Odgovori 578 postova
KALORIJSKE I NUTRITIVNE VREDNOSTI POJEDINIH NAMIRNICA
  • Bobili
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od Bobili » pre 16 godine

Hvala ti Ellice puno,ja bih imala jos nekoliko pitanja?
    Koliko imaju ckal kore za pitu?
    Koliko kalorija imaju pite krompirusa, zeljanica, tikvenica, burek?
    Hvla na odgovoru unaprijed :009:
    Volim te ne zbog toga sta si ti, vec zbog toga sta sam ja kad sam pored tebe...
    ...Que yo siempre la adoré Y que nunca la olvidé,Que mi vida es un desierto, y muero yo de sed
    Y dígale también Que sólo junto a ella puedo respirar...
  • Ella
    Amater
    Amater

od Ella » pre 16 godine

Kore za pitu 245 kcal/100 gr
    Burek oko 700 kcal od 250 gr, u burekdžinici gde ja njupam 1 burek 616 kcal, sa sirom, a 659 pizza bureka, 648 kcal sa mesom u principu sve te pite i pituljice kupovne se tako kreću inače sve ove odgovore imaš i na sajtu u tablicama: http://www.dijeta.net/tablice/hleb-peciva.htm, a u velikom vojnom kuvaru ima sledećih podataka:
    gibanica sa sirom 658 kcal za 200 gr
    pita sa sirom sa tegljenim korama 984 kcal za 300 gr
    pita sa sirom sa gotovim korama 903 kcal za 300 gr
    pita sa krompirom sa tegljenim korama 797 kcal za 300 gr
    pita sa krompirom sa gotovim korama 716 kcal za 300 gr
    pita sa spanaćem sa tegljenim korama 841 za 300 gr
    pita sa spanaćem sa gotovim korama 760 kcal za 300 gr
    Poslednja izmena od Ella u 24 Aug 2008, 18:43, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • Bobili
    Amater
    Amater

Je li ovo za 100gr?
    QQ majko ne smijem ih vise jesti :cry:
    Ima ja ove kalorije sa naseg sajta,ali na njemu nema za domace pite,a ovaj vojnu kuvar sam pokusala da skinem i skinese on ali nece nesto, samo mi prikazuje simbole! :(
    Hvala ti jos jednom :009:
    ...Que yo siempre la adoré Y que nunca la olvidé,Que mi vida es un desierto, y muero yo de sed
  • Ella
    Amater
    Amater

od Ella » pre 16 godine

Nije, ja zaboravih da napišem, sad ću da editujem.

Ipak bolje da za nas važi poslovica: "VolEm burek i rado ga se sećam" :D
  • Gagisha
    Početnik
    Početnik

od Gagisha » pre 16 godine

Danas sam porucila mami da mi u prodavnici kupi musli, bilo koji. Medjutim, ona nikad ne gleda kalorijske vrednosti i uzela je Florida Bel Digestiv musli (1kg). Ljudi, pala sam u nesvest kad sam videla da u 100g ima 2070kJ (oko 500kcal)!!! Cak i oni "nafilovani" sa cokoladom, crunch, extra ukusni imaju max 400kcal. Jako sam razocarana. Pitam se samo ko ce sad da potrosi onoliku kesu muslija...
  • Ella
    Amater
    Amater

od Ella » pre 16 godine

Pa ako ih nećeš baciti pametno ih upotrebi. Jeste da je to 495 kcal/100 gr ali ti uzimaj po 30 gr sa niskokal. jogurtom, mlekom do 1.6%mm ili nekom kašom od jabuka ili krušaka ili drugog voća, takođe možeš pomešati 1 k-ku muslija sa 1k-kom niskokal. pekmeza pa premazati krišku graham hleba.
  • Gagisha
    Početnik
    Početnik

Hm, Ella u pravu si naravno... ali problem je sto nemam vagu pa ne mogu da izmerim te male kolicine a plasim se da ne preteram jer volim musli a on bas tesko zasiti. Ako ima neka dobra dusa koja bi izmerila koliko grama imaju recimo dve ravne supene kasike obicnog muslija bila bih mu zahvalna :wink:
  • Bobili
    Amater
    Amater

muslija-12gr
    Evo ja sam ti kopirala vec sto je Normic napisala a imas na ovom podforumu Brojanje kalorija
    TEZINE I MJERE ukoliko vam vaga nije pri ruci, pa pogledaj, naci ces dosta stvari,dobrih :wink:
    :009:
  • Gagisha
    Početnik
    Početnik

E hvala, srce si :01: :hi-fi:
  • Bobili
    Amater
    Amater

Imam jedno pitanjce?Htjela bih dragom jedan dan da pravim musaku od pohovanih paprika, smijem li uopste pitati koliko to odprilike ima kalorija :shock: ? :oops: Htjela bih i ja malo da zakacim,da ubacim u neki obrok...
  • Ella
    Amater
    Amater

od Ella » pre 16 godine

280 kcal/100 gr onu što ja pravim: ispohujem pečene paprike u jaje, brašno, ulje, a mlev.meso izdinstam na ulju, luk, so biber, poređam i prelijem sa 2 jajeta i zapečem :) ponekad te paprike napunim nekim svežim belim sirom tako da se kcal vrednost popne do 300 kcal :wink:
  • Bobili
    Amater
    Amater

To je to, Ellić,tako i ja pravim...Ovo mi je ipak puno, sta je 100gr, mislim to staneu 2 zalogaja, tako da se veceram trebalo bi mi oko 500ckal, sto znaci da sam citav dan na povrcu da bih mogla da priustim takvu veceru...Nema veze , njemu cu napraviti i hraniti se mirisom :D
    :009: te i hvala ti na odg
  • Bobili
    Amater
    Amater

Koliko kalorija ima pasulj prebranac? :oops:
  • Ella
    Amater
    Amater

od Ella » pre 16 godine

pasulj prebranac (pripremljen) 145 kcal/100 gr
  • Bobili
    Amater
    Amater

Ja zaboravih da se zahvalim :oops: ...
    Hvala ti Ellice :009:

Jos nesto da pitam,koliko kalorija ima pinđur?
    Je li njega mogu da racunam iz tablice kao ajvar sa pecenim paprikam? :?
    Ili ima posebno za njega iznos?
    :009: jos jednom

PS:Opet moram nesto da pitam, citala sam pocetak ove teme i vidjela kako vi racunete kalorije, pa me je malo zbunilo da li ja radim dobro :shock: ...
    Posto ja sebi pravim za jedan obrok, da mi bude za jedan tanjir, ne vise...I racunam tako sto izvagam sve namirnice presne, i u slucaju ako koristim ulje, dodam i njega u racunicu i to je to...Ne racunam koliko kalorija i koliko je tesko jelo kad ga spremim...Pa je li mi to uredu? :?
Odgovori 578 postova