AnaV napisao:Dva puta dnevno jedeš Tonus! Nisi mi objasnila kakva ti je to KP salata, a pitala sam te u jednom od prethodnih poslova? Možda nisi primetila!?
Draga
Ana, videla sam ja tvoje pitanje o KP salati, ali ti nisi primetila

(odgovorila sam ti odmah u mom sledećem postu, posle tvog pitanja)...
Naravno, jednostavno...Krastavac Paradajz = KP.....Pisala sam tako isto danima pa jednog dana ,,prekratila,,....isto kao kad sam jela danima onu čorbu od tikvica (MMT = mleveno meso tikvice), pa jednog dana odlučila da joj dam kratko ime....Valjda si primetila da ja volim da se igram rečima tj da volim igre reči (mada ovo u dnevniku nije ništa...jer sam limitirana temom...ipak smo na dijeta.net pa se trudim da se držim svrhe foruma....hehe)...
A to za tonus dva puta u toku dana...
E sad na scenu stupa moja filozofija, od koje se mnogima verovatno diže kosa na glavi...
Imam ti ja neku svoju teoriju da sebi dajem šta mi se traži, ja nisam na dijeti...ja radim na tome da mi jelovnici ne budu niskokalorični nego o
noliko-kalorični koliko ću biti sita i srećna....Ja nisam neko ko može da živi na preterano malo kalorija (pričam okvirno i odokativnom metodom naravno, znaš da ja to ne brojim niti hoću niti želim niti umem), tj mogla bih, ali dokle? Bila bih danima na NK....a šta posle....usporila bih metabolizam, a pre ili kasnije bih se vratila svojim potrebama....zato ja ni na UN nisam htela da jedem manje porcije nego normalne, a ni posle...otkako nisam na dijeti....
Na kraju krajeva,
ako ću samo gladovanjem održavati ovu kilažu, onda to nije kilaža za mene...onda neka i ode malo na gore...na kilažu koju mogu komotno održavati...I ....ja
zaista jedem koliko mi treba i ne patim se gladna...E sad, ja nisam nikad ni bila poseban gurman...tako da je meni ovo normalno jelo (i u najtanjim danima kojih ima ponekad)....
Neko će reći: ,,pa kako si se onda ugojila?,, Pa tako što nisam više bila uobročena, što sam preskakala obroke, i što sam slatkiše neko vreme jela svaki dan....poremetila metabolizam i pogrešno identifikovala potrebe....pisala sam o tome više puta....Sto puta sam uzimala slatkiše jer sam mislila da mi je pao šećer (koja glupost) a u stvari sam bila bukvalno i klasično gladna....jer nisam jela ništa u prethodnih 6, 7 ili više sati...Uzela bih slatkiš...a naravno bila i dalje gladna, a mogla i još slatkiša...
Juče 2 puta po 2 tonusa, ostatak obroka po meni umeren i ok....tih 4 tonusa su u stvari max 85 grama tonusa (hleb bez brašna, znam da znaš, nego samo naglašavam), po meni to, kada se desi, nije ništa nedozvoljeno...
Konkretno juče....želela sam posle onog voća da upravo taj tonus ubacim u želudac...znaš da sam se žalila i na mučnine...a upravo taj sam hleb (mada to i nije klasičan hleb) je bio ono što sam smatrala da mi je potrebno...Osim toga, u takvom sam hormonalnom periodu, kada se traži više hrane....i bolje je i taj tonus nego neka glupost....I poslednje ali ništa manje važno....hlepčić, a pogotovo tako neki kvalitetan, značajno umanjuje potrebu za nezdravim UH....
Izvini na opširnosti...znaš da ja povremeno imam napade filozofije na ove teme....i ovaj dnevnik mi služi za to....
Naravno...biće i drugačijih dana, sa manje hleba ili u potpunosti bez....nekad sa više.....
Nek smo mi živi i zdravi!
Black Majo...našla si najgoru i najlenju kuvaricu na forumu da pitaš za recept...kako neiskusno hehe....
Tikvice dinstanjeJa volim da ih isečem na ,,listove,, onom spravicom za guljenje krastavca, krompira i slično.... pa na malo ulja na teflon...a posle dodam nešto drugo ili ne,....a to mogu da budu umućena jaja....mogu i same tikvice, šta god....može i meso ....
A pravila sam i tu
čorbicu sa mlevenim mesom i tikvicama Meso se sa lukom i začinima priprema kao za punjenje (dakle proprži) a onda se dodaju kockice tikvica i voda naravno...(plus šta god ko voli) i dobije čorbica, ja je obožavam...Tu lepo može da se proprži i praziluk zajedno sa mesom i da se recimo pravi više gusta varijanta, dakle ne čorba nego nešto taman onako po meri korisnika....
Danas sam jela za nijansu drugačije...Još sinoć mi je palo na pamet da danas kupim tu moju najdražu piticu na mestu gde znam da je dobra (neću da ih reklamiram)....i to je baš bio plan za današnji ručak...To mesto neću da reklamiram, ali jedno drugo mesto hoću ....burekdžinica Sarajevo u Svetogorskoj ulici i njihova zeljanica koja je takođe dobra (za mene)....
8. Avgust ’13 – 95. dan - Dani krastavca...
1. Dinja sa cimetom naravno
2. Banana
3. Salata KP, Pita zeljanica
4. Kikiriki malo
5. Krastavac varijanta – malo blage pavlake i jogurt a u tome krastavac, parčići suvog mesa, susam, lan, biber, kari, mirođija, 2 tonusa
6. Kasnije možda pivoVidimo se dragi moji!