Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc po zakonima hedonizma

od Debeliccka » pre 11 godine

Bebe draga, nadam se da ćemo se uskoro više družiti. Nadam se da si dobro i pomalo se pitam i šta ti je sa kilažom...imam osećaj da si ,,spala,, još koji kg...

Ana, ko to sad zna... Moraćemo jednom zajedno da ručamo, na proleće nekad, pa da uporedimo :wink: ... Verovatno jedemo slično, tj ja jedem više jer jedem hleb...
    Znaš, što se tiče količine mesa.... kod mene je to nekad neka minijaturna količina (recimo ako je neko nazovi varivo sa dodatkom nekog povrća pa tako izmešano izgleda puno a u stvari je malo mesa) a ponekad je solidna količina...Kako kad....Ne bežim ja od količine mesa ako mi se jede. Recimo kada sam jela ono divno pečenje (sv.but iz rerne)...bili su parčići od po cca 100 grama... Kad jedem jaja, retko kad je jedno, vrlo retko. Dešava se dva a češće tri. Tunjevina češće pola velike konzerve a dešava se i cela (npr danas)...ali tu je 125gr čini mi se neto materije, kad se izuzme ona voda tj salamura.... Ne bežim ja od količine proteina. Treba bežati od hleba i skrobova i od prenapadnih kombinacija..(ti to ne radiš nego kažem generalno i pre na svoj račun, jer ja jedem hleb)....

Danas sam imala jedan takoreći savršen jelovnik sve dok nisam pojela čokoladu.....
    To nije isto kao kad jedem planiranu palačinku ili tako nešto, jer ovo nije planirano, nije bilo potrebno u smislu vitalnih potreba organizma ili spašavanja sveta od smaka ni ništa slično a razlozi su otprilike sledeći:

1. legla sinoć kasno i ustala jako rano (ali nisam bila u prilici da legnem i dremnem danas, jer sam ,,dežurala,, zbog više nekih obaveza koje sam imala danas....doduše imala sam dremkicu u planu ali jedna od obaveza, ova koja je bila u sred dana je iskrsla neočekivano)... Dakle manjak energije koja se nadoknađuje isključivo snom a ne bilo čim drugim, tj ne čokoladom....
    2. ovih dana, ovo je već drugi – treći dan, sam malo onako nervoznija i neraspoloženija.....
    3. Neko je izmislio čokoladu...i, bez obzira što ja čokoladu više ne volim i jedem je samo u ovakvim situacijama (nikada nije moj odabrani planirani slatkiš....odvikla se, a u prošlosti sam pojela tonu iste)....kako nije bilo sladoleda u ponudi, ja sam kupila ovo...

U pitanju je neka Bambijeva čokolada za kuvanje, jako ukusna....

P.S. Zaboravih da upišem pod jučerašnjim jelovnikom da je bila neka votka sinoć, tj malo više iste....

Dakle danas:

16. Dec ’13 - čokolada za kuvanje (kuva mi se plus)
    1. Banana i suve smokve (nekoliko)
    2. Zelena salata sa prženim jajima i malo mladog President sira, hleb
    3. Suve smokve
    4. Zelena salata i tunjevina (pomešana sa začinima, senfom, malo gustog Granice jogurta), hleb
    5. Inkriminisana gore pomenuta Č za kuvanje......

(obroka jeste puno...ali ja sam ustala pre 6h, br 2 je bio u 11:15, a br 4 u 16:30..... greh je došao čini mi se u 18:30....)....
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • moravka
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od moravka » pre 11 godine

Dvoboj: zelena salata i cokolada......
    Pobednik ce ipak izaci zelena salata! Sigurna 100%!
    Dodje tako neki put....neki dan.....neko raspolozenje.....
    Bice sve ok, sigurna sam!
    Bas bih puno volela da se ulovimo, makar na kratko, oci u oci.....onako kao pecaros i riba......upoznamo se, coknem te i pustim da otplovis ulicama Beograda! :16:
    Bas lupam....kakvo poredjenje! 8)
  • SkadiNor
    Početnik
    Početnik

od SkadiNor » pre 11 godine

'Grijeh' je tu samo da te podsjeti da smo svi mi slabi ljudi ali KOLIKO snage je trebalo da prevaziđeš sve to :)
    A ti si je imala, o, itekako jesi! :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Sta je tu je....da sam imala snagu nisam, da sam pokusala da je nadjem nisam! Juce su ocigledno pobedile zelena salata i cokolada za kuvanje....! Svi juce pobedise osim mene i debelog stomaka...
    Skadi, odala si mi kontra-priznanje hehe...
    Moravka nadam se da cemo imati priliku...

Jos da skuckam danasnji dosadni jelovnik ovako sa telefona....

17. Dec '13...dosadno
    1. Par zalogaja hleba
    2. Banana
    3. 3 kasikice posnog pasulja (radi probe ukusa jer sam pravila za slavu)
    4. Corba/varivo od raznog povrca i jaretine, zelena salata, hleb
    5. Zelena salata, jaja, mladi koz.sir, hleba malo

Ajd zdravo!
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Debelog stomaka!? Ne preteruj! :neznalica:
  • SkadiNor
    Početnik
    Početnik

Ej, ej, ej.. To što te mi nekad oslovimo sa Debeliccka, to je zbog nicka.
    Te riječi koje počinju sa DEBEL ti ne smiješ upotrebljavati da opišeš sama sebe.. :D
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma salim se! To je zbog osecaja! To je ona debljina u glavi i osecaj kad se jede na neuobicajen nacin...
    Neka nick-a, ne bih ga menjala! Sluzi da podseca na tu fazu u koju sam jedared upala...

Danas otprilike (u guzvi sam pa i nisam sigurna):

18. Dec....svasta
    1. Banana
    2. Kriska hleba sa miksom mladog koz.sira i pavlake
    3. Neka corba, salata kis kupus, hleb, malo rasola
    4. Malo jareceg pecenja, krompir salata malo, nekoliko zalogaja pasulja, hleb

U medjuvremenu neki kapucino iz samoposluge, duga prica..
    Na stolu su upravo domaci sitni kolaci....ja pijem kafu...

Sutra slava. Planiram da jedem riblju corbu i ribu koliko mi se bude jelo...hleb, event neutral.salatu...a ostale brojne djakonije cu najverovatnije sve preskociti...

Vidimo se drustvo!
    Posecivacu vas kad stignem, za 2-3 dana...
    Poslednja izmena od Debeliccka u 20 Dec 2013, 19:14, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

• moravka
    Amater
    Amater

od moravka » pre 11 godine

Ako se dobro secam ti i tvoji slavite sutra! I u to ime; SRECNA VAM SLAVA, da je proslavite u zdravlju i veselju! :pivo:
  • bebe
    Amater
    Amater

od bebe » pre 11 godine

Eh..kilaza je stala..kako i ne bi..popijem rucak..popijem i vecereu..bum tras fa..ovde je vec bozicno ludilo..i tako se i ja ponasam..hahah da ispratim ovu godinu i eto me..do tada me nema..ludnica je ovde..ljubim te mrsava konteso!
    Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring..
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Pridružujem se čestitkama!
  • Dionne
    Početnik
    Početnik

od Dionne » pre 11 godine

Srecna vam slava, Mrso nasa! :30:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 11 godine

Srećna slava, da ste mi veseli i zdravi! :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Moravka, Ana, Dionne, Dudo, hvala svima za čestitku!
    Bebe, moraću da ti iskopam dnevnik pa da ga malo izbacim na površinu, kad nećeš ti da ga čuvaš, mora neko.....
    Slava je prošla lepo! A dođoh i kući, što najviše od svega volim, u svoj svet.....Bilo je lepe hrane i sve je uspelo kako treba...pasulj, posna sarma, neke salate, riba, pita (ali ja ne jedem pitu od krompira i sličnog), riblja čorba, girice kao meze, neke pečurke, krompir salata...vino... Čak su i mojih ruku dela bila uspešna (ja sam dizajnirala sastav posne sarme odnosno milion začina)...

Pokušavam da se setim šta sam juče jela, ali ne mogu baš tačno....bila sam u poslu, nisam pisala i sada nisam sigurna....
    Sve je u redu, osim što sam uzimala sitne kolače...
    Mislim da sam prvo pojela voćku, pa doručkovala posnu sarmu, pa ručala čini mi se pasulj i kiseli kupus i čašu rasola i hleb.
    Kad su gosti sinoć završili sa jelom i bili kod deserta onda sam ja jela taj svoj slavski obrok...uzela riblju čorbu, pastrmku, kiselu šarenu salatu... To je sve u redu osim što sam posle uzela i tih kolačića......
    Jeste mi miks svega bio malo naporan jer nisam navikla na preterano živopisne dane, pa mi je u neka doba u stomaku bilo teško, ali dobro....I u ljutom sam pms-u, možda otud kolačići..... Nisam kući donela ni jedan, samo sam donela ribu.

Danas ovako beše....

20. Dec ’13 .... dan posle slave....
    1. Banana i ,,najsavršenija,, pomorandža na svetu
    2. Miks kozjeg mladog sira i malo pavlake, sa dodatkom karija i još ponekog začina, šarena kisela salata, hleb
    3. Sitni kolači 3-4 kom
    4. Pastrmka, zelena salata, čaša jogurta sa zez, hleb #

# Kako sam baš bila gladna (a i ručak mi je bio u vidu sitnih kolača) i oči su mi bile dobro gladne...pa sam izvadila sebi u tanjir podosta te pastrmke...Sva sreća pa je stomak bio pametniji od očiju pa nije dozvolio da mu se suvišno tovari....tako da je stomak pobedio gladne oči i sprečio ih da mu dotrpaju sve to što su servirale na tanjir....

Moguće je da posle bude neko vino :wink: ...ako ne, biće sutra svakako...
    Slika

• SkadiNor
    Početnik
    Početnik

Bogami, u tim Mršavićima se lijepo i ukusno jede :D
    Čim se osjećaš ok, znači da nisi pretjerala, inače bi iznijela realnu samokritiku :) :)
    Sitni kolači na slavama su ubijači dijeta za ljude kao ja :D

Ja vikendom ne radim, pa je to moj dan kad spremam hranu kući.. nadam se da ću se snaći kao ti :D
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Riba je lagana i sva sreća brzo se svari u želudcu, tako da ako se se i prejela brzo su prošle tegobe, koje si osetila!
Odgovori 3271 post