Opet mi na ovom kompu ne rade ni fontovi, ni smajliji, ni boje ni poljupci.....
ali ću sada editom rešiti...Moravka, drago mi je da te vidim ovde nakon dugog vremena…ali mislim da si preterala i upotrebila prevelike reči za mene…ipak sam ja najobičniji grešnik koji se ni po čemu ne izdvaja od drugih, ok možda po nečemu ….recimo po propagiranju alkohola u ishrani..…hvala ti svejedno, mada ne priliči to sve meni, mislim to što si nabrojala. Ljubim te!
Jaco, u vezi sa ovim fazama…
Ne da sam daleko od UNke nego nisam na UNki…mislim nisam na dijeti…Ja zaista nisam nikakav poseban gurman osim što sam povremeno slaba na slatkiše….
Inače što se tiče faza…ne radi se tu toliko o tome koliko imamo kg na vagi i da li smo u malom plusu ili ne….Radi se o tome da se ponekad osećamo debelo u glavi. Ja se tako osećam kada izgubim kontrolu, ne zato što sam neki poseban ,,control freak,, nego zato što jednostavno smatram da se sa hranom mora biti u kontroli i imati kakav takav koncept i neka okvirna pravila.
Da, to sa debljinom u glavi…Pre samo nekoliko dana sam pisala o premršavosti i o tome šta mi neki kažu, da bih juče pisala kao da imam 150kg, a samo zato što sam u toj hormonskoj fazi, što sve buja, apetit raste, ja nakljukana lekovima protiv bolova i lekovima protiv povraćanja a tih kg-dva koji se eventualno stvore što stvarno što zbog hormonskog perioda naduvenosti….deluju i osećaju se kao 20 kg…..Ali u glavi se javlja osećaj debelosti i predebelosti…..
No, jutros već stvari deluju da su normalizovane…..Još uvek imam menst ali sam izgleda ušla u onu završnu fazu kada stvari počinju da idu ka normalnom, ili mi se čini…no tek je počeo dan…pa ćemo videti…
Ako sam ti zaista inspiracija, to mi je kompliment i hvala ti na tome, ali ja moram da dodam da si i ti jedna kompletna i formirana inspiracija nekome drugom ili samoj sebi, ti sasvim vladaš situacijom i jednostavno živiš ona pravila o kojima ja uvek filozofiram. Dakle ne pričaš ih nego ih živiš, a to je pravilan život stalno a ne od sutra i od ponedeljka sa dijetom ili bez nje, tj to je tvoj način života…..Uvek ponavljam da je kontinuitet najvažniji i da je važno da preovladava red i smisao i da u tom slučaju povremeni dani nereda i besmisla ne mogu nauditi, samo dok je tako….Problem je da se ne napravi obrnut raspored stvari…
Nismo se mogle ,,pisati,, kada si ti počela sa UN prošle godine jer sam ja tek 12.Nov.2012 došla na Forum a ti si tad već uveliko dobila svoju bitku…Inače šteta…..
Nekad razmišljam o tome zašto sam i dalje na Forumu….
Recimo, kada bih sad htela da pišem klasičan dnevnik svog života, sigurno ne bih mogla i bilo bi mi mrsko….A ovaj dnevnik ishrane, kilaže i osećaja sa ishranom i kilažom, ne da mi nije mrsko pisati nego naprotiv. Imam osećaj da je to nešto jako korisno u spoznavanju sebe i svojih slabosti i snaga, uspona i padova, zabluda i grešaka u vezi sa ovom problematikom….Takođe ima i moralnu funkciju…..ovaj dnevnik služi i kao neka virtuelna savest…..
Ljubim i ja tebe puno!
Dionne, naravno da ti je recept fenomenalan i da nemam nikakav problem sa kombinacijom namirnica (na kraju krajeva ja jedem sve i nisam na dijeti, samo gledam da jedem smisleno i što manje glupo), ja volim takve stvari…to su inače one salate koje se samo zovu salate a u stvari su kompletni obroci. Dolovaću ti razmaženo, ali da, jeste malo komplikovano….ne zato što je teško da se pravi, naprotiv, nego zato što ja nikad ništa ne pravim planski nego večito improvizujem i nikad nisam kod kuće…ili jesam kod kuće ali nemam namirnice ili volju, ili sam pokupovala namirnice ali me nešto spreči i zadrži pa ne dođem kući do ponoći…..uvek nešto….Nisam ti ja nikakva žena kad je hrana u pitanju, pre neki muškarac skitnica….
Pečurke ne kupujem nikad zato što ih je potrebno spremiti odmah a ne držati 3 dana u frižideru a ja za to nemam uslove…Npr ako eventualno subotom i nedeljom imam vremena i priliku da odem na pijacu da ih kupim, trebalo bi istog dana da ih spremim, ali se to neće desiti jer ja nikad nisam kod kuće…Ako ostanu par dana u frižideru, preporučljivo je da se bace…..Nekad pre sam ja pečurke redovno kupovala, ali nakon što sam ih nekoliko puta bacila, prestala sam sa kupovinom. Ponekad kupim kad idem kod mojih i to se odmah spremi i pojede tog dana….
Ružo slobodna devojko, nedostajala si. Nadam se da se vidimo uskoro na vincu ili rakijici! hehe…
Maggie, jasno mi je, ne treba da se pravdaš…nego znaš da sam ja sklona filozofiranju i objašnjavanju svojih pogleda na stvari…objašnjavanja zašto je za mene nešto tanko ili jako…itd…Ljub!