Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • Maza
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc po zakonima hedonizma

od Maza » pre 12 godine

Kod tebe to "pijuckanje" traje u intervalima, hahahahha? 8) Ti si kao ja, kad kreneš, teško se zaustavljaš. :D Ja za sve u životu "kad uključim motor", teško ga ugasim. :020:
    Ne odustajem...
  • Tamarichka
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

od Tamarichka » pre 12 godine

Mrsavicka, evo i ja da se javim, da te pozdravim :mahalo: Bravo za kilice, ide to tebi jos dole, samo da nije od nervoze... Ljubac i zagrljaj i za tebe i za mamu :wink:
    Ako nemas nista pametno da kazes, nemoj ni da se javljas.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 12 godine

IvaCha, čorba prosta ko pasulj. Propržiš mleveno meso sa lukom i čim god hoćeš, kao za musaku, dodaš željeno povrće i skuvaš, gustina kako voliš, sastojci šta voliš, može paradajz domaći sok ako imaš pa da bude crvena. Vrlo zgodno, meso se brzo prži/kuva jer je sitno i sa dodatim brzokuvajućim povrćem, šta god želiš, dobiješ brzu zgodnu stvar. Ja kad imam tako nešto mogu da jedem 10x to isto i da mi ne dosadi....
    Možeš da dodaš bezbroj vrsta neutralnog povrća, možeš šta god želiš..
    Meni je simpa što se ti sitni parčići mesa ravnomerno rasporede po čorbi pa u svakom zalogaju imaš svega po malo....Moraću da stalno kuvam kakve bilo čorbe, patim za čorbama....pisala sam kod Dude kako joj zavidim na čorbama...Ovo sam nosila i na posao i podgrejavala, ma baš baš zgodno...

Bebe, šta da ti kažem...mene reči i igre reči uvek ponesu...nego se kontrolišem...ja sam ti žena od reči (mislim što volim igre reči).... I ja jedva čekam da vidim tebe...Samo da sve bude u redu, i lepo ćemo se družiti kad stigneš, osećam već!

Mazo, pijuckanje, što da ne?!

Tamariška, super što si opet došla! Neće moja kilaža više dole, ne bi moglo sve i da hoću, a neću. Posl.3kg below target su se i desile tokom 91 dana održavanja, upravo kako je predviđen ishod, iako me taj minus nije zanimao....Mislim da nema veze sa nervozom....Uspostavila sam metabolizam da funkcioniše normalno, jedem 10 puta na dan (dobro ne baš toliko) i zato on radi.....

Nije zbog nervoze, u normalnim okolnostima na ovoj ishrani ne bi ni trebalo da se gojim, kao što se zasad ne gojim...iz razloga što preovladava nekakav red, kakav god, a ne anarhija. Dok god preovladava red i plan, stvari se mogu kontrolisati. Ako brlj dominira, tu je problem... Znaš ja ne želim da idem na ekstra NK, i dok god se ne gojim ja ne želim da smanjujem, hoću da se hranim normalno....Protivnik sam ekstra NK i mislim da se redom i nekom okvirnom kontrolom više postiže...Takođe, ja u stvari imam i neki odokativni, spontani i prirodni cik cak: relativno nk, par dana, pa neki dan nešto jače, pa jednom u 4-5 dana slatka večera da napravi super vk, pa opet nk...i sve to tako u skladu sa potrebama organizma a potpuno bez odricanja..

Jurim, trčim, letim da sve postignem...u tom smislu nisam nikad neaktivna...a teško da će mi okolnosti dozvoliti da budem....Inače ne pravim nikakve loše kombinacije tipa krompir meso ovo ono.....

Kad se desi neki brlj dan, sutradan i prekosutra se sanira, jer postoje pravila. Imala sam čak skoro i vitaminski dan...i opet ću za koji dan...negde iza nedelje...Slatkiše jedem planski i kontrolisano, ne češće od jednom u 4 dana, osim što se par puta omaklo ali neće više....Jela sam posl.put u utorak, možda ću opet sutra ili prekosutra što će biti 4.ili 5.dan....Drugačije ne sme, jer bi drugačije vodilo u gojenje i u ponovno navikavanje na slatkiše...a oako sam sa njih ,,skinuta,,.
    Inače, ja sam sklona gojenju iz nervoze i problema a ne obrnuto....tako sam se u životu i gojila....Nego sada, ima toliko problema (osim mame i dosta drugih stvari)...da jednostavno ne smem dozvoliti da me to ponese u hranu...Sreća i ne posežem i ne pomišljam....valjda zato što sam se skinula sa slatkiša...Inače, to je jedini ključ. Slatkiši ili nikako ili kontrolisano i planski. Naravno, i sve ostalo pametno....ali ja i nisam gurman....

Kao što rekoh, problema je kilometar i samo jedan drugi stižu...ali neću da kukam ovde (mada evo već kukam), odnosno nemam nameru da ih iznosim i da mračim i opterećujem forum jer mu to nije svrha....

Jelovnik danas beše dosadan kao i svi moji jelovnici:

31.Maj '13 - 26.dan – ništa zanimljivo na meniju
    D1. Banana
    U: Banana
    D2. Mladi sir, pileća prsa, salata (kupus + paprika), 3 tonusa
    U: Jabuka
    R: Čorba (mlev.meso+tikvice), 2 tonusa
    V: Ista čorba, malo mladog sira i pilećih prsa
    Kasnije će biti: crno vino

Vidimo se, hvala na posetama!
    :009: :mahalo:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Maza
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od Maza » pre 12 godine

Debeliccka napisao: ja sam sklona gojenju iz nervoze i problema a ne obrnuto....tako sam se u životu i gojila...

Isti slučaj! Kad je sve ok, i u ishrani je ok. Kad si srećan i rasterećen, ne moraš ni da jedeš, u suprotnom... Katastrofa! Zato sam se i ugojila ovih 10 kg. Ali nema više... Ne dozvoljavam da hrana mene kontroliše, nego obrnuto.
    Ne odustajem...
  • Somborka
    Amater
    Amater

od Somborka » pre 12 godine

:neznalica: isti slučaj i kod mene!Jedem kada sam besna,nervozna i kada mi je dosadno...Nadam se da ce ti se problemi sto pre sanirati. :009:
  • bebe
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od bebe » pre 12 godine

Ja se po mom najvise gojim ispred tva, preko zime..mnogo volim filmove,nasla sa, neki program sa crno belim filmovima zimus i cips i kokice i hot dog..mozda i pizza..i uuuuu akcija..a da i coca cola..ne ide pizza bez cole..mrso,ljubim te cin cin...i da sam samo pila a ne jela sve ovo ne bih imala cetrdeset kg viska..halo,zato ziveli!
    Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring..
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

1.Juni '13 - 27.dan ......
    D1. Banana
    U: Mala banana
    R1. Kupus salata, samo malo mladog sira i pilećih prsa, 2 tonusa, jogurt (susam, lan, kari)
    R2. Parče zeljanice, palačinka nutela plazma banana
    V: Kupus salata, malo piletine kuvane

R2 je trebalo da bude V a ne R2, a V je došla neplanirano i nepotrebno i ne znam zašto..........(ali sad sam ih tako krstila...ove moje mnogobrojne obroke sa jednim potpuno suvišnim....)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • bebe
    Amater
    Amater

od bebe » pre 12 godine

Posto ja volim sve da pitam, i to je jace od mene cak i sada kad na pola spavam na pola sam utrnula.. Zasto susam,lan lari..to je pretpostavljam dobro za nesto,posto volim te prehrambene trendove mozda se i ja prikljucimcproteinskog dana..ljub ljub
    Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring..
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 12 godine

Dobro ti stoji ovaj avatar,baš dobro
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Pa tako nekako....imam takve noge, imam takve cipele, samo nemam crveni kisobran....
    Slika

• Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Evo još jednog dana iza nas....

2.Juni '13 - 28.dan ......
    D1. Banana
    U: Mala banana
    U. Bonžita
    R. Tradicionalna musaka, parče hleba, mladi luk (zelena pera)*
    V: Jogurt velika šolja (sa susamom, lanom, cimetom), nekoliko jagoda

*tradicionalna musaka jer nije bilo vremena za izvolevanje....(meso + krompir)
    Pravila sam neki improvizovani desert...nisam ni probala....ni zalogaja....jer sam juče jela slatkiše....čini mi se da beše juče.....tako da danas NO NO ....

Bebe pitala si čini mi se za ove semenke....nemam vremena sada za detalje..ali npr laneno seme je dobro za sto čuda, između ostalog za probavu i slično (stolica, sto, plakar i ostali nameštaj)...Poželjno je uzimati i celo zrno i mleveno ali ja ne uzimam mleveno jer nemam mlin....Ubacujem ga u salate obavezno, u jogurt i kiselo mleko i često u variva (kad ih imam) ili bilo kakva jela (na kraju, kad serviram a ne da se kuva)...
    Susam mi takođe jako prija...moguće je da i da mi je usfalio kalcijum dok sam bila na UN pa mi se već duže traži taj susam kao i mlečni proizvodi....vidiš da skoro svaki dan imam sir i /ili jogurt....I njega uvek u salatu...
    Potraži na internetu...
    kari obožavam sa svim...a Duda me je posavetovala da može i u jogurt inače meni to nikada ne bi palo na pamet...
    cimet ti je takođe mnogo dobar....Nekad potrpam sve...pa taj jogurt ili kis.mleko bude fenomenalno...
    pretraži ih malo po internetu...
    Taj mix začina u kariju je dobar i za mršavljenje između ostalog, i jako ukusan i ima snažno protivupalno dejstvo...Uvek sam volela kari ali me je Duda uputila na njega kad sam saznala za mamin kamen u žučnim putevima... pa zato pogledaj ovo viewtopic.php?f=28&t=3471&p=364413&hilit=faktor+upale#p364413
    ....ako ti se da..... i uporedi IF vrednost karija u odnosu na ostale namirnice i oduševićeš se...
    Inače uvek ga dodajem piletini ili raznim dinstanjima mesa, pirinač pravim da bude tako žućkast kari pirinač...pogotovo basmati (mada nisam odavno baš odavno pravila pirinač nikako, ali nekad pre sam ga mnogo češće jela).....

Upravo ukapirah da je još uvek isti dan i da pišem uzastopne postove....pardon...ali ne mogu sada da izlazim odavde i ulazim...
    Slika

• dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 12 godine

Kako ti slatko opišeš ta jela, hahahh, prijede mi se nešto s karijem... u stvari, upravo se krčka paprikaš (bez skroba :) ), sad ću da izvidim da li se svi slažu da krknem dobru dozu karija... i dopunsku dozu belog luka, mmm. :)
  • bebe
    Amater
    Amater

od bebe » pre 12 godine

Joj i meni se jede curry sad..ja sam nasla neki recept za curry jelo..i mama mia..divno.. Krompir,paradajz,luk,kari i jogurt na kraju..ne pitaj koliko ukusno!mmmmm jogurt i kari su moja omiljena smesa za mariniranje piletine..mmmmm to ostavim preko noci,na pek papir dam..poprskam maslinovo ulje i razbacam cele neoljustene komade belog luka.. Na zelenoj salati i kus kus sa jogurtom i limetom..e to je bila nekada moja omiljena poslastica..mmmm.odlazim odlazim. Presanjacu i kariju na vitamine sutra..a prekosutra..a prekosutra..mmmm:-)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Nastade karimanija ili currymania....lepo lepo....opet sam jela jogurt sa svim...specijalitet....

3.Juni '13 - 29.dan - Dokle li ću ja da brojim i zašto brojim dane...pitam se sad...&
    D. Jagode
    U: Jabuka
    U. Kikiriki#
    R1: Čorba od tikvica i mlevenog mesa, 2 tonusa
    R2: Kupus salata, malo pilećih prsa, 2 tonusa
    V: Jogurt (sa susamom, lanom, cimetom i karijem), jagode

& ...valjda želim da pratim koliko dugo ću i kako održavati kilažu....pa da filozofiram posle kad budu neki okrugli brojevi dana i jubileji.... :-?
    # U naletu stravičnog stresa dobro je da je bio kikiriki tu ....to je najmanje zlo...a i ne jedem ga više redovno....

Eto toliko o hrani...
    Doviđenja sad!
    Slika

• Loptica90
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Loptica90 » pre 12 godine

Dođoh da izvidim situacija i pročitam šta sam propustila :) I sviđa mi se kako klopaš, baš mi se sviđa :)
Odgovori 3271 post