Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • marrayya
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc po zakonima hedonizma

od marrayya » pre 12 godine

Citah malopre neki tekst pa se setih tebe, evo zasto se pije supa posle rucka, i zasto posle istog ne treba da se pije voda :)

Pijenje hladne vode nakon obroka = rak!
    Možete li vjerovati? Hladna voda će očvrsnuti masne tvari
    koje ste upravo konzumirali, što će usporiti vrenje. Kada te
    'naslage' reagiraju sa kiselinom, one će se razbiti i
    apsorbirati u crijevima brže nego čvrsta hrana i nataložit će
    se u crijevima. Vrlo brzo, pretvorit će se u masti i dovesti
    do raka. Najbolje je piti toplu juhu ili toplu vodu nakon
    obroka.

Dr Oz
    https://www.TickerFactory.com/weight-loss/wznF5dQ/]
    Slika
  • Cirkončić
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Cirkončić » pre 12 godine

Neverovatno! Mnogo volim njegove emisije, čovek je super. A inače, evo nešto zanimljivo iz moga života. još od malena uvek sam više volela da jedem prvo čvrstu hranu za ručak a potom supu. Bila sam mali dr OZ! :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 12 godine

Danas sam čula da je otišla Alfina mama i to me je jako potreslo.....I inače sam posebno slaba na temu roditelja.....U jednom trenutku mi je u poruci pisala kako je i kakvo je stanje (nije bilo dobro)....da bi koji sat kasnije vest bila tako drastično loša i konačna......

Drugarice moje....na temu ovoga o čemu smo diskutovale....svaki komentar je dobar i dobrodošao i svaka škola mišljenja ima neko svoje mesto...ne treba biti isključiv...pa je tako svaki savet koristan...

Ružo, hvala na razumevanju (mislim na moje nesvraćanje, ali očekujem skore HA u obliku vina ili loze ili nečeg sličnog koje ćemo da isplaniramo)...
    Tvoj stav o napadima gladi, bio dobar ili ne...ne može da škodi...Kao da si predosetila....i planirala sam da danas forsiram voće...samo je bilo pitanje hoću li stići da odem negde da kupim (jer Maksi ne dolazi u obzir)...ali okolnosti su se namestile pa sam se prilično snašla ipak (Lični trener sinoć isporučio voće i to organsko, sem banana koje su naravno kupovne)...
    Gubljenje kontrole, da ....simptome treba odmah prepoznavati i reagovati, naravno....

Moravka, na dobrom si putu, vidim! Inače, dobro zboriš! Ovo što je mene snašlo je prosto apetit i glad...ne bukvalno gladne oči jer nisu u pitanju konkretne stvari koje želim...nego jednostavno potreba za još i još hrane....možda i zbog tog niskog pritiska i nemoći ovih dana....ali rešićemo to ili se Mršavićka nećemo zvati......

Ella, proći će, mora da prođe.....nemamo izbora....

Ana, ja se u potpunosti slažem sa tobom...ti si rekla stvari prilično slične onome šta ja uvek pričam, samo na drugi način...Kikiriki smatram dobrim i ume jako dobro da mi prija, vis a vis glavobolja i sličnog...Međutim problem sa kikirikijem je u kaloričnosti u slučajevima kada ionako imamo dovoljno drugih obroka u datom danu...U pravu si za slani kikiriki ali on je toliko preslan da ga jedem stvarno samo u slučaju krajnje nužde....baš baš preteruju koliko trpaju soli....
    Šumeće ne uzimam nikad u životu...ako se problem nastavi sa manjkom energije, što se iskreno nadam da neće i da će biti bolje...smisliću neku alternativu...možda više limunada tokom dana ili te koje ti kažeš, C u kesicama, ili eto i neka šumeća jednom u životu ili samo tako u određenom periodu, neće me ubiti (kad me cigarete nisu ubile)....B kompleks ne bih baš..to zaista otvara apetit...
    KP = krastavac + paradajz.....(vrtelo se to tako danima kao redovna salata, ponekad KPP – dakle sa dodatkom paprike, pa ja jednog dana rešila da skratim...)...
    Što se tiče rigoroznosti, u teoriji si potpuno u pravu i ja bih isto tako nekome rekla. Međutim, samo si za nijansu omašila u praksi....jer ja upravo primenjujem tu teoriju koju ti navodiš i zato jedem slatkiše (jednom u 4 ili 5 ili 6 dana) jer nemam nameru da se zaričem da ih nikad u životu neću jesti, kad znam da hoću i volim a i slatkiši su za ljude.....Problem je što sam ih u posl.vreme jela češće nego što je dozvoljeno i što sam uzimala i one koje ne volim kada su mi naleteli par puta...pa sam se odlučila na famozni eksperiment ne bih li ponovo uspela da se vratim u stanje potpune ravnodušnosti prema slatkišima koje sam bila postigla...i da se sa tih 10 dana apstinencije rešim eventualne zavisnosti ako je bila počela da se stvara...Jer kažu da se nakon 10 dana apstinencije čovek može sa nečega ,,skinuti,, ako stvarno hoće...Posle tih 10 dana, da sam ih izgurala, ja bih nastavila da ih jedem, ali kontrolisano.... bez impulsivne konzumacije...

Marayya, što se tiče ,,Supa Teorije,, ja sam u istu nekako oduvek verovala...zato i insistiram na toj priči i zato sam i tebi predlagala da se odvikavaš od uzimanja vode tokom i posle obroka...Ovo sa rakom su krupne reči...neću u to ulaziti....ali nekako sama logika varenja mi naginje na to da je ovaj navedeni režim supe odnosno vode ispravniji nego obrnuto...

Cirkončiću...i ja sam konstatovala da imam mnogo nekih navika koje su se (nakon što sam čitala izvesnu literaturu tokom života) pokazale kao ispravne...a da ja to nisam znala nego sam jednostavno tako preferirala....pa se posle ispostavilo da je tako pravilno.....Ali zato imam i ,,pregršt,, loših navika...ako ćemo pravo.....

Danas nije najbolja hrana na svetu, ali je istovremeno savršena kad se uzmu u obzir okolnosti i stanje u kojem sam se našla...I dalje sam niskog pritiska, sa glabovoljom i bez snage, ali se izborih.....

1. Avgust ’13 – 88. dan – Debeliccka u pokušaju da se vrati u svoj ritam....
    Tokom dana forsirala voće...nisam baš beležila kako je tačno bilo raspoređeno (osim što znam da je doručak bila voćna salata – banana + jabučice + kupine)....
    U svakom slučaju pojela ukupno:
    3 male banane, činiju kupina (domaće 100%), jabučice seljačke nekoliko (100% domaće), nešto neslanog kikirikija
    V1: Tikvice#, salata KP sa zezalicama, kriška hleba
    V2: malo kikirikija

#Tikvice su pohovane, a ja inače skoro nikad ne jedem pohovano (možda jednom godišnje), međutim Lični trener ih je takve spremio i doneo zajedno sa kupinama i smokvama iz svoje bašte... Bez obzira na to, pojela sam krišku hleba uz taj obrok i ne kajem se....
    Smokve nisam jela, duga priča....
    Šljiva imala u frižideru nekoliko, takođe domaće, ali njih zaboravih da ponesem na posao......

Ipak zadovoljna...
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Marajin komentar i DR Oz da se smrzneš! Ponekad se zaista ide iz krajnosti u krajnost!
  • jasminaw
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od jasminaw » pre 12 godine

Dodjem ponekad kod tebe samo da se nagledam tikera,tako lijep tako uspjesan. Mislim nije da moj nije,ali kod tebe sve lijepe cifre moje zelje......

Nadam se da si bolje sto se tice Alfine mame,znam da ste bliske pa i kad pogodi pogodi i bliske ljude. Ja je ne poznajem(licno) a suze mi krenuse kad procita njen post o mami. Tuga pregolema :(

Ljubim te Mrsavice nasa....
  • Somborka
    Amater
    Amater

od Somborka » pre 12 godine

Mršo,drži se!Nemoj se uzbudjivati zbog sitnih brljeva!I sama si sada sposobna da "povuces rucnu" kada je opasnost na vidiku!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Jaco, nećemo da pričamo o tome kako sam ja.....to što sam se ja potresla, nego kako će Alfa da savlada svoju tugu...

Danas kao i juče...oko jelovnika se nisam ni trudila ni razmišljala bog zna kako....važno mi je samo da jurim i ujurim i prepoznam osećaj one ,,stare sebe,, koja bar relativno dobro vlada situacijom......
    Ne uzbuđujem se ja zbog brljeva, što reče Somborka, nego hoću da uspostavim smisao i red....

Ustala sam opet užasno rano....nastojim da ujutro radim vežbe za svoja jadna leđa i ostalo.....Ovog puta sam se potrudila da prvi obrok uzmem sat nakon ustajanja tj sat nakon one tople limunade...imala sam samo tu malu jadnu bananu u kući....posle sam dokupila zalihe pre posla...

2. Avgust ’13 – 89. dan – Polako nastavak povratka sebi valjda....
    1. Mala banana
    2. Voćna salata: banana, 2 male breskve, par šljiva
    3. Krastavac (domaći, savršen) u jogurtu sa puno zezalica predvođenim njenim veličanstvom mirođijom#
    4. Kikiriki
    5. Banana
    6. Salata KP, šnicla svinjski file, tikvica, malo parče hleba avaj

#br.3 greškom nasula malo više jogurta, a Balans je dosta redak, pa ispalo kao neka hladna supa, što da ne....

Zadovoljna sam... :)
    Sutra će se najverovatnije jesti banana, breskve, dinja, kiselo mleko i eventualno proteinska večera.... mada ko zna....neće sve zavisiti od mene...
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Smeška
    Početnik
    Početnik

od Smeška » pre 12 godine

Debeliccka, samo da te :009: i da te ovako forumski zagrlim, a ostalo ti možeš sama! Iz tvojih postova sam uvidela koliko si samosvesna i jaka ličnost tako da uopšte ne sumnjam da se nećeš presložiti i nastaviti dalje. Srdačan pozzz :mahalo:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Smeška hvala ti! Poljubac i tebi! :009:

Zadovoljna sam što sam ovih dana imala priliku da jedem i ,,pravo,, voće a ne samo banane....Takođe sam zahvalna UN-ki što me je naučila da volim voće i uživam u istom....
    Dobro je ipak....dolazim na normalu....važno je samo da nisam u nekoj galopirajućoj gladi i gojećem maniru...o ostalom ne razmišljam previše.....Samo mi je važno da sam vratila osećaj ,,normalnosti,, da kucnem!

3. Avgust ’13 – 90. dan – Zadovoljna...
    1. Voćna salata: banana + 3 breskvice + cimet
    2. Dinja i 1 breskvica
    3. Malo neslanog kikirikija
    4. 3 Breskvice sa cimetom
    5. Šnicla svinjski file, salata KP, malo parče hleba
    6. Parče piletine sa roštilja
    HA: Crno vino, iskusna porcija

Doviđence! :mahalo:

Editovala sam jelovnik i precizirala alkohol za HA i dodala neku klopu za br.6
    Poslednja izmena od Debeliccka u 04 Aug 2013, 22:11, izmenjeno 2 puta ukupno.
    Slika

• BlackMaja
    Amater
    Amater

od BlackMaja » pre 12 godine

Od danas sam i ja tu da pruzim podrsku :oops:
    Slika
  • bebe
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od bebe » pre 12 godine

Ljubavice ukrali su me..spremaj otkupninu..otmicari su opaki frajeri!:-) kako kazu slovenci..lepa dekleta ljubijo barabe:-)
    Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring..
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Podseti me na cimet, koji sam zaboravila. Danas ću da pospem dinjicu njime!
  • Smeška
    Početnik
    Početnik

od Smeška » pre 12 godine

:013: Znala sam!
    Nisu mi baš najjasniji tvoji dnevni obroci, ali kad doguram do tvoje kilaže-tražiću objašnjenje :D :009: Pozzz :mahalo:
  • Cirkončić
    Amater
    Amater

od Cirkončić » pre 12 godine

Meni se baš dopada kako se ti hraniš. :)
  • Dionne
    Početnik
    Početnik

od Dionne » pre 12 godine

Samo da ti posaljem ogroman ogroman poljubac! :009:
    Zaintrigiralo me ovo 'glad iz glave i glad iz stomaka' i sama nekada pomisljam o tome...
Odgovori 3271 post