Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • Dionne
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc po zakonima hedonizma

od Dionne » pre 12 godine

Ne vidim da kukas, nego da mastas... Mene bar mastanje ako se dovoljno dobro skoncentrisem poptuno oslobodi stresa i opusti.
    Divna si, divna cerka.
    Veliki poljubac! :30:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 12 godine

Videćemo Marayya, njegovo stanje se baš nešto ne popravlja....U pitanju je otok lica (obrazi) i usana...ne znamo da ima neku alergiju niti naravno možemo da znamo kakvu je to alergiju mogao odjednom da stekne, i šta je mogući uzrok.... hvala što svraćaš... :009:
    Dionne, kukam, da, i maštam, da.....I tebi poljubac! :009:

I dalje neispavana...prvo ona noć provedena tamo, subota na nedelju, jeste da sam malo juče pre podne spavala ali nedovoljno.... a onda sinoć nisam mogla da spavam....Večeras ću izaći u šetnju.....bez obzira što se osećam kao da me je tenk pregazio....

Da, kilaža, na 58 je sada...
    57 sam evidentirala na tickeru 27.juna s tim što se 57-ica javljala povremeno tokom celog juna.....Sad se opet izgubila, što je sasvim u redu....Sasvim logičan sled događaja... 57 mi i ne treba osim kao rezervni minus i garancija da ću održati neku drugu kilažu, bilo to 58, 59 ili 60....Videću ovih dana da li da menjam stanje na tikeru tj da li će ostati ovo ili opet 57 ili nešto treće....
    Počinje i pms...pa će i tu biti turbulencija....ma da smo živi i zdravi što bi rekli neki, hehe...

Hrana danas kako mi je bilo najlakše i najzgodnije, jedoh da bi živela i ne živeh da bih jela....bar mi sve ovo prija......

8. Juli ’13 – 64. dan .....
    1. Banana i 2 male jabuke – 9.30
    2. Kiselo mleko sa zezalicama, 2 tonusa – 12h
    3. Salata KPLjP, domaći kozji mladi sir, 2 tonusa – 15h
    4. Salata KP, mladi sir President, tikvica – 19 h
    5. Kasnije ću uzeti: par čaša belog vina

Doviđenja za sada :mahalo:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • tinčicaaa
    Početnik
    Početnik

od tinčicaaa » pre 12 godine

vidi vidi mrse....pa ona osla u minus samo takvi....cak 3 kg steka za crne dane...znaci brojanje pomaze.... :009:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Tinčice tako dugo te nije bilo! :009: Vidim kod sebe se nisi ni upisala...Ja se i dalje nadam da ćeš se ti ponovo redovnije družiti sa nama,....mada razumem, posao, smene i sve ostalo....
    Ne znam na kakvo brojanje misliš...možda brojanje dana, pošto kalorije ne brojim, ne brojim ni čaše alkohola.....hehe... :wink:

Evo i moje hrane...

9. Juli ’13 – 65. dan – Proteiniskuitet
    1. Banana, 2 manje breskve
    2. 2 Tonusa
    3. Voćni jogurt šumsko voće
    4. Salata KP, tunjevina iz salamure, 2 Tonusa
    5. Salata KP sa tragovima mladog sira, pljeskavica
    6. Čaša belog vina

Ende.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • marrayya
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od marrayya » pre 12 godine

Lep zavrsetak dana :)
    https://www.TickerFactory.com/weight-loss/wznF5dQ/]
    Slika
  • Maggie Kaye
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od Maggie Kaye » pre 12 godine

Mršice, kako su mama i tata? Ima li pomaka?
  • Magi
    Amater
    Amater

od Magi » pre 12 godine

Kad se setim sebe sa 57 kg (bilo u prošlom veku :D ), tankosava...Nego šta bi sa onim tvojim, sad se setih da sam davno pročitala (onaj HA)? :D
    Kako su ti roditelji?
    :009:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Iskopah članak nepoznatog porekla:

"Pismo nekadasnjeg direktora IMLEK-a, Zlatkа Šćepanovićа

Nezdrava i biološki bezvredna hrana koja nije za decu: margarin, paštete, parizer (...) i viršle. Hranu koju ne treba davati svojoj deci jer nije zdrava niti biološki vredna.

Podsticaj da napišem ovaj tekst je reklama na televiziji u kojoj se pojavljuje popularni pevač Željko Joksimović i preporučuje margarin deci za jelo, pod sloganom zdrave hrane.

Margarin nije nikako zdrava hrana! To je potpuno veštačka i biološki bezvredna hrana, jer se sastoji od vode, lošeg ulja i gomile umetnutih i veštačkih konzervansa i stabilizatora, veštačkih boja, veštačkih vitamina i veštačkih aroma.
    Reklamirati margarin kao zdravu hranu je potpuno licemerje, zavodjenje i manipulacija potrošačima, kao i zdravljem nacije. Margarin je veštačka i loša kopija maslaca, butera, i nikako se ne može izjednačavati sa prirodnim proizvodom.
    Naravno, ne radi to Željko Joksimović namerno i svesno, on to radi za pare proizvodjača margarina koji to proizvodi i nama prodaje upakovano u lažnu priču i tvrdnju.

Ista moja zemrka se odnosi i na prevarantsko i manipulativno reklamiranje viršli, parizera i pašteta kao zdravog doručka i zdrave hrane za decu.

Svestan sam da nikakvo regulatorno telo a ni Asocijacija za zaštitu potrošača neće moći da se izbori sa medijskim lažima i da ovakve spotove kao obmanjujuće skine sa TV ekrana, pa sam rešio da napišem ovaj tekst. Svestan sam i da će mnoga deca i mnogi roditelji ili staraoci dece biti žrtve ovakvih reklama i propagandnih poruka i svojoj će deci mirne savesti davati lošu i nezdravu hranu, verujući da je sve istina što se tvrdi u medijima. Zato i pišem ovaj tekst, makar za malobrojne koji će ga pročitati i razmisliti o njemu i hrani koju daju svojoj deci.

(...)

Mesna industrija sve iznutrice, kožu, nokte, papke, creva, žile, salo, masnoće, kosti, ligamente, i svo ono manje kvalitetno meso životinja, fino samelje do neprepoznavanja, doda povrće, soju i začine, plus konzervanse i stabilizatore, upakuje to kao ukusnu namirnicu zvanu pašteta, parizer i viršla.

Osim veštačkih aditiva problem takve hrane je i gomila soli koja se stavlja u preradjevine da bi se iste održale od brzog kvarenja.

Zato, nemojte kupovati te proizvode (...) jer to je kupovina otrova koji je lepo upakovan!"
    Slika

• Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Vidim da je na Forumu zavladala epidemija i opsesija tikvicama. Sad mi je lakše što nisam jedina koja može da ih jede svaki dan...taman sam poželela onu MMT čorbu....vadim iz zamrzivača ovih dana, ima porcija ili dve, čini mi se..

Marayya, jeste, što da ne....lep završetak dana...

Magi, Maggie,
    Mama i tata bolje, hvala na pitanju. Mada, moramo svakako sa mamom na kontrolu, jer joj je otečen stomak, možda se formirala i neka unutrašnja kila posle operacije.....Tatin otok lica se konačno povukao....nadam se da je stvar jednokratne prirode i da nećemo morati da se upuštamo u ,,istragu,, novostečene alergije...što bi stvarno bilo komplikovano kad se sve uzme u obzir, verujte mi jako komplikovano (ne samo što se alergije komplikovano istražuju, nego ti odlasci, ostavljanje mame same kod kuće, itd..).... a i stvarno mi je dosta svega ...i predosta...

HA je bila oznaka za Hedonističke aktivnosti....tj svi moji alkoholi koje ja neću da zovem brljom nego jednostavno svojim zadovoljstvom....OK, sticajem okolnosti sam ponekad propuštala da to nazovem tako....pa ne znam na šta tačno misliš Magi...i šta me pitaš....jel me pitaš ima li HA (ima alkohola ako je to pitanje, a i piše u dnevnicima) ili misliš na ,,onu,, FA uz HA....ima i toga...mada je u poslednje vreme bilo malo poremećaja u ritmu i frekventnosti, sticajem okolnosti....Molim te budi preciznija...ovo je ipak dnevnik....

Maggie, poslala sam ti nešto na pp....

Magi, to sa 57 kg...da moraću da promenim tiker, sad sam 58....57 se javlja povremeno...
    Nego ne znam šta da mislim...u neku ruku sam premršava, a opet, nemam nameru da se namerno i planski gojim.....imam dane sa više i sa manje kalorija...nisam opterećena vagom, ali sigurno neću na dijetu za debljanje... :wink:
    Nego, znam ja u kom grmu leži zec....
    Ne bih ja imala ništa protiv ni 62kg npr...ili čak i više...nego me samo jedna stvar nervira, a to je činjenica da mi se svako gojenje odražava oko struka...OK i dalje sam ja srazmerna i nisam nikakva karikatura, ali u svakom slučaju, bez obzira što se prilično ravnomerno gojim od glave do pete....nervira me taj mali naglasak na ,,stručnoj spremi,, tj ,,stručnom,, pojasu....
    Kažu mnogi da sam premršava i razumem ih...a mnogi se i dive... različiti su ukusi...baš su onako ekstremno različiti....pa nema pravila...Negde se ja i slažem da je ovo možda premalo....Ako mi se bude dalo, slikaću se makar bez glave....jer mi nije baš do preteranog eksponiranja....pa procenite sami....mada sve zavisi od frizure i od garderobe....jedna sam osoba sa podignutom kosom, druga sa spuštenom, jedna u suknji, druga u pantalonama....zavisi da li nosim nešto što mi je preveliko ili sam u nečemu odgovarajućem.....baš su različiti utisci.... :neznalica:

Biti il ne biti pitanje je sad...
    ....jel lepše u duši trpeti praćke i strele sudbe obesne ili na oružje protiv mora beda dići se i borbom učinit im kraj, umreti spavati ništa više, reci da spavanjem se svrši srca bol i hiljadama životnih potresa naslednih mesu, eto to je cilj i predano mu teži ti...

Jelovnik beše dobar kako je haotičan dan bio...
    Hronično neispavana još od one noći na Urgentnom, tumaram kao muha bez glave, pms u punom jeku, apetit se javlja kao i ono odsustvo energije, vreme teško...mislim sparno je.....Kad rezimiram, čak sam i dobro jela...

10. Juli ’13 – 66. dan – Mršava, biti ili ne biti???!!!
    1. 2 manje breskve
    2. Slovo O (Kuvani đevrek komada 1)
    3. 2 čokoladne bonžite
    4. Salata KP, domaći mladi kozji sir, 2 tonusa
    5. Palačinka sa nutelom, plazmom, višnjama, velika kugla vanila sladoleda sa malo čoko.sirupa – OPA!
    Slika

• Loptica90
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Loptica90 » pre 12 godine

Au, sunce ti, kakva večera, voda mi na usta krenula od samog opisa... UH! :)

I kod mene je prilično ravnomerno raspoređeno, jedino je u poslednje vreme počelo da se kupi na stomaku i ne sviđa mi se to uopšte... Ali za nedelju dana ću konačno moći da se posvetim vežbanju i ishrani i nadam se da ću da se dovedem u red skroz. :) :009:
  • Magi
    Amater
    Amater

od Magi » pre 12 godine

Da, da mislila sam na FA uz HA :D :D :D Znam da sam pročitala i vidim da više ne pominješ :)
    I još nešto-uživaj u svojoj premršavosti!! :D Tako je i Teta Neda došla do 57kg pa rodila Arjicu našu! Opušteno i puuuuni plućima! :009:
  • jasminaw
    Početnik
    Početnik

od jasminaw » pre 12 godine

hahhahahah kad se mrsavice skiraju oko kilica.

Uzivaj u svojih 58 a zeljela si 62 .... :)

Ljubim te i da znas da je i meni krenula voda na usta od vecere :evil:

P.S drma me PMS ,ne obracaj paznju na mene ,danas ludu :005:
  • Ella
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od Ella » pre 12 godine

Gledam vase tikere, citam komentare, i slatko se smejem oko tih silnih muka :D ali svakom svoja briga najveca, neka, neka imacu i ja toliko,...mislim, jednog dana :D hocu reci kad-tad :evil:

Hej, nije epidemija tikvica samo na forumu vec po bastama. Rodile ko lude, pa sad delimo onima koji zive po soliterima :)

Obozavam tvoje mudre misli i rado ih citam, bas mi legnu, keep going!
  • Dionne
    Početnik
    Početnik

od Dionne » pre 12 godine

Drago mi je da je tati i mami bolje. I taj otok nadam se da nije nista ozbiljno, da ce ti mamica biti tiptop posle kontrole.
    Sigurna sam da si ti osoba koja nije opsednuta tezinom. Ni prekomernom ni 'premalom'.
    Glasam za BITI - ono sto jesi sada.
    :009: :009:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Danas mi je 8 meseci na Forumu!
    Kao da je juče bilo..

Loptice ti preskači opise ako ti škode! :009:

Magi, to sa HA i FA...pa znaš kako......nekako i nije (odnosno uopšte nije) svrha ovog foruma da se prijavljuje i ta FA (uz HA), pa je malo bez veze....Ponekad se u šali omaklo da se piše o tome...pravile se neke asocijacije i insinuacije, više spontano...ali stvarno ne bih mogla da napišem FA to i to.....A to ponekad kad se pokrene i inspiriše diskusija na tu temu...volim ja na tu temu da pričam, što jest jest! Ali ne mogu tek tako da napišem u jelovniku a niko me nije pitao za to....hehe
    Premršavost neće ni potrajati, to sam sigurna,....bilo kakav poremećaj ritma zagarantovano i ,,brzom brzinom,, remeti ovu kilažu....ili uvođenje samo malo više UH i eto đavola...tako da se ni ne nadam održavanju ove brojke na duge staze... :009:

Jaco, znam šta je pms, patim evo pet šest dana...hej hej hej ...(setih se jedne pesme...patim evo mesec dana hej hej hej...)... :009:

Hvala Ella, navijam za tebe da uspeš! :009:

Dione, hvala što ste glasali! :009:

Inače još uvek je kod mene anarhija....Nakon one noći na Urgentnom se još nikad nisam naspavala kako treba...ili naveče ne mogu da zaspim, ili se ujutro probudim prerano, zatim migrena (ona što uhvati po nedelju dana i ne pušta), pa jurnjava, pa pms ali baš nezgodan....A još na onom putu u Andrićgrad sam poremetila ishranu.....Definitivno nemam osećaj kontrole.....kakav sam imala do pre ovog perioda recimo....
    Nisam ljubitelj horoskopa, ali neko veče čuh onu Jasminku Holcnešto kako kaže da je ovo period za gojenje (ali i za još ponešto što nije loše...)...Ja sam blizanac, podz.bik....nisam do pre par godina znala ni šta mi je podznak....toliko o mom praćenju horoskopa....

Juče nastade nekakav haos i luda kuća...kojem sam se prilagođavala i jela šta je bilo dostupno (beskrajno pospana i umorna, jedoh ja lepo za troje .....kada bi se to sve poredilo sa nekim mojim tipičnim dnevnim unosom...).....Sve je išlo neplanski i nabacano, bez plana, cilja, koncepta i smisla.....to je najgora varijanta, kada bi potrajalo donelo bi 5 kg za 10 dana najmanje...

11. Juli ’13 – 67. dan – Svaštarijada Umorijada Cirkusijada
    1. Banana
    2. Kiselo mleko sa zezalicama, kriška integ.hleba
    3. Sladoled malecki !!!!!!!
    4. Parče zeljanice, krastavac salata
    5. 2 Breskve, bonžita (čemu sve to.....?)
    Na kraju dana:
    6. Vrhunac: pica, parče kolača (čemu još i to...?), HA: pivo, itd.....

12. Juli ’13 – 68. dan – 8 meseci na Forumu / i mi tikvice za večeru imamo! (konja za trku nemamo ali tikvice imamo)
    1. Banana, 2 manje breskve
    2. Malo sasvim neslanog kikirikija
    3. Banana
    4. 2 manje breskve
    5. Kriška integ.hleba, kiselo mleko sa zezalicama
    6. Ad Hoc večera#, salata K, kriška integ.hleba

Legenda:
    # Ad Hoc večera:
    Izdinstane 2 tikvice (naravno na ulju u duhu HA %), polja ljute paprike valjda feferone otkud znam (dugačko tanko zeleno ljuto)i 1 paradajz, dodate zezalice, za salatu krastavac....Ovo dinstano jelo ispalo jestivo i šareno....
    Nije mi baš bilo do dinstanja, ali se setih da kupljene tikvice leže u frižideru a tikvice se ne smeju baciti ni po koju cenu. Ja sam specijalno osetljiva na bacanje tikvica ili recimo zelene salate, paradajza (kad je dobar, mislim bio dobar ali zanemaren pa dođe do potrebe da se baci) i ostalih dragocenosti....naravno nikada ne bih ni alkohol bacila niti cigarete....

% – sa HA do konačne pobede - konačne pobede kilograma ,,nadamnom,,

Inače danas se dogodilo nešto potencijalno dobro (a koje prirode, otom potom....tek posle bitke ćemo rezimirati).....što može da bude važno za mene....

Nemojte nešto da zamerite! (znate kako kaže narod)
    Htedoh reći, nemojte da zamerite zbog monotonije jelovnika jedne lutalice....

:009: :mahalo:
    Slika

Odgovori 3271 post