom. Valjalo bi probati.
    Ja sam inace poseban slucaj kad je hleb u pitanju...kad god jedem slatkise, posebno cokoladu, moram uzeti posle toga komadic hleba, trazi mi se :oops:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

O navikama i slatkišima neću da komentarišem, pošto nisam karakter, mada ne jedem neke glupe slatkiše tipa keksića, što si sama jednom napisala. Ja volim malo konkretnije, a keks i grickalice, kao ni pekaru sa raznim testima nikad, ili skoro nikad ne kupujem.
    Ako voliš kupus salatu, to bi ti bila odlićna zamena za listove zelene salate, jedino što moraš da je iseckaš. Ako ga voliš, iseckaj celu glavicu, bar ja tako radim, stavim u posudu, pa u kesu i u frižider. Vadim kada mislim da je jedem i samo začinim. Ja volim kupus salatu i uglavnom samo njega i kiseli kupus zimi jedem. kada pripremaš kupus za salatu, pola sata pre jela u posudi u kojoj praviš salatu, posoli kupus, promešaj i ostavi. On će ti lepo omekšati, začini pa jedi. Probaj, nećeš se pokajati, jedino, ako ne voliš kupus u glavici.
    Probaj, nećeš se pokajati, a drži sitost!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

U pravu si za kupus, i ja upravo tako radim kad pravim kupus salatu. Nemam nista protiv te salate, naprotiv bas volim. Medjutim problem je jedino u tome sto kupus nije uvek lep. Kad je onako zelen i mlad, ok. Inace ume da bude onaj drveni bezukusni, ja ga zovem industrijski. Ali kupovacu ga po potrebi.
    Danas sam ipak kupila normalnu salatu.
    Kiseli kupus takodje volim i nema maltene nista zdravije. To jedem kad sam kod mojih, tamo sam pocela i rasol da pijem (zbog zatvora koji mi se javi kad sam tamo) i to se pokazalo kao odlicna ideja. Mogla bih uvek da donesem kiselog kupusa od njih, medjutim kupus ne mogu da jedem na nacin na koji jedem zelenu salatu (da sastavim sa jelom i dobijem veliku salatu. To vec ne bi bilo to. Sa slatkim tj svezim kupusom bi se vec moglo manipulisati...
    Ali dobro je da sam danas kupila lepu salatu...jedino su sitnije glavice pa se dobije manje....a kako sam ja opsednuta ovim proizvodom, ispadoh pravi komplikovani kupac...

Danas ovako:

10. Jan '14....slicno...
    1. Banana i pomorandza
    2. Sarma, 2 dobre kasike pavlake, kriska hleba
    3. Zelena salata sa przenim jajima (2u1), jogurt sa zez, kriska hleba
    4. Moguce neko pice kasnije...

( kucam sa telefona...nemam kvacice)

Vidimo se!
    Poslednja izmena od Debeliccka u 17 Jan 2014, 22:47, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

• AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Kod tebe uvek pročitam nešto što me iznenadi, uostalom svako jede kako voli, ali prvi put čujem sarma sa pavlakom?!
    Raso je odličan, baš za te probleme, a salatu od kiselog kupusa mogu i jedem i bez ičega sa malo ulja odozgo i tucanom paprikom!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ana, moze da se jede sarma sa pavlakom sa strane, samo je malo nepotrebno navikavati se na te kaloricne dodatke, treba jesti jednostavnije. Ali, u svakom slucaju, da pokusavam da smrsam i da sam na nekoj dijeti za mrsavljenje, to mi nikako ne bi bilo preporucljivo... Ali posto nisam, moze po malo. Zato deco, ne pokusavajte ovo kod kuce!

Sinoc mi se jako jelo nesto slatko. Onda sam shvatila da sam u stvari gladna - bilo je vise od 4 sata od vecere. Vazno!! Obratiti paznju da se ne mesa glad i potreba za slatkisima - sto moze da se dogodi onima koji su na dijeti pa jedu premalo! Zato se uvek svima savetuje da ne jedu premalo, da ne preskacu obroke, da na UN dijeti npr svakako uzimaju uzine i da lepo pojedu pun tanjir za rucak a za veceru ako treba i vise od pola rucka jer mora da se.bude sito!
    E tako sam ja sinoc umesto slatkog uzela lepo parce mesa, ne veliko, 3 lista salate onako nezacinjene i malu kasiku pavlake - bez hleba. 4.5 sata posle vecere i 2.5 sata pre spavanja...ili vise...

Jutros dobra stvar! Stanje na vagi izmedju 58 i 59!

Odoh da doruckujem bananu i pomorandzu pa furam dalje....
    Slika

• SkadiNor
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od SkadiNor » pre 11 godine

Kako ti odaješ nekom harmonijom i mirnom (pozitivnom!)energijom :)
    Drago mi je da je stanje na vagi takvo, a i stanje u organizmu, da si naučila da 'razlikuješ' gladi :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala ti Skadi, ali da znas da nisam nesto luda od pozitivnosti u poslednje vreme...naprotiv... Ali ok, popravljam se.

Danas...

11. Jan '14
    1. Banana i pomorandza
    2. Mini parce hleba u letu
    3. Slatki kupus sa malo mesa (kuvan), hleb
    4. Banana
    5. Jogurt, hleb, nekoliko zalogaja mesa

Eto tako...
    Poslednja izmena od Debeliccka u 17 Jan 2014, 22:48, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

• limunada
    Početnik
    Početnik

od limunada » pre 11 godine

Da, to je istina...koliko sam samo puta zbog gladi pojela tonu slatkisa....nekad cak nisam ni jela ono sto skuvam nego samo slatkise, koji je to promasaj....

Svaka ti cast za meso i salaticu u takvoj situaciji, zaista si karakter. Super za vagu! :D
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Limunada, nisam ja karakter nego je to upravo i bila.klasicna glad za hranom, a ne neka potreba za slatkisima. Tako da to nije za Svaka Cast, nego sam jednostavno odavno shvatila da treba redovno da se jede, da se ne bude gladno. I navikla sam se na takvo ponasanje i sad ne mogu drugacije. Zato nekad u letu pojedem parce hleba ako nemam priliku nesto drugo, ali ne mogu da ne jedem.
    Sama si opisala savrseno sta je problem i od toga moras u potpunosti da se odviknes. To je jedini nacin da sredis navike, metabolizam i tako i liniju ali na duge staze.

Dajem sebi za pravo da ti pametujem jer sam to i ja prosla, u toj fazi kad sam se bila nagojila. To je bio moj ,,jedini" problem - jer nisam nikad bila neki bas veliki gurman niti postoji neka hrana koju bas toliko volim, godinama nisam skoro ni jela hleb, ....ali sam se.u jednom trenutku navukla na slatkise...
    Pisala sam o tome mnogo puta...
    Pojela bih nesto malo ujutro ili nista, a popodne bih kao zakljucila da mi je pao secer pa jela nesto slatko...unesem to a naravno budem i dalje gladna jer telo trazi pravu hranu a ne smece, a istovremeno kao pravi narkoman ti zelis jos vise smeca....
    Taj period nije trajao dugo ali me je unkazio...
    Sa slatkisa se treba ozbiljno skidati kao sa najopasnije droge...
    Ne mogu da ti opisem koliko samo vise energije imam, kao da sam 10 god mladja od osobe koja sam bila u tom periodu.
    Dakle jedi redovno, shvati da si gladna hrane a ne slatkisa, radi na tom odvikavanju...

Zato sam i navodila satnice u vezi sa sinocnim jelom, da bih objasnila da je to u stvari bila glad a ne neki umisljeni pad secera... Uostalom, parce obicnog hleba najbolje vraca ,,pali secer"...

Ovo mi je omiljena tema....jer ovo je kljuc svega za osobe koje su se ugojile zbog slatkisa i tako zeznule metabolizam i napravile prakticno poremecaj u ishrani (kao sto je bio slucaj i sa mnom)...Eto zato mi nikad nije mrsko elaborirati na tu temu i srecna sam sto sam se iz tog zacaranog kruga izvukla!
    Slika

Odgovori 3271 post