IvaCha, čorba prosta ko pasulj. Propržiš mleveno meso sa lukom i čim god hoćeš, kao za musaku, dodaš željeno povrće i skuvaš, gustina kako voliš, sastojci šta voliš, može paradajz domaći sok ako imaš pa da bude crvena. Vrlo zgodno, meso se brzo prži/kuva jer je sitno i sa dodatim brzokuvajućim povrćem, šta god želiš, dobiješ brzu zgodnu stvar. Ja kad imam tako nešto mogu da jedem 10x to isto i da mi ne dosadi....
Možeš da dodaš bezbroj vrsta neutralnog povrća, možeš šta god želiš..
Meni je simpa što se ti sitni parčići mesa ravnomerno rasporede po čorbi pa u svakom zalogaju imaš svega po malo....Moraću da stalno kuvam kakve bilo čorbe, patim za čorbama....pisala sam kod Dude kako joj zavidim na čorbama...Ovo sam nosila i na posao i podgrejavala, ma baš baš zgodno...
Bebe, šta da ti kažem...mene reči i igre reči uvek ponesu...nego se kontrolišem...ja sam ti žena od reči (mislim što volim igre reči).... I ja jedva čekam da vidim tebe...Samo da sve bude u redu, i lepo ćemo se družiti kad stigneš, osećam već!
Mazo, pijuckanje, što da ne?!
Tamariška, super što si opet došla! Neće moja kilaža više dole, ne bi moglo sve i da hoću, a neću. Posl.3kg below target su se i desile tokom 91 dana održavanja, upravo kako je predviđen ishod, iako me taj minus nije zanimao....Mislim da nema veze sa nervozom....Uspostavila sam metabolizam da funkcioniše normalno, jedem 10 puta na dan (dobro ne baš toliko) i zato on radi.....
Nije zbog nervoze, u
normalnim okolnostima na ovoj ishrani ne bi ni trebalo da se gojim, kao što se zasad ne gojim...iz razloga što preovladava nekakav red, kakav god, a ne anarhija. Dok god preovladava red i plan, stvari se mogu kontrolisati. Ako brlj dominira, tu je problem... Znaš ja ne želim da idem na ekstra NK, i dok god se ne gojim ja ne želim da smanjujem, hoću da se hranim normalno....Protivnik sam ekstra NK i mislim da se redom i nekom okvirnom kontrolom više postiže...Takođe, ja u stvari imam i neki odokativni, spontani i prirodni cik cak: relativno nk, par dana, pa neki dan nešto jače, pa jednom u 4-5 dana slatka večera da napravi super vk, pa opet nk...i sve to tako u skladu sa potrebama organizma a potpuno bez odricanja..Jurim, trčim, letim da sve postignem...u tom smislu nisam nikad neaktivna...a teško da će mi okolnosti dozvoliti da budem....Inače ne pravim nikakve loše kombinacije tipa krompir meso ovo ono.....
Kad se desi neki brlj dan, sutradan i prekosutra se sanira, jer postoje pravila. Imala sam čak skoro i vitaminski dan...i opet ću za koji dan...negde iza nedelje...Slatkiše jedem planski i kontrolisano, ne češće od jednom u 4 dana, osim što se par puta omaklo ali neće više....Jela sam posl.put u utorak, možda ću opet sutra ili prekosutra što će biti 4.ili 5.dan....Drugačije ne sme, jer bi drugačije vodilo u gojenje i u ponovno navikavanje na slatkiše...a oako sam sa njih ,,skinuta,,.
Inače, ja sam sklona gojenju iz nervoze i problema a ne obrnuto....tako sam se u životu i gojila....Nego sada, ima toliko problema (osim mame i dosta drugih stvari)...da jednostavno ne smem dozvoliti da me to ponese u hranu...Sreća i ne posežem i ne pomišljam....valjda zato što sam se skinula sa slatkiša...Inače, to je jedini ključ. Slatkiši ili nikako ili kontrolisano i planski. Naravno, i sve ostalo pametno....ali ja i nisam gurman....
Kao što rekoh, problema je kilometar i samo jedan drugi stižu...ali neću da kukam ovde (mada evo već kukam), odnosno nemam nameru da ih iznosim i da mračim i opterećujem forum jer mu to nije svrha....
Jelovnik danas beše dosadan kao i svi moji jelovnici:
31.Maj '13 - 26.dan – ništa zanimljivo na meniju
D1. Banana
U: Banana
D2. Mladi sir, pileća prsa, salata (kupus + paprika), 3 tonusa
U: Jabuka
R: Čorba (mlev.meso+tikvice), 2 tonusa
V: Ista čorba, malo mladog sira i pilećih prsa
Kasnije će biti: crno vinoVidimo se, hvala na posetama!